Merhabalar,
24.09.2025 tarihinde saç ekimi operasyonu geçirdim. Operasyon öncesi hazırlık, ekim günü ve sonrası süreçle ilgili yaşadıklarımı bu başlık altında detaylı şekilde paylaşacağım. Umarım saç ekimi düşünen arkadaşlara faydalı olur.
Öncelikle ben Eskişehir’de yaşıyorum ve 29 yaşındayım. Tepe bölgemdeki saçların yaklaşık %70’i dökülmüştü ve bunun sonucunda saç ektirmeye karar verdim. Uzun araştırmalar ve görüşmelerin ardından Büşra Can Saç Ekim Merkezi’nde ekim yaptırmaya karar verdim ve operasyon için tarih belirlendi.
Ekim öncesinde yapılması ve uyulması gereken detaylı bir liste tarafıma verildi. Operasyona birkaç gün kala tekrar iletişime geçilerek operasyon saati, kıyafet seçimi, ilaç kullanımı ve benzeri konular hakkında bilgilendirildim.
Ekim günü sabah 08:00’de kliniğe gittim. Tanışma, bilgilendirme ve tıraş işlemlerinden sonra Emine Hanım tarafından anestezi uygulaması yapıldı. (Bence saç ekiminde en acılı kısım anestezi, ancak aman aman bir acı söz konusu değil.) Ardından greftler alındı (5000 adet). Daha sonra Büşra Hocam, doğal ve dengeli bir görünüm elde etmek için saç hattımı belirledi ve kanal açma işlemine geçti. Bu işlem yaklaşık saat 13:00 sularında tamamlandı ve ardından kısa bir yemek molası verildi. Saat 13:30 gibi ekim işlemine başlandı ve operasyon 17:00 civarında sona erdi.
Şunu özellikle belirtmek isterim: Büşra Hocam kök alımı ve kanal açma işlemlerini bizzat kendisi yaptı, saç ekimi aşamasını ise Emine Hanım ile birlikte gerçekleştirdi.
İlgili fotoğrafları aşağıya ekliyorum. Süreç ilerledikçe fotoğraf ve bilgileri güncellemeye devam edeceğim. Yorumlarınızı bekliyorum.