Birşey soracağım ben veteriner hekimim ama farmakoloji konusunda konuşurken iki kere düşünürüm. Sizin bir tıbbi eğitiminiz var mı neye dayanarak bu kadar net kesin konuşuyorsunuz? Ben farklı bir frekans alıyorum sizin cevaplarınızdan. Ben sonuçları paylaşayım müsaadenizle siz pek bana yorum yapmayın rica ediyorum.
Tıbbi geçmişim var meslektaş sayılırız o zaman , 🙂
Sanırım yazdıklarım biraz farklı bir frekanstan algılandı bilginiz olmadığı için belki de

. Ancak aktardığım bilgiler temel fizyopatolojiye dayalı; yanlış bir ifade olduğunu düşünmüyorum. Konuyu toparlayarak yeniden paylaşmak isterim
DHT ve Genetik Saç Dökülmesi Süreci
Vücutta testosteron, 5-alfa redüktaz enzimi aracılığıyla DHT (dihidrotestosteron)'a dönüşür.
Genetik yatkınlığı olan bireylerde saç folikülleri bu hormona karşı hassasiyet geliştirir.
DHT, saç köklerini minyatürize eder; yani kök küçülür, saç telleri incelir, ömrü kısalır.
Sürecin sonunda folikül üretimi durur ve saç dökülmesi kalıcı hale gelir
Ekim planlanan bireylerde saç köklerinin birçoğu zaten telojen faza inmiş, yani pasif hale geçmiş durumdadır.
Bu durum yalnızca alıcı bölgede değil, donör bölgede de gözlemlenebilir.
Bazı klinikler ekim öncesi özel cihazlarla saç kalınlıklarını ölçerek köklerin ne oranda minyatürize olduğunu belirler.
Örneğin: 2,02 µm / 1,90 µm saç ortalaması gibi değerler.. ve ekim planı bu verilere göre şekillendirilir.
Genetik dökülmenin temelinde DHT olduğu için, tedavi yaklaşımı da DHT’yi baskılamaya yöneliktir.
Finasterid, kandaki DHT oranını düşürerek saç köklerinin yeniden beslenmesini sağlar.
Ancak bu ilaç, kişiden kişiye değişkenlik gösteren yan etkilere sahiptir; dikkatle kullanılmalıdır.
Ve önemli bir detay:
Beslenemeyen, DHT etkisi altındaki bir foliküle doğrudan vitamin/mineral takviyesi yapmak etkisizdir.
Bu takviyeler, ancak DHT baskılanıp kökün beslenmesi yeniden sağlandığında fayda gösterir
Genetik saç dökülmesinde temel sorun hormonal kaynaklıdır.
Kıl kökünün DHT nedeniyle beslenememesi, tüm dökülme sürecini başlatır.
Dolayısıyla bu durumda sadece yüzeysel desteklerle (vitamin, serum, PRP vs.) sonuç almak mümkün değildir.
DHT baskılandığında, destekleyici tedaviler de işe yaramaya başlar.
Saç ekimi planlamasında bu faktörlerin göz önüne alınması gerekiyor en azından bilinmesi ..
Umarım bu kez daha net ve anlaşılır bir şekilde ifade etmişimdir hocam:)
kullanıp kullanmamak kişisel bir tercihtir ben gördüklerimi yorumlarım güzel bir sonuç almanızı dilerim
bu arada konuma yazmayın gibi agresif kelimelere gerek yok ben yazarım ... paylaşmak istemezseniz siz paylaşmasınız hoş çakalın.