Bu tür tedavilere (örneğin exosome gibi) açıkçası çok fazla inanmıyorum. Çünkü saç dökülmemin temelinde genetik faktörlerin (androgenetik alopesi) olduğunu biliyoruz . Genetik saç dökülmesinde temel sorun, saç köklerinin DHT (dihidrotestosteron) hormonuna duyarlılığı. Bu duyarlılık ortadan kaldırılmadıkça, saç kökleri zayıflamaya ve zamanla miniaturizasyon sonucu kaybolmaya devam ediyor.
Bu yüzden, genetik dökülmede sorunun kaynağına inmeyen tedavilerin — örneğin exosome, PRP veya mezoterapi gibi uygulamaların — tek başına kalıcı bir çözüm sunacağını düşünmüyorum. Elbette destekleyici olabilirler ama dökülme devam ederken yapılan bu tür işlemler, genelde geçici ya da sınırlı fayda sağlıyor.
Buna karşın, kök hücre tedavileri biraz daha umut verici çünkü saç köklerini yeniden canlandırma potansiyeli taşıyor. Ancak bu da kişiden kişiye değişen sonuçlar veriyor. Klinik düzeyde uygulandığında ve doğru hasta seçimi yapıldığında fayda sağlayabilir.
Bu alanda Şahin Çelik ; eğer bu tedavileri yapıyorsa, en azından yaklaşımının daha bilimsel ve dürüst olduğunu düşünüyorum. Çünkü bazı yerlerde bu tedaviler ‘mucize’ gibi pazarlanıyor ama işin gerçeği öyle değil. Bilimsel temelli yaklaşımlar her zaman daha güvenilir..
şahin çelik kök hücre yapar ise sonrasında xpecia ile davam edebilirsin faydayı korumak adına saçlarınıda beslemek adına