Gönderen Konu: Saç Ekimi sonrası evde YATIŞ POZİSYONU?  (Okunma sayısı 251 defa)

burakmert

• Yeni üye
  • *
Saç Ekimi sonrası evde YATIŞ POZİSYONU?
« : 26 Aralık 2025, 16:12:56 »
Henüz hiç ekim yaptırmadım, yeni yılın Ocak ayında yaptıracağım ama şu an en çok kafama takılan konu, eve geçtikten sonraki yatma, uyuma konuları.

Kaliteli ve iyi uyku düşkünü bir insanım, eğer uykumu iyi alamamışsam o günüm zehir gibi geçiyor. Uyku benim için önemli yani. Ama bildiğim kadarıyla da emeklerin heba olmaması adına ekim sonrası yatma durumları biraz sıkıntılı olacak bir süreliğine.

Peki ekim sonrası saçlara zarar getirmeyecek ama doğru düzgün de uyunabilecek şekilde ne tür bir metot uygulamak gerekiyor? Neler yapmalı, nasıl yatılmalı, neler önerirsiniz?

phoenixtr

• Full Member
Ynt: Saç Ekimi sonrası evde YATIŞ POZİSYONU?
« Yanıtla #1 : 26 Aralık 2025, 21:08:15 »
İlk 10 gün yastık üstüne boyun yastığı ile yatılıyor. Yan dönmemek için yan taraflara ek yastık desteği koyabilirsin. Ama önemli olan kafa biraz yukarıda şekilde sırt üstü yatmak.
  • Ekim Tarihi: 16 Aralık 2025
  • Ekim Merkezi ismi Ahmet Tosun - The Hair Clinic
  • Greft Miktarı 4900
  • Yaşınız 37
  • Medikal Tedavi Xpecia, Biotin, HairForte, D3K2

Edgar X

• Hero Member
« Yanıtla #2 : 27 Aralık 2025, 02:31:48 »
10 gün değilde dikkat etmek için  3,4 gün yeterli bence .kaliteli bir ekim ise 4,5 günde iyileşme oluyor zaten .uykuya dalma konusunda da sıkıntı çekersen ilk günler melatonin alabilirsin .

Aang

• Sr. Member
  • Daha güzel günlere.
« Yanıtla #3 : 27 Aralık 2025, 09:47:51 »
Dostum merhaba,

Yatış pozisyonu tamamen sağa sola dönüp sürtme yapmamak ve ödem sıvılarının yüzümüze gelmemesi için önemlidir. Bunun dışında eğer ödem sıvılarının yüzüne gözüne gelip şişmesi seni rahatsız etmeyecekse yatış pozisyonu bence sürtme yaptırmadan istediğin gibi yatabilirsin.

Facebook Twitter Instagram