Bir kere arkadaşın kurduğu cümleler çok sert. Kozmetik bir operasyon geçirmiş birisiyle ne tonda konuşacağını bilmiyor. Yok ön çizgi daha özenli olmalıymış yok önceden saç güçlendirme yapılmalıymış falan bunlara gerek yok. Arkadaşın zaten bu konuda bilgi verecek ehliyeti de yok. Forum sitesinde işkembei kübradan bir anamnez almadan, kişinin başka hastalıkları var mı bilmeden tıbbi bilgi vermek yarı cahillerin yapacağı bir iştir asla tolere edemem saygı duymam böyle kişilere. Ben bu konuyla ilgisi olanlar için paylaşım yapmaya geldim akıl danışmaya değil. Selamlar
Öncelikle saç ekiminiz hayırlı olsun, genel olarak temiz bir iş çıkmış görünüyor. Ön çizgiyle ilgili olarak da daha estetik bir tasarım yapılabilirdi, bu konuda diğer arkadaşlara katılıyorum tabii bu yorum sonrası fırça yemeyeceksek
Üslubundaki tepkiyi ve kızgınlığı fark etmemek mümkün değil ama ne yazık ki içeriğin samimi bir eleştiriden çok, bilgiye tahammülsüzlük barındırıyor. “Kozmetik operasyon geçirmiş birine nasıl konuşulacağını bilmiyor” derken, kendin oldukça üstten ve küçümseyici bir dille yazmışsın. Biraz aynaya bakmakta fayda var.
Yok ön çizgiymiş, yok saç güçlendirmeymiş” diye küçümsediğin konular, bu işlemi düşünen ya da geçiren pek çok kişi için oldukça önemli detaylar. Burada paylaşılan görüşler senin şahsına özel reçete sunmak için değil; başkalarının da okuyabileceği genel katkılar. Bunu akıl danışmak” olarak algılaman ya konuyu yanlış anladığını ya da forum kültürüne pek aşina olmadığını gösteriyor.
Tıbbi geçmişini paylaşmadan tıbbi yorum yapıldığından şikayet ediyorsun ama bir yandan da "ben paylaşım yapmaya geldim, siz sadece dinleyin" havasıyla geliyorsun. Forum böyle işlemez. Burası etkileşimli bir alan. Kaldı ki, forumda fikir beyan etmek ehliyet istemez; aksi takdirde senin de burada yazmaman gerekirdi.
Sonuç olarak, katkı sunmak istemiyorsan saygı duyulur. Ama kimseyi “yarı cahil” ilan edecek konumda değilsin. Eleştiri yapacaksan da önce üslubunu düzelt, yoksa anlattığın hiçbir şey değer görmez.
İyi forumlar.