Gönderen Konu: Dr Murat Küçüktaş 4000 graft Saç Ekim Ağustos 2025  (Okunma sayısı 3002 defa)

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
Ynt: Dr Murat Küçüktaş 4000 graft Saç Ekim Ağustos 2025
« Yanıtla #15 : 18 Ağustos 2025, 12:31:10 »
Bu yazdıklarınız hakkında randomize kontrollü, çift kör, plasebo kontrollü klinik çalışma var mı bilimsel makalesini okumak isterim. Yaş gurupları, alopesi evresi, tedavi süresi gibi değişkenlerin guruplara ayrıldığı kontrollü bilimsel çalışmaları okuyup öyle olur bu iş hiç tanımadığınız birine prostat ilacı önermek hele ki saç dökülmesi gibi kozmetik nedenlerle bunu önermek sizin gibi bir sağlıkçıya yakışmaz. Böyle bir bilimsel çalışma var bir okuyun dersiniz biz de bilgilenir teşekkür ederiz. Konu bundan ibaret. Hoşçakalın.

bence dünden beri tavranız size yakışmıyor gereksiz bir gerginlik yaratma çabanız var..

Evet, randomize kontrollü, çift-kör, plasebo kontrollü birçok çalışma mevcut çok umrunuzda olan bir durumsa bulursunuz araştırırsınız  ..

Ben size durumu, anlayabileceğiniz şekilde, saç dökülmesinin nedenlerini öğrenmeniz ve vitaminlerin bu süreçte ne kadar etkili (ya da etkisiz) olduğunu daha iyi kavramanız için anlattım.
Bu konu sadece kozmetik değil, altında yatan nedenleri söyledim ne kullanırsınız BENİ İLGİLENDİRMEZ...

spokesperson

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #16 : 18 Ağustos 2025, 13:01:09 »
Bu yazdıklarınız hakkında randomize kontrollü, çift kör, plasebo kontrollü klinik çalışma var mı bilimsel makalesini okumak isterim. Yaş gurupları, alopesi evresi, tedavi süresi gibi değişkenlerin guruplara ayrıldığı kontrollü bilimsel çalışmaları okuyup öyle olur bu iş hiç tanımadığınız birine prostat ilacı önermek hele ki saç dökülmesi gibi kozmetik nedenlerle bunu önermek sizin gibi bir sağlıkçıya yakışmaz. Böyle bir bilimsel çalışma var bir okuyun dersiniz biz de bilgilenir teşekkür ederiz. Konu bundan ibaret. Hoşçakalın.

Hayırlı olsun, saç ekiminiz güzel duruyor saç ekimi, beğendim. sonucunuzun sizi mutlu etmesini dilerim
saç ekim öncesi var olan saçlara göre saç ekimi planlandığı için umarım kendi saçlarınızda zayıflama ve dökülme olmaz.
Ancak kimse size bir ürünü zorla kullandırmaya çalışmıyor, sadece durumunuza göre değerlendirme yapılıyor.
Biz oturup bilimsel makale arayıp ‘bunu kullanın’ diye uğraşacak değiliz. Açıkçası ne kullandığınız da bizi ilgilendirmiyor.
bence emek verilmiş yorumlara biraz saygı.
son olarak Murat Küçüktaş'ın saç ekimlerini ve planlamalarını çok beğenen biri değilim ama sizin ekiminiz daha özenli yapılmış bu ekimi beğendim

yakupin

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #17 : 18 Ağustos 2025, 13:24:42 »
hayırlı olsun güzel bir sonuç almanızı dilerim temiz ve sağlıklı duruyor
zor ve sabır isteyen bir süreç olacak beklentinizi karşılamasını dilerim.

Aang

• Sr. Member
  • Daha güzel günlere.
« Yanıtla #18 : 18 Ağustos 2025, 13:39:30 »
Merhaba,

Saç ekim sürecinizi kontrol ettiğimiz zaman ön hattınıza hafiften girinti çıkıntı yapılmış ve tabii ki forumda çok kötü seviyede olan kişiler gibi "mısır tarlası gibi" bir ekim olmamış. Burada Hintell'in dediği sadece ön hat görseli bir tık daha doğal olabilmesi durumuna katılıyorum. Bizler sadece burada olası bir durum hakkında yorum yapıyoruz. Tabii ki olağan süreci ilerleyen zamanlarda bu yorumumuzun doğru olup olmadığını görmek isteriz. Umarım bu yorumlarımız hakkında yanılırız ve çok güzel bir sonuca ulaşırsınız.

Ekim planlaması olarak dağılımlı bir ekim olması ve sıralı bir ekim olmaması açısında güzel planlama yapılmış. Ortada var olan saçlarınızdaki kısım seyrekte olsa bir ekim yapılmış ve desteklenmiş. Buradaki saçlarınızın ilerleyen zamanda dökülebilme ihtimali düşünülerek 2 seanslık bir ekim planlaması yapılabilirdi fakat Dr Murat bey bu durumu yaşınızdan dolayı dökülmenin yavaşlayıp bu kısımdakilerin dökülmeme gibi bir ihtimalini düşünmüş olup bu şekilde planlama yaptığını ön görüyorum. Benim düşünceme göre de yaşınızın ve dökülme durumunuza göre bu durum riske atılabilir durumda olmanızdan kaynaklı doğru bir planlama olarak görüyorum. Eğer ilerleyen yaşlarda DHT kaynaklı var olan saçlarınızda dökülmeniz devam ederse ikinci bir sıklaştırma operasyonu yapılması uygundur. Donör bölgeniz eğer gerek olursa ikinci bir planlamayı kaldırabilecek seviyededir.

Fangu

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #19 : 18 Ağustos 2025, 15:17:09 »
4. gün donör bölge yakın çekim.
Şuan için sağlıklı bir iyileşme süreci devam ediyor.

Fangu

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #20 : 18 Ağustos 2025, 15:27:59 »
bence emek verilmiş yorumlara biraz saygı.

Bir kere arkadaşın kurduğu cümleler çok sert. Kozmetik bir operasyon geçirmiş birisiyle ne tonda konuşacağını bilmiyor. Yok ön çizgi daha özenli olmalıymış yok önceden saç güçlendirme yapılmalıymış falan bunlara gerek yok. Arkadaşın zaten bu konuda bilgi verecek ehliyeti de yok. Forum sitesinde işkembei kübradan bir anamnez almadan, kişinin başka hastalıkları var mı bilmeden tıbbi bilgi vermek yarı cahillerin yapacağı bir iştir asla tolere edemem saygı duymam böyle kişilere. Ben bu konuyla ilgisi olanlar için paylaşım yapmaya geldim akıl danışmaya değil. Selamlar
« Son Düzenleme: 18 Ağustos 2025, 15:57:44 Gönderen: Fangu »

Fangu

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #21 : 18 Ağustos 2025, 15:34:14 »

Burada Hintell'in dediği sadece ön hat görseli bir tık daha doğal olabilmesi durumuna katılıyorum.

Daha özenli olacak bir durum yok adam sanat eseri yaptı Amerika’daki forumlarda paylaştığımda özellikle ön çizgi büyük ilgi gördü ben de ekimden 100/100 mutluyum. Mesela karşılaştırma yapmak için daha önce paylaşım yapanlar arasında bir örnek olsun link atar mısınız bakıp evet benimkinden çok daha özenli diyeyim aradaki farkı görmem için yardımcı olur. Teşekkürler

Muribab

• Hero Member
« Yanıtla #22 : 19 Ağustos 2025, 00:41:20 »
Bir kere arkadaşın kurduğu cümleler çok sert. Kozmetik bir operasyon geçirmiş birisiyle ne tonda konuşacağını bilmiyor. Yok ön çizgi daha özenli olmalıymış yok önceden saç güçlendirme yapılmalıymış falan bunlara gerek yok. Arkadaşın zaten bu konuda bilgi verecek ehliyeti de yok. Forum sitesinde işkembei kübradan bir anamnez almadan, kişinin başka hastalıkları var mı bilmeden tıbbi bilgi vermek yarı cahillerin yapacağı bir iştir asla tolere edemem saygı duymam böyle kişilere. Ben bu konuyla ilgisi olanlar için paylaşım yapmaya geldim akıl danışmaya değil. Selamlar

Öncelikle saç ekiminiz hayırlı olsun, genel olarak temiz bir iş çıkmış görünüyor. Ön çizgiyle ilgili olarak da daha estetik bir tasarım yapılabilirdi, bu konuda diğer arkadaşlara katılıyorum tabii bu yorum sonrası fırça yemeyeceksek

Üslubundaki tepkiyi ve kızgınlığı fark etmemek mümkün değil ama ne yazık ki içeriğin samimi bir eleştiriden çok, bilgiye tahammülsüzlük barındırıyor. “Kozmetik operasyon geçirmiş birine nasıl konuşulacağını bilmiyor” derken, kendin oldukça üstten ve küçümseyici bir dille yazmışsın. Biraz aynaya bakmakta fayda var.

Yok ön çizgiymiş, yok saç güçlendirmeymiş” diye küçümsediğin konular, bu işlemi düşünen ya da geçiren pek çok kişi için oldukça önemli detaylar. Burada paylaşılan görüşler senin şahsına özel reçete sunmak için değil; başkalarının da okuyabileceği genel katkılar. Bunu akıl danışmak” olarak algılaman ya konuyu yanlış anladığını ya da forum kültürüne pek aşina olmadığını gösteriyor.

Tıbbi geçmişini paylaşmadan tıbbi yorum yapıldığından şikayet ediyorsun ama bir yandan da "ben paylaşım yapmaya geldim, siz sadece dinleyin" havasıyla geliyorsun. Forum böyle işlemez. Burası etkileşimli bir alan. Kaldı ki, forumda fikir beyan etmek ehliyet istemez; aksi takdirde senin de burada yazmaman gerekirdi.

Sonuç olarak, katkı sunmak istemiyorsan saygı duyulur. Ama kimseyi “yarı cahil” ilan edecek konumda değilsin. Eleştiri yapacaksan da önce üslubunu düzelt, yoksa anlattığın hiçbir şey değer görmez.

İyi forumlar.

Final Boss

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #23 : 19 Ağustos 2025, 00:51:10 »

Pulmed’te var hocam .Ufak bir araştırnayla bu çalışmalara ulaşabilirsin .
Finasterid’in dht’yi  ortalama %60–70 oranında baskıladığı tüm dünyada kabul görmüş, bilimsel olarakta defalarca doğrulanmış bir olgu.
Yani bu konuda yalnızca teorik değil, doğrudan klinik çalışmalara dayalı kanıtlarda mevcut.

Fangu

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Son Düzenleme: 19 Ağustos 2025, 01:32:58 Gönderen: Fangu »

Fangu

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #25 : 19 Ağustos 2025, 01:31:00 »
Finasterid’in dht’yi  ortalama %60–70 oranında baskıladığı tüm dünyada kabul görmüş,

Arkadaşım Finasterid zaten DHT inhibitörü yani üretiliş amacı DHT’yi etkisiz kılmak. Burda konu yüzünü görmediği geçmişini, kullandığı ilaçları varsa kronik hastalıklarını, alopesi sürecini kısacası hiçbir veriyi bilmeden insanların birbirine ilaç tavsiyesi vermesi. Bu normal birşey mi sence?

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #26 : 19 Ağustos 2025, 12:03:48 »
Konuyu kapatalım arkadaşımız da ekim sürecini rahat rahat paylaşsın lütfen arkadaşlar..
Global Moderator

ImPaLa

• Hero Member
« Yanıtla #27 : 19 Ağustos 2025, 12:12:00 »
Arkadaşım Finasterid zaten DHT inhibitörü yani üretiliş amacı DHT’yi etkisiz kılmak. Burda konu yüzünü görmediği geçmişini, kullandığı ilaçları varsa kronik hastalıklarını, alopesi sürecini kısacası hiçbir veriyi bilmeden insanların birbirine ilaç tavsiyesi vermesi. Bu normal birşey mi sence?

Hocam sen şimdi  Finasterid DHT inhibitörü diyerek ortama ansiklopedi cümlesi bırakmışsın
Asıl komik olan, sen olayı sanki herkes birbirine reçete yazıyormuş gibi anlatmışsın. Burada insanlar kendi deneyimini paylaşıyor, senin kafanda canlandırdığın gibi hadi bakalım sana şu ilacı yazalım muhabbeti dönmüyor. Forumun amacı zaten bu: deneyim aktarımı
« Son Düzenleme: 19 Ağustos 2025, 12:29:17 Gönderen: ImPaLa »

Fangu

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #28 : 19 Ağustos 2025, 13:04:14 »
Forumun amacı zaten bu: deneyim aktarımı

Bu yazılanları sonradan okuyanlara final notum olsun:

Farmakoloji, endokrinoloji, dermatoloji bunlar bilimsel uzmanlık alanlarıdır öyle deneyim aktarma şeklinde ilerlemez.

Deneyim aktarıyoruz diyenlere hastalık yoktur hasta vardır sözünü tekrar hatırlatmak gerekir.

Başkasının deneyimi size uymayabilir bu nedenle lütfen tıbbi ilaç tedavisine başlamayı düşünüyorsanız bir uzman kontrolünde olmaya ve düzenli tetkiklerinizi yaptırmaya dikkat edin.

ImPaLa

• Hero Member
« Yanıtla #29 : 19 Ağustos 2025, 13:42:05 »
Bu yazılanları sonradan okuyanlara final notum olsun:

Farmakoloji, endokrinoloji, dermatoloji bunlar bilimsel uzmanlık alanlarıdır öyle deneyim aktarma şeklinde ilerlemez.

Deneyim aktarıyoruz diyenlere hastalık yoktur hasta vardır sözünü tekrar hatırlatmak gerekir.

Başkasının deneyimi size uymayabilir bu nedenle lütfen tıbbi ilaç tedavisine başlamayı düşünüyorsanız bir uzman kontrolünde olmaya ve düzenli tetkiklerinizi yaptırmaya dikkat edin.

Hocam sen yine bildiğin  uzmanlık alanı dersi vermeye çalışıyorsun ama farkında değilsin ki burada kimse zaten doktor reçetesi yerine forum diye bakmıyor. Buradaki olay senin görmek istemediğin kadar basit: insanlar kendi deneyimlerini yazıyor. Deneyim paylaşımıyla tedavi reçetesi yazmayı birbirine karıştırman, konuyu anlamadığını gösteriyor.

Hastalık yoktur, hasta vardır sözünü de öyle ortaya atmışsın ama bu sözü zaten en çok doğrulayan yer tam da bu forum. Çünkü burada onlarca farklı kişide aynı ilacın, aynı tedavinin farklı sonuçlar doğurduğunu görüyoruz. Yani forum tam olarak bu sözün canlı örneği.

Kısacası senin yazın bol süslü kelime, sıfır içerik. Forumun amacı deneyim aktarımı, doktorculuk oynamak değil. Biz burada bunu gayet net biliyoruz, sana rağmen

Facebook Twitter Instagram