Gönderen Konu: Serkan Aygın Doku Klinik (Meryem Hanım Ekibi) - 5600 Greft DHI - Yaş 28  (Okunma sayısı 2124 defa)

Onurrr

• Yeni üye
  • *
Merhaba. 28 yaşındayım ve yıllardır saç dökülmesi yaşıyorum. Saç ekimimi Serkan Aygın kliniğinde görüşme ve operasyonu aynı gün gerçekleştirdik. Seboreik dermatit yani egzemam bulunuyor. Zaman zaman kaşıntı, kabuklanma etkisini arttırıyor, operasyonu sağlıklı deri ile gerçekleştirmek için 1 ay öncesinden düzenli olarak ketoral şampuanı haftada 2kez kullandım, operasyondan önceki hafta 3 kez kullandım.

Sırasıyla ekim öncesi kendi çektiğim fotoğrafları, klinikte ekim öncesi ve tıraş sonrası çekilen, ekim sonrası çekilen, ekimden sonraki gün pansuman çekilmesi sonrası fotoğrafları, 4.gün ilk yıkama sonrası ve 5.gün fotoğraflarını ekliyorum.

Süreci baştan sona anlatmadan kendi yorumlarımı ekleyeyim. Ekimden ve süreçten gayet memnun kaldım şu ana kadar, alnımın zaten baya geniş olduğunun farkındayım ancak ön çizginin ve şakakların az bişey daha ilerde olmasını isterdim. Belki de alnım geniş olduğundan bana öyle geliyor ve belki saçlarım biraz uzayınca baya memnun kalacağımdır süreç gösterecek, sizin de değerli görüşlerinizi merak ediyorum.

Bütün detaylarıyla yazacağım biraz sıkıcı olabilir :) Saat 13 gibi klinikte olmam istendi. O saatte orada bulundum, biraz bekledikten sonra öncelikle beni Serkan Aygın’ın odasına aldılar. Süreçlerle ilgili bilgilendirme yapıldıktan sonra Serkan bey geldi, önceden  ilettiğim fotoğraflarıma göre açıklığın daha fazla olduğunu söyledi(5-6ay önce fotoğraf iletmiştim ve o zamana göre cidden çok fazla dökülmem olmuştu, fotoğraflar üzerinden en başta tepe bölgesine ekim uygun görülmemişti, mevcut saçlara zarar vermemek açısından) ve ilk çizimi yaptı. Gayet sıcakkanlı biriydi. O sırada ilk fotoğrafım çekildi. 5600 greft dhi ekimi ön görüldü. Donör bölgem olan ensenin güçlü olduğu ama yine de hem enseyi fazla yıpratmamak için hem de sakal ve göğüs bölgem de güçlü olduğu için 800greft göğüsten, 600greft sakaldan ve kalanı da enseden alınacak şekilde planlandı. (Göğüs ve sakaldan alınacağını hiç düşünmemiştim ama ensenin hırpalanmaması için iyi oldu bence.) 4490 ön bölgeye, 760 tepeye, 350de şakaklara planlandı. Sayının yüksek olduğunu ve donör bölgeye zarar verilme durumu olmaz değil mi diye sorduğumda Serkan beyden gülerek bunun için buradasın yanıtı aldım :) Sonrasında ilk olarak ödeme yapıldı, Ekim ayından önce 2500euroydu ama maalesef Ekim ayında olduğumuz için 2800euro olacak şekilde ödemeyi gerçekleştirdim bunun bilgisini önceden vermişlerdi. Ödemeyi Eylül ayında 2500euro olarak yapmam da kabul edilmedi.

Kan testi yapıldı parmak ucundan(sanıyorum sadece kan grubu için) ve analiz için bir cihaza girdim, oradaki analize göre son çizimin yapılacağı söylendi öyle olduğunu sanmıyorum ama :) Saat 14.00 gibi Serkan Aygın kliniğine bitişik olan doku klinikte form imzalama işlemleri yapıldı, operasyon da burada yapıldı. Operasyonu Meryem hanımın ekibinin yapacağı söylendi. Serkan bey kimin yapacağına karar veriyormuş. 14:15 gibi doku klinikte beklemeye başladım ama 14.45 gibi hemşire beni almaya geldi, bu sırada beklemek biraz stresliydi.

Hemşireyle birlikte operasyon için üst kata çıktık, eşyalarımı bana özel olan dolaba bıraktık, ayakkabı ve gömleği çıkarıp verilen önlük ve terliği giyip üst kata çıktık. Burada telefonumla vedalaştım. Bir üst kata çıkıp fotoğraflarım çekildi. Saç, sakal kesimim yapıldı ve tekrar fotoğraf çekildim. Ekim bölgesindeki saçlar sıfır olarak kesilmedi, operasyon odasında Emirali beyin de tekrardan çizimi kontrol edeceği ve sonrasında kesileceği söylendi. Operasyon odasına geçtiğimde 5 hemşire bulunuyordu, Meryem hanım da sonradan geldi, Serkan beyin yarım yaptığı çizimi tamamladı. Sonrasında emirali bey ve yanında bir kişi gelip çizimin ve bölgelere ekilecek greft sayılarının üzerinden geçtiler. İyi dileklerini iletip ayrıldılar. Anestezi uzmanı gelip acıyı az hissetmem için damar yolundan sedasyon uyguladı. 5 dk başımda durdu ve yaklaşık 5dk boyunca baş dönmesi yaşayacağım söylendi öyle de oldu 5dk sonunda normale döndü. Yüz üstü uzanıp ense bölgesine anestezi iğnesi uygulanıp alım işlemine başlandı, çok ağrılı bir işlem değildi, zaman zaman ağrı artıyordu o durumlarda tekrardan anestezi uygulanıyordu. Tüm işlemler bu şekilde gerçekleşti, alımda da ekimde de. Alım ve Ekim işleminde genel olarak Feyza hanım ve Aysu hanım bulundu. (Feyza hanımla bu süreçte baya sohbet etme şansımız oldu, operasyonun daha katlanılabilir geçmesinde yardımcı oldu, teşekkür ediyorum). Diğer hemşireler de kökler alındıkça gruplandırdı, 2li 3lü kökler vs, enseden alınanlar, göğüsten alınanlar gibi. Enseden alınan köklerin 2000i 2li, 1000i 3lü, 800ü 1li ve 400ünün 4lü olduğu söylendi. Ense alım işlemi 4saat civarında tamamlandı. Kısa bir mola verildi, sandiviç ve meyve suyu verildi. Tuvalet ihtiyacı sonrası diğer bölgelerde alım yapıldı ve ekime başlandı. Ekim öncesi son kez sedasyon uygulandı. Meryem hanım ara ara odaya gelip kontrolleri yapıyordu(2-3 kez), Ekim öncesi de ön bölgeye adrenalin ve anestezi işlemini kendisi yaptı. Bunlar dışında operasyona kendisinin çok müdahil olduğunu söyleyemeyeceğim. Sonrasında ekime Feyza ve Aysu hanım başladı. Bu sırada karşıda bulunan tvden istediğim şeyi açabileceğim söylendi. Tam olarak izleyemesem de bir şeyler dinleyebildim. Ön bölgeye genel olarak 3lü greftler ekildi, sakal ve göğüsten alınanların arka bölgelere ekileceği söylendi. Ekim işlemi de yaklaşık 3.5saatte tamamlandı. Pansumanlar yapıldı. Tekrar fotoğraf çekimi sonrası aşağı katta kafeterya gibi bir bölüme alındım. Ekim işlemi tamamlananlar buraya geçiyor. Şnitsel çorba patates vs ikram ediliyor. Çalışan biri son bilgilendirmeleri yapıp kullanılacak ilaçları losyonu şampuanı vs veriyor ve uğurlanıyoruz. Operasyondan çıktıktan sonra bilgilendirmeleri içeren mesajı sağlık danışanımız ayrıyetten atmış oluyor. Klinikte genelde yabancıların olduğunu, ekim için gelen Türklerin çok az olduğunu gözlemlerime dayanarak söyleyebilirim.

Ekim günü gecesi verilen uçak yastığı ile donör bölgesinin üzerine uyudum, Ekim bölgesine temas etmeden. Sabah uyandığımda ilaç sızıntısı olmuştu donör bölgede bu normalmiş, birkaç gün sürebiliyormuş.

Ekimden sonraki ilk gün lazer tedavisi ve pansuman çekilmesi için kliniğe gittim. Eve döndüğümde alnımın ortasında şişlik başlamıştı fazla olmasa da. Bir sonraki gün şişlik şakaklarımın altında da kendini gösterdi. Günde 3-5 kez 10dk boyunca buz uyguladım bölgelere kliniğin önerisi doğrultusunda.

Ekimden sonraki 2.gün gecesi uyumadan önce kafamda kaşıntılar başladı, dokunmadım.

Ekimden sonraki 3.gün ilk yıkama için kliniğe gittim. Yıkama yapıldı, bazı bilgilendirmeler yapıldı. Yıkama için video iletildi.

Ekimden sonraki 5-6.gün gibi şişlikler geçti

Bugün 9.gündeyim. Birkaç gün önce çatlaklar oluşmaya başladı, normal bir durummuş. Donör bölgem hızla toparlanıyor. Bu süreçte ne olur ne olmaz uçak yastığıyla ekilen bölgelere temas etmeyecek şekilde uyuyorum.

Sağlık danışanıma da aklıma takılan her şeyi sorup wptan hızlı bir şekilde yanıt alabiliyorum şu anda. 5 günlük rapor da aldım ancak sgk girişi yapılmıyormuş.

Son durum bu şekilde, gelişmelerden bahsedeceğim.

Fotoğraflar üzerinden yorum yapabilirseniz sevinirim, sorunuz olursa iletebilirsiniz yanıtlamaya çalışırım.

Onurrr

• Yeni üye
  • *
-

Onurrr

• Yeni üye
  • *
-

Onurrr

• Yeni üye
  • *
-

Onurrr

• Yeni üye
  • *
-

Onurrr

• Yeni üye
  • *
ilk yıkama sonrası

Onurrr

• Yeni üye
  • *
ilk yıkamadan sonraki gün

Onurrr

• Yeni üye
  • *
9.gün
« Son Düzenleme: 15 Ekim 2025, 20:34:40 Gönderen: Onur S »

Tripod

• Full Member
Şakak ve ön çizgi planlamasi çok güzel, Umarım sonuçta güzel olur.
Hayırlı olsun...
  • Ekim Tarihi: 31 Ağustos 2025
  • Ekim Merkezi ismi Büşra can mugla
  • Greft Miktarı 3700
  • Yaşınız 58

konyalim

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
Çok temiz bir ekim

Onurrr

• Yeni üye
  • *
selamlar tekrardan, 5 gün sonra kabuk dökümü gerçekleştireceğim. Döküm sonrası fotoğrafları iletiyor olurum. Döküm sonrasında uygulamaya başlayacağım tedavi yöntemleriyle ilgili danışmak istediğim birkaç konu var:

ekim merkezi mdplus bio setini kullanmamızı öneriyor, ürünlerin içeriğinin Serkan aygın tarafından hazırlandığı söylendi ancak fiyatlar biraz yüksek geldi ve almayı düşünmüyorum. set olarak satılan ürünler serum, tablet ve şampuan içeriyor.

- serum olarak topikal finasteride ve rogaine minoxidil kullanmayı düşünüyorum, bunlar günde 2 kez uygulanan spreyler. bunlar dışında mdplus serumunu kullanmama gerek yok diye düşünüyorum. kullanacağım serumlardan finasteride ve minoxidilden biri kuruduktan sonra bir diğerini mi uygulamalıyım, üst üste uygulamam sorun olur mu?
- finasteride tabletin yan etkilerinden çekindiğim için xpecia tablet ve ek takviyeler kullanmayı düşünüyorum. ek takviye önerisi de verebilirseniz sevinirim.
- ayrıca şampuan olarak da ne kullanacağım konusunda kararsızım. topikal finasteride içeren bir şampuan kullanmak istiyorum ne önerirsiniz

Onurrr

• Yeni üye
  • *
@Tripod @konyalim yorumlarınız için teşekkürler, umarım sonuç da güzel olur

Conqueror1453

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
 Ekiminiz hayırlı olsun iyi bir sonuç almanız dilegiyle

gencay

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları