Gönderen Konu: Saç ekmelimiyim yoksa beklemelimiyim  (Okunma sayısı 841 defa)

Arveless

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Saç ekmelimiyim yoksa beklemelimiyim
« : 17 Mart 2026, 01:56:39 »
Herkese iyii günler. İlk fotoğrafım 2015 senesinde çekildi ve o zaman 19 yaşındaydım. Son eklediğim fotoğraflar ise 4 ay önce çekildi ve şuan 30 yaşındayım. 2015 senesinden beri saçlarımı hep kısa kestim ve hiç uzatmadım. Hem dökülmenin yavaşlaması için hemde kısa saçı sevdiğimden dolayı. Ailede genetik saç dökülmesi var(anne tarafı agresif ama baba tarafında saç dökülmesi hiç yok). Saç ekimi için Forum sayfasından araştırmalarım hala devam ediyor. Görüştüğüm klinikler ortalama 4000-5000 arası greft ekimi düşünüyorlar ve tahmini ön saç çizgisini de eklediğim fotoğraftaki gibi olabileceğini söylüyor. Aklımda olan soru şu. Ön saç çizgim zaten geride yani 2015 yılında çektirdiğim fotoğrafta görülüyor ve alnım zaten geniş ama görüştüğüm klinikler ön çizginin biraz daha aşağıda olabileceğini söylüyorlar. Uzak bir şehirde olduğum için fiziki muayene olamadım ve istanbulda ekim yapmayı düşünüyorum. Sizlerinde bilgilerine güvenerek Sormak istediğim soru ekim yapılırsa eğer kliniklerin söylediği gibi gerçekten ön saç çizgisi için biraz daha aşağı doğru ekim yapılabilir mi yoksa belli ölçümlere göre yani çene-burun, burun-kaş, ve kaş ön çizgi cm ölçüsüne göre mi yapılıyor ?

Yusuf33

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Saç ekmelimiyim yoksa beklemelimiyim
« Yanıtla #1 : 17 Mart 2026, 03:23:54 »
Saç çizgisi zamansız olmalıdır 37 yaşında da sana hitab etmeli 77 yaşında da. O yüzden yüksek saç çizgisi mantıklı olan. Ayrıca greft tasarrufu da sağlarsın. 1 cm aşağı indirme aşağı yukarı 800-1000 grefte mal oluyor.

Arveless

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #2 : 17 Mart 2026, 04:44:26 »
Saç çizgisi zamansız olmalıdır 37 yaşında da sana hitab etmeli 77 yaşında da. O yüzden yüksek saç çizgisi mantıklı olan. Ayrıca greft tasarrufu da sağlarsın. 1 cm aşağı indirme aşağı yukarı 800-1000 grefte mal oluyor.

Evet bende öyle düşünüyorum ve öyle de olmalı aslında. 11 yıl önceki fotoğrafım ile şu anki halim arasında aşırı derecede fark yok. Belki şakak bölgelerinde 1 veya 2 cm dökülme vardır ama o zamanki doğal olan ön saç çizgim ile eğer ekim yaparsam normal şartlar altında doğal olan çizgiyi korumaları gerekmiyor mu ?

OnNumero

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 17 Mart 2026, 14:16:09 »
çizgiyi olabildiği kadar  öne taşımak çoğu zaman çok daha iyi bir estetik sonuç veriyor fakat doğal ve sık ekim olma şartı ile .peki bunu çoğu ekim merkezi yapabiliyormu cevap malesef hayır .hatta piyasada ki merkezlerin yüzde 90 ı yapamıyor .çoğu yerde seyrek ve doğal olmayan görüntü ortaya çıkıyor .forumu araştıranlar ise bu yönden bence şanslı hem doğal hemde sık eken forumda rağbet gören çok sayıda merkez var .araştırmalarını buna göre yap derim .

Arveless

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #4 : 17 Mart 2026, 19:15:28 »
çizgiyi olabildiği kadar  öne taşımak çoğu zaman çok daha iyi bir estetik sonuç veriyor fakat doğal ve sık ekim olma şartı ile .peki bunu çoğu ekim merkezi yapabiliyormu cevap malesef hayır .hatta piyasada ki merkezlerin yüzde 90 ı yapamıyor .çoğu yerde seyrek ve doğal olmayan görüntü ortaya çıkıyor .forumu araştıranlar ise bu yönden bence şanslı hem doğal hemde sık eken forumda rağbet gören çok sayıda merkez var .araştırmalarını buna göre yap derim .

Teşekkür ederim cevabın için. Zaten bu tarz ekimler başlı başına bir problem. Hem aylarca sıkıntı yaşayıp ve bir o kadar da maliyet açısından zorluk çekip istenmeyen bir sonuç almak insanı maddi ve manevi sıkıntıya sokuyor. Benim de yıllarca beklememin sebebi bu aslında. Çünkü hem dökülmeler yavaş yavaş devam ediyor belki de sürekli kısa kestiğim için yavaşladı hem de ekim tekniklerinin gelişmesi olsun ekiplerin kendini tam yetiştirmesi olsun veya farklı tedavi yöntemleri olsun beklemek istedim. Forumda araştırdığım kadarıyla ekim öncesi yapılacakları öğrendim. Aklımda belli başlı soruları kaldı sadece bunların cevaplarını arıyorum şuan

Arveless

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #5 : 23 Mart 2026, 23:10:14 »
Ekim öncesi için tavsiye edebileceğiniz takviye veya ilaç varmı. Forumu araştırdım ve multivitamin, xpecia, finasterid vb ilaçlara baktım. Aktif spor yapıyorum ve sadece protein tozu kullanıyorum. Ekstra olarak önerebilecekleriniz var mı ?

Yusuf33

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #6 : 23 Mart 2026, 23:15:39 »
Hocam takviye olarak Xpecia + doktor kontrolünde finasteride yeterli gelecektir. Bunlara ek topikal/oral minoxidil araştırabilirsin.
Mekanizma şu şekilde işler. Fin mevcut saçlarını korur. Xpecia saydığın multivitamin vs. sağlar ve içinde bulunan saw palmetto DHT baskılamaya katkı yapar. Minoxidil ise fin ile tuttuğun saçları kalınlaştırıp güçlendirir.

Arveless

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #7 : 23 Mart 2026, 23:20:36 »
Takviyelerin ve ilaçların etki mekanizmasına baktım. Sağlık çalışanı olduğum için artıları ve eksileri öğrenmeye çalışıyorum. Fotoğraflardan da az çok görüldüğü gibi tepe kısmı seyrek (3 numaraya vurmuştum) aklımda sadece xpecia ve multivitamin var

Yusuf33

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #8 : 23 Mart 2026, 23:35:39 »
Xpecia'da zaten vitamin biotin vs. var o zaman sadece xpecia kullan ayrıca multivitamin, biyotin vs alma. Etkileri sınırlı olacaktır. Eğer ekim yaptırmayı planlamıyorsan sana kalmış fin kullanıp kullanmamak.

Arveless

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #9 : 23 Mart 2026, 23:45:14 »
5 6 ay sonrası için saç ekimi düşüncem var. Şimdiden güçlendirme yapabilirsem eğer başlamayı düşünüyorum. 1 ay öncesinden de spora ara verir ekimden 1-2 ay sonrada tekrar başlarım diye düşünüyorum. Xpecia da olamayan bir kaç vitamin ve mineralleri başka takviyeler ile alabilirim ama sanırım xpecia yeterli olacaktır değil mi ?

Yusuf33

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #10 : 23 Mart 2026, 23:49:47 »
Hocam sporcusun herhalde vitamin mineralin eksik değildir :d
Zaten dökülmen erkek tipi genetik saç dökülmesi. Sorumlusu DHT. Vitaminle düzelse herhalde kel kalmazdı memlekette.
Ekim sonrası finasteride kullanmamanın risklerini ve kötü sonuçlanma ihtimalini göze alıyorsan kullanma. Ama iyi araştır.

Arveless

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #11 : 23 Mart 2026, 23:54:59 »
İnanırmısın bu zamana kadar hiç multivitamin veya başka takviye kullanmadım ☺️ 6 ayda bir yaptırdığımız genel kan tahlilleri sonucunda ise çoğu değerim referans aralığında. Fin in risklerini biliyorum ama kullanmaya pek niyetim yok açıkçası. Yapabilceğim en fazla xpecia kullanmak ve yanında ekstra destek güçleri uygulamak ☺️

Yusuf33

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #12 : 24 Mart 2026, 00:03:55 »
Xpecia yanına minoksidil araştırabilirsin ama bunlar haricinde bilimsel olarak şimdilik işe yarayan bir şey yok. PRP, Mezo sadece yan tedaviler ana tedavi olarak pek işe yaramazlar. Bakalım şu an clascoterone adlı bir ilacı takip ediyorum inşallah o iyi sonuçlanır :D
Ben genelde insanları fin ile tanıştırırım ve almamaları halinde ne olabileceğini anlatmaya çalışırım ama karar kişiye aittir.
Fin'in yarattığı risk mi daha büyük yoksa ekimi yaptırdıktan sonra dökülmenin devam etmesi mi daha büyük risk bunu sen tartıp sen karar vereceksin.
Saç ekiminin raconu şudur : minimum 6 ay ila 1 yıl arası, ideal olarak 2 yıl, finasteride kullanırsın ve dökülmen stabilleşti mi izlersin. Bu arada aynı zamanda minyatürleşmiş/bebek saçların da bazıları hayata döner (çünkü DHT baskısı kalkmış olur) Sonrasında ise saç ekimi planlanır. Bir de uzun dönem finasteride tölere edip edemediğini de görmüş olursun. Böylelikle eğer uzun süre fin kullanabileceğini görürsen saç eken doktor biraz daha agresif saç ekebilir. (çizgiyi biraz daha aşağı çekme gibi.)
Her cerrahi işlem gibi saç ekimi de son çare olarak yapılmalıdır.

Arveless

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #13 : 24 Mart 2026, 06:37:12 »
Hocam çok doğru söylüyorsun. Medikal tedavi dışında kesin çözüm ekim yaptırmak. Bahsettiğin ilacı bende duymuştum ama hiç araştırmadım. Arada bir mezoterapi ve prp yaptırıyorum çünkü çok ince telli saçlarım var ki işin en kötüsü ekim yaptırdıktan sonra kalanlar dökülürse hiçte güzel olmayan sonuçlar çıkıyor. Balık kılçığı gibi oluyor saçlar. Uzun süredir beklememin sebebide bu aslında. Benim fikrim hep şöyle oldu yıllarca olanı korumak medikal/cerrahi/ekip olarak sürekli gelişen bir alan olduğu için en az riskle işlemleri tamamlamak. Hintell hocamın bir  yorumuna denk geldim özetle şöyle diyordu “ boşlukları doldurmak basit bir şey ama saç çizgisini aşağıya çekmek veya ön alanı doldurmak her ekim merkezinin yapabileceği bir şey değil ve hem estetik olarak hemde çıkış yönlerini ayarlamak çok daha zor” 

Yusuf33

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #14 : 24 Mart 2026, 12:21:50 »
Hocam çok doğru söylüyorsun. Medikal tedavi dışında kesin çözüm ekim yaptırmak. Bahsettiğin ilacı bende duymuştum ama hiç araştırmadım. Arada bir mezoterapi ve prp yaptırıyorum çünkü çok ince telli saçlarım var ki işin en kötüsü ekim yaptırdıktan sonra kalanlar dökülürse hiçte güzel olmayan sonuçlar çıkıyor. Balık kılçığı gibi oluyor saçlar. Uzun süredir beklememin sebebide bu aslında. Benim fikrim hep şöyle oldu yıllarca olanı korumak medikal/cerrahi/ekip olarak sürekli gelişen bir alan olduğu için en az riskle işlemleri tamamlamak. Hintell hocamın bir  yorumuna denk geldim özetle şöyle diyordu “ boşlukları doldurmak basit bir şey ama saç çizgisini aşağıya çekmek veya ön alanı doldurmak her ekim merkezinin yapabileceği bir şey değil ve hem estetik olarak hemde çıkış yönlerini ayarlamak çok daha zor”

Şunu düzelteyim medikal tedavi dışında kesin çözüm ekim yaptırmak malesef geçerli değil. Çünkü saç ektirdiğin zaman mevcudu korumak zorundasın. Ayrıca ekilen saçların da kalitesini arttırmak için yine medikal tedavi (fin) gerekiyor. Çünkü donörden alınan saç DHT'ye karşı dirençli ama zamanla DHT onu bile zayıflatıyor ve dökmese bile minyatürleştiriyor. Burada bir çok kişinin fin kullanmadan ekime giriştiğini ama 4-5 yıl sonra "2. ekimim" diye başlık açtığını görmüşsündür foruma baktıysan. PRP ve Mezoterapi yan tedavilerdir. Kök sebep olan DHT'ye karşı bir faydaları olmaz.

Facebook Twitter Instagram