Kardesim öncelikle hayirli olsun saçlarin ekimin. Ben de seboreden muzdarip olmuş biriyim. İnsaAllah çok faydasini gorecegin bir method soyleyecegim. 2 ürünümüz var bunları kullanacaksin.
1) vichy dercos(yeşil kutu)
2) cerave nemlendirici losyon(mavi kutu) vichy dercos kullanmissin faydasini gormedim demissin ama şimdi söyleyeceğim sekilde kullanirsan faydasıolacaktir insaAllah. Oncelikle dusta vichy dercos ile saclarini yikiyorsun. Dustan sonra saclarini havlu ile kurut, islaklıgi felan iyice gitsin. Saclarin kurudugunda( cok hafif nemli olsa daha iyi olur) cerave nemlendirici losyonu kepekli olan sac diplerine iyice sürüp yediriyorsun. Losyon formu oldugu icin surmesi zor degil. Gozenekleri kapamaz, cildi tahriş etmez, ekilen saça hicbir zarari yoktur. Hem donör hem de ekili alana kullanabilirsin.
Saçlarını 1 gun sampuan ile 1 gun bos yikiyorsun ve her dustan sonra cerave losyonu mutlaka kullaniyorsun. 7-10 gun icinde cildin acayip rahatlayacak. Bize de dua etmeyi unutma insaAllah.
Havalar soguk oldugu icin sebore azar, vichy gibi sampunlar seborenin azgin donemlerinde yetersiz kalir. Ama bu cerave losyon, hem kizarikligini hem kepegini hem de kaşintini yok edecek. Dermatologlar da bulamayacagin tedavidir bu. Cunku ayni dertten ben de muzdarip oldum ve gunlerce arastirma yaptim oyle rastladim bu losyona. İnsaAllah cok faydasini goreceksin. Son olarak tatlidan, sekerden, işlenmis gidalardan bu ara uzak dur. Seboreyi bunlar da çok azdırıyor.