Merhaba herkese,
Bir süredir saç ekimi ile ilgili araştırma yapıyorum. 44 yaşındayım, yaklaşık 20-25 senedir saçlarım dökülüyor. 15 senedir de minoxil kullanıyorum. Şu anki durumum resimlerdeki gibi. Saç ekimi yaptırdığım durumda ön çizgiyi çok öne çekmek istemiyorum, yaşım ve kafa yapım gereği zaten hep bu şekilde olduğu için geniş alın ve biraz açılmış bir yapı bana uygun. Tepede bomboş 10cm çapında bir alan var. Büyük açıklıklar için genelde 2 ekim öneriliyor ama ben ikinci bir ekim düşünmüyorum. Zaten zor alınan bir karar ve baya meşakkatli bir süreç. Muhtemelen bir daha girmem o işe, sonuç ne olacaksa öyle kalır.
Bu forumdaki yazıları bir aydır neredeyse her gün okuyorum. En çok konuşulan, beğenilen saç merkezlerden gözüme çarpanlar Asmed, Asuman, Serkan Aygın, Medeks gibi isimler oldu. Bunlarla görüşmelere başladım, ayrıca Alp Aslan'ı da bir tavsiye üzerine araştırdım ve iletişime geçtim.
* Asmed benim bütçemi çok aşıyor o yüzden tüm geri kalan seçeneklere göre işi bambaşka bir boyutta ele almasına rağmen bu seçeneği elemek durumundayım.
* Medeksin geniş açıklıklarda daha iyi olduğu görüşü var. Ama donör bölgelerde hasarlı işlemleri de olmuş. Ayrıca birkaç nekroz ya da enfeksiyona bağlı boşluklu bir ekim sonucuna ulaşan durumlar gördüm. Kendisiyle geçen hafta görüştüm. Verteksteki açıklığın, fotoğrafta görünenden çok daha kompakt olduğunu, kafamın küçük olduğunu yaklaşık 5000 greftle tek seansta en iyi sonuca ulaşabileceğimizi söyledi. Oldukça samimi ve güven veren biri Gökhan Bey. Ama biraz da hafife alıyor gibi, yaparız hallederize gidiyor konuşma bir süre sonra. Sonuç olarak kötü bir seçenek değil ama %100 içime sindi desem yalan olur.
* Ardından Asuman Hanımla görülmeye gittim. Asuman Hanım çok daha tane tane her şeye cevap veren biri. Önden mesajlaşmamızda 2 seansa yaymak gerekir bu açıklığı demişti. Ama muayenede tek seans ile şu anda öndeki saç yoğunluğundan daha iyi bir şey elde ederiz dedi. 1 ay kadar önden Xpecia kullanmamı söyledi.
* Serkan Aygın ile önümüzdeki pazartesi görüşeceğim. Mesajlaşmamızda 2500 ön 2500 tepe bölgesi gibi bir ekim öngördü. Muayenede daha net bir görüş bildirecektir.
* Alp Aslanla ilgili de saygı duyulan bir doktor olmasına rağmen çok olumsuz dönüş örnekleri de var. Onunla da telefon görüşmesi ve fiyatlama bilgisi aldım. Onun yaklaşımı da 4000 grefte kadar ekersek tek seans, 5000-6000 e çıkarsak 2 seans üst üste 2 gün gibi bir planlama oldu. Forumdan edindiğim izlenim sebebiyle görüşmeye gitmedim.
* Maalesef ki (forumdaki araştırmalarımdan önce gitmiş bulundum) bir de tavsiye üzerine Terzilerle görüşmeye gitti. Gelenleri kendisi karşılamıyor. Karşılayan hanımın sorulara cevap verebilme ve inandırıcılık oranı çok güven vermiyor. Büyük bir merkez tabi ama sadece reklam üzerine yaşayan bir yer gibi bir izlenimim oldu.
Saçımın durumu ve ekimle ilgili yorumlarınızı, merkez önerilerinizi rica ederim.