Gönderen Konu: Kelleşen arkadaşlar,modları,araştırmalar ve korkulan ilaçlar  (Okunma sayısı 158 defa)

caputodeoro

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
genç erkekler, özellikle 20 li yaşların başında olan ve hayatının en sosyal olduğu anlarını ve keyifli anlarını yaşayan dostlar, selamlar

öncelikle annemiz ve babamız çiftleşirken bu çocuk sağlıklı mı doğacak psikolojisi yerinde mi olacak diye bakmıyorlar düşünmüyorlar
kendimin bir eksiği varmı, bir hastalığım varmı çocuğuma geçermi,dış görünümüm aşırı güzelmi yada çirkinmiyim

velhasıl kelam bu genleri alıyoruz ve hayatımız başlıyor, kimsenin seçimi değil elimizde olan birşey değil, kısacası var oluyoruz

hayatımızda herşey güzel giderken tam en keyifli anlarında saçlarda ufak ufak seyrelmeler oluyor takılmıyoruz, 1-2 yıl içinde artık moral bozucu, korkutucu şeyler oluyor kimisi dış görünüşüne önem vermeden "yaşlı" görünümü kabul ediyor

kimisi ise bunları kabul edemeyip binbir türlü çare arıyor, bende geçmişte o çare arayan kişilerden biriydim
ve birsürü çareler buldum, risklere atladım kısacası girişken biriydim vücudumda problemlerde oldu olmadı değil psikolojimin düzelmesi için bedenime zarar verme eşiğine gelmiştim bir süreden sonra insan çoğu şeyi göze alıyor hayat cesurları sever lafını boşa demiyorlar.

ve şuan kelliktir saç dökülmesidir artık bana korkutucu gelmiyor

kelleşen arkadaşlara ve korkan, morali bozulan arkadaşlara özellikle sesleniyorum "bildiğiniz ve elinizin altında olan birşeyden asla korkmazsınız"
tamam geçici tedavileri var altını çizerek söylüyorum geçici

finasteridden korkan arkadaşlar, bunun çoğu "plasebo" olarak yan etkilere yakalanıyor, plasebo ve anksiyeteleri olan kişiler topikal anti-androjen ilaçlara yönelsinler
sonuçta kafama sıkıyorum vücudumda nasıl yan etki yaparki mantığıyla uzun dönemler kullanıp yan etki görmezler kanısındayım. ama hiç bir dht bloker yada herhangi bir ilaç kafaya göre kullanılmamalı kanısındayım

dht bloker temel tedavi, eğer dökülme agresif ise binbir türlü destek tedavide eklenebilir, anti enflamatuar losyonlar,histamin baskılayıcılar,vazodilator grubu kullanımı, dht reseptör kapatıcı losyonlar,
saç derisi uyarıcı lazerleri ,prpler,dermarollerler dermastamplar, kalsifikasyon önleyici maddeler, daha say say bitmez, hepsininde saç derisi üzerinde etkileri dolaylı yoldan mevcuttur (dhtnin saçları dökerken izlediği yolları izlerseniz saç derisinde neleri değiştirdiğini, bu maddelerin etkilerinin olduğunu o zaman anlayacaksınız)

kısacası burda size anlatmaya çalıştığım olay, cesaretinizi asla kaybetmeyin birşeyler başarmak için atılgan olmalısınız yoksa hayat her zaman yıkıcıdır kimse beklemediğiniz zaman beklemediğiniz bir haberle mucizeler getirmez

" bana göre akıl sağlığıyla beden sağlığı aynı, ikiside eşit "

mem

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
Saç dökülmesinin sebebi prolaktindir . %100 kesin bilgidir.
Prolaktin  yükseldiğinde kafanızdaki reseptör sayısı ve duyarlığı artar.

(hiperprolaktinemi), ( androjenetik alopesi)

*Nasıl etki eder?*
1. *DHT (dihidrotestosteron) hassasiyetini artırır:*
   - Yüksek prolaktin, saç köklerinde *androjen (DHT) reseptörlerini artırabilir*.
   - Bu da düşük DHT seviyelerinde bile saç dökülmesini tetikleyebilir.

2. *Hormon dengesini bozar:*
   - Prolaktin artışı, *testosteron seviyesini düşürebilir*.
   - Bu da hormonal dengesizlik yaratarak saç dökülmesini hızlandırabilir.

3. *Stres hormonu kortizolle ilişkisi:*
   - Prolaktin genellikle stresle de ilişkilidir; uzun süreli yüksekliği *saç siklusunu (büyüme evresini)* bozabilir.

*Belirtiler:*
- Saç incelmesi, dökülme
- Libido düşüklüğü
- Meme hassasiyeti veya akıntı
- Yorgunluk

caputodeoro

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları

*Nasıl etki eder?*

- Prolaktin genellikle stresle de ilişkilidir; uzun süreli yüksekliği *saç siklusunu (büyüme evresini)* bozabilir.

- Saç incelmesi, dökülme
- Libido düşüklüğü
- Yorgunluk
kaynak lütfen ve bu dedigine katılamıyorum böyle olsaydı prolaktini düşük erkekler çok yavaş kelleşirdi ve finasterid kullananların bazılarının prolaktini artmasına rağmen saçların dökülmesini bıçak gibi kesiyor
Insanlara yardım etmek,geçtiğimiz yollardan geçenlere destek olmak bizi mutlu eder

Insan hiçbir bilgiyi veya dünyevi şeyi mezara götüremez, bilgi paylaşmakta bir zekâttır.....

Saç derisi 5-alfaredüktaz'ını hedef alan
Topical Finasteride

https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=39773.0

caputodeoro

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları

*Nasıl etki eder?*

- Saç incelmesi, dökülme
- Libido düşüklüğü
- Yorgunluk
ve reseptör hassasiyetini öyle kolay değiştiremezsin bu tamamen genlerine bağlı bi durum  ama önümüzdeki yıllarda saç derisi androjen reseptörlerinin hassasiyetini azaltıcı ilaçlar çıkacağını zannediyorum degrader ilaçlar, çalışmalar çok fazla var
Insanlara yardım etmek,geçtiğimiz yollardan geçenlere destek olmak bizi mutlu eder

Insan hiçbir bilgiyi veya dünyevi şeyi mezara götüremez, bilgi paylaşmakta bir zekâttır.....

Topical Finasteride

mem

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
ve reseptör hassasiyetini öyle kolay değiştiremezsin bu tamamen genlerine bağlı bi durum  ama önümüzdeki yıllarda saç derisi androjen reseptörlerinin hassasiyetini azaltıcı ilaçlar çıkacağını zannediyorum degrader ilaçlar, çalışmalar çok fazla var

4 yıldır forumu bıraktım bıraktığım yerde gıdım ilerlememiş . Sağda solda ezberlenmiş laflar papağan gibi tekrarlanıyor

caputodeoro

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
4 yıldır forumu bıraktım bıraktığım yerde gıdım ilerlememiş . Sağda solda ezberlenmiş laflar papağan gibi tekrarlanıyor
reseptör hassasiyetinin hormonlarla çok bi bağlantısı yok

Topical Finasteride

Facebook Twitter Instagram