Gönderen Konu: Yaş:35 Genetik Dökülme ve Kombine Tedavi Çözümüm Fotoğraflarıyla birlikte  (Okunma sayısı 108 defa)

Arif Anıl Özbayraktar

• Yeni üye
  • *
Arkadaşlar öncelikke 2016 dan beri uğraşıyorum saçlarımla sürekli bu tedavileri kullanıp bırakan biriyim finas ın en önemli yan etkisini görüyorum kullandığım zamanlarda ama bırakınca aynı oluyor herşey. Elimde farklı zamanlarda çekilmiş çok fazla fotoğraf var bunları bir kerede değilde zamanla atacağım size kullandığım tedavi ile beraber şimdi öncelikle son dökülme ve tedavi sürecimden bahsedeyim.
 Geçen sene ocak ayında spora başlamamın ikinci yılıydı ve kreatinin de kullandım o sırada finas da kullanıyordum ama ocakta bıraktım ve şubat gibi saçlarım inanılmaz dökülmeye başladı.Umarım güzel bir seri olacak.Dilerseniz fotoğrafla anlatayım.
Tedavi yöntemim ise;
1.Proscar dişimle ısırıp bölüyorum 4-5 günde bitiriyorum.
2.Minoxidil sprey Gece yatarken 5 fıs sabah duş alıyorum duş aldıktan sonra bazen 3 fıs her zaman değil.
3. Tretinion krem haftada 3 gün.
4.D vitamini , C vitamini , Çinko
5.Dr. Pen Ultima A6 ile derma pen tedavinin ilk ayı ve son 1.5  aydır yapmıyorum.2 haftada bir yapıyordum . İlk yaptığımdan sonraki kafamda ki kızarıklık ve kaşıntı hissi geçti.

Alt postlarda fotoğraf atamaya devam edeceğim Sadece 5 fotoğrafa izin var sanırım

Arif Anıl Özbayraktar

• Yeni üye
  • *
Devamı

Arif Anıl Özbayraktar

• Yeni üye
  • *
Son hali de bu tam istediğim gibi olmadı ama bayağı bir gelişme var. Saçlarım daha sağlıklı daha güçlü en önemlisi kafamdaki kızarıklık ve kaşıntı yok şuan Ve istediğim gibi de şekil alıyor.
Hele 2025 eylül fln çok kötüydü çok cansızdı ve her elimi attığımda bir sürü(15-20 arası) tel geliyordu şimdi hiç gelmiyor neredeyse sadece ufak tüy gibi 1-2 tel geliyor. Çok agresif dökülme yaşadım ve inanılmaz hızlı döküldü ama umudunuzu kesmeyin çaresi var aslında.

wild horses

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
Günde kaç tel döküyordun ortalama yastıkta duşta ya da elini atarken
  • Yaşınız 36
Günlük 1 mg finasterid
Günde iki defa biotin

Arif Anıl Özbayraktar

• Yeni üye
  • *
Üst bölgede elimi atıp orta hızda saçlarımı çektiğimde yaklaşık 15-20 tel arası geliyordu ama yastık ve duş o kadar dikkatli incelemedim.

wild horses

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
Üst bölgede elimi atıp orta hızda saçlarımı çektiğimde yaklaşık 15-20 tel arası geliyordu ama yastık ve duş o kadar dikkatli incelemedim.

Sabah uyandığında yastıktan dökülen saç dayısı ve duşta dökülen saç sayısı önemli zaten yastık ve duş dökülme durumunu en net gösteren yerler finasterid kullanıyorsan devam et dutasteride bulaşma ben bıraktım
  • Yaşınız 36
Günlük 1 mg finasterid
Günde iki defa biotin

Helbot72

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
Peki hocam bu kizariklik kasinti durumu finasteride ile mi basladi yoksa minoksdil ve dermapenin isi mi ayrica bu surecte finasteridi ne kadar aksattiniz

wild horses

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
Peki hocam bu kizariklik kasinti durumu finasteride ile mi basladi yoksa minoksdil ve dermapenin isi mi ayrica bu surecte finasteridi ne kadar aksattiniz

Ben hiç aksatmadım bugüne kadar disiplinli bir şekilde hergün kullandım birkaç istisna oldu o da testis agrisi olmustu ilk aylar ondan sonra hiç olmadı su anlık bir yan etki de görmedim allah göstermesin. Sonra beş buçuk aylık dutasterid maceram oldu dokulme başlayınca bıraktım. Finasterid kasıntı yapmaz minoxsidil yapar bende minoxsidillik bir durum yok olsa da kullanamam egzama problemim var iyice azdirir. Sendeki kasıntı kızarıklık muhtemelen minoxsidil yapıyor
  • Yaşınız 36
Günlük 1 mg finasterid
Günde iki defa biotin

Helbot72

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
Ben hiç aksatmadım bugüne kadar disiplinli bir şekilde hergün kullandım birkaç istisna oldu o da testis agrisi olmustu ilk aylar ondan sonra hiç olmadı su anlık bir yan etki de görmedim allah göstermesin. Sonra beş buçuk aylık dutasterid maceram oldu dokulme başlayınca bıraktım. Finasterid kasıntı yapmaz minoxsidil yapar bende minoxsidillik bir durum yok olsa da kullanamam egzama problemim var iyice azdirir. Sendeki kasıntı kızarıklık muhtemelen minoxsidil yapıyor

Dutasteridi erken birakmissin gec etki eden ilac ben de 5.5-6 aydir dutasterid kullaniyorum henuz sonuc alamadim ama dahada kotulesmedigi icin devam ettim bu ilaclari en az 12-15 ay kullanmak gerek soyle sacma bir durum var bende egzema benzeri tablo basladi 5 aydir gecmiyor ne yaptiysam minoksdil alakasi yok cunku ben kopuk formunu kullaniyorum ve sadece on bolgeye kullaniyorum ama bu durum tum kafada ve hatta yuzumde de var sadece oral minoksdil kullandigim topikali biraktigim zaman da oldu minoksidil ile alakasi yok bence 12. Aya kadar beklicem eger gelisim olmaz bu egzema probelmi devam ederse o zaman finasteride gecebilirim belki

wild horses

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
Dutasteridi erken birakmissin gec etki eden ilac ben de 5.5-6 aydir dutasterid kullaniyorum henuz sonuc alamadim ama dahada kotulesmedigi icin devam ettim bu ilaclari en az 12-15 ay kullanmak gerek soyle sacma bir durum var bende egzema benzeri tablo basladi 5 aydir gecmiyor ne yaptiysam minoksdil alakasi yok cunku ben kopuk formunu kullaniyorum ve sadece on bolgeye kullaniyorum ama bu durum tum kafada ve hatta yuzumde de var sadece oral minoksdil kullandigim topikali biraktigim zaman da oldu minoksidil ile alakasi yok bence 12. Aya kadar beklicem eger gelisim olmaz bu egzema probelmi devam ederse o zaman finasteride gecebilirim belki

Bilmiyorum ya 19 aydir finasterid dutasterid kullanıyorum artık bir çözüm olsun kafasındayım bıktım ben karar senin egzama için konazol kullan o da etki etmezse Vichy dercos kullan bu birçok egzamalı insanda etkisi oluyor kaşıntıyı bitiriyor
  • Yaşınız 36
Günlük 1 mg finasterid
Günde iki defa biotin

Helbot72

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
Bilmiyorum ya 19 aydir finasterid dutasterid kullanıyorum artık bir çözüm olsun kafasındayım bıktım ben karar senin egzama için konazol kullan o da etki etmezse Vichy dercos kullan bu birçok egzamalı insanda etkisi oluyor kaşıntıyı bitiriyor
Ya dutasterid ya finasteride birini sec uzun sure devam et 19 ay icinde surekli ilac degistirmek surece balta vurmak birde ketokonazol 5 aydir kullaniyorum head and shoulders clinical strength kullandim o da gecirmiyor kukurtlu sabunda kullandim vichy nin herhangibi bir Sampuanini kullanmam cunku benim sebroerik dermatit sorunum vichy sampuan yuzunden basladi 1 yil once sonra kendi kendine gecti ama bu seferki sanki farkli birsey gecmiyor ugrasmama ragmen dutasteride ile tetiklendi sanki benim dokulme seklide garip zaten yan ense de bile seyrelme baya var

wild horses

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
Ya dutasterid ya finasteride birini sec uzun sure devam et 19 ay icinde surekli ilac degistirmek surece balta vurmak birde ketokonazol 5 aydir kullaniyorum head and shoulders clinical strength kullandim o da gecirmiyor kukurtlu sabunda kullandim vichy nin herhangibi bir Sampuanini kullanmam cunku benim sebroerik dermatit sorunum vichy sampuan yuzunden basladi 1 yil once sonra kendi kendine gecti ama bu seferki sanki farkli birsey gecmiyor ugrasmama ragmen dutasteride ile tetiklendi sanki benim dokulme seklide garip zaten yan ense de bile seyrelme baya var

Finasteride devam ediyorum sadece dutasteride ara verdim. Bu kaşıntılı egzama soğuk kuru havalarda alevlenir hava yumuşayınca azalır yaz gelince de biter bende böyle oluyor havaların ısınmasını bekle iklim sakinleştiriyor ya da deniz suyuna git deniz suyu da kaşıntıyı egzamayi sakinleştirir ya da kafayı kazıt ben eskiden alevlendiği zamanlar kazıtırdım sakinleşirdi birçok seçenek var yirmi senedir bende olan kronik bir sorun bu
  • Yaşınız 36
Günlük 1 mg finasterid
Günde iki defa biotin

Helbot72

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
Finasteride devam ediyorum sadece dutasteride ara verdim. Bu kaşıntılı egzama soğuk kuru havalarda alevlenir hava yumuşayınca azalır yaz gelince de biter bende böyle oluyor havaların ısınmasını bekle iklim sakinleştiriyor ya da deniz suyuna git deniz suyu da kaşıntıyı egzamayi sakinleştirir ya da kafayı kazıt ben eskiden alevlendiği zamanlar kazıtırdım sakinleşirdi birçok seçenek var yirmi senedir bende olan kronik bir sorun bu

Benimki farkli hocam ya ilk 21 yasinda basladi sampuani degsitirip vichy dercos mor sampuana gecince sonra biraktim duzeldi baya ama o zaman baya sac dokuldu sorun surda ben dutasteride basladiktan sonra basladi ve 5 aydir suruyor ayrica sadece sacimi degil yuzumde kotu oldu hayatimda sivilce sorunu yasamayan ergenlikte bile temiz cilde sahip olan ben alnimda sivilceler cikti cildim yaglandi rengi gitti galiba dutasterid biraz bozdu dengeyi cildin ama duzelir belki umuduyla gittigi yere kadar kullanicam olmadi finasteride gecicem keske Basta finasteride bir sans verseydim bu cilt olayi canimi sikiyor

Arif Anıl Özbayraktar

• Yeni üye
  • *

Hayır hocam bunları kullanmıyorken başlamış bir durum saç dökülmesiyle birlikte geldi bu içten bir kaşıntı sanki saç diplerimi birşey yiyormuş gibi ama dermapen iyi geldi buna belki de finastrid iyi gelmiştir orasını bilmiyorum.

Şu an saç derim iyi sayılır sadece kepek yapıyor o var. Kaşıntı ve kızarıklık yok o sıralar kafam ateş gibi yanıyordu.

Arif Anıl Özbayraktar

• Yeni üye
  • *
Sabah uyandığında yastıktan dökülen saç dayısı ve duşta dökülen saç sayısı önemli zaten yastık ve duş dökülme durumunu en net gösteren yerler finasterid kullanıyorsan devam et dutasteride bulaşma ben bıraktım
Herkesin saç dökülmesini anlaması farklıdır ben elimi saçıma attığımda saç teli geliyor mu geliyorsa ne kadar geliyor o şekilde anlıyorum

Facebook Twitter Instagram