Gönderen Konu: Yardım!!! Tavsiye ve bilgilendirme lütfen  (Okunma sayısı 364 defa)

ciko

• Yeni üye
  • *
Yardım!!! Tavsiye ve bilgilendirme lütfen
« : 21 Mart 2026, 05:51:46 »
Merhaba arkadaşlar
Ben 35 yaşındayım
5 yıldır saçım dökülüyor
ön bölgede küçük bir boşluk ile başladı ve yıllar içinde gün gün hafif hafif saçlarım incelerek devam etti
Geçen yıl ailesel bir kaybımız oldu ve dökülme stressle birlikte bir tık arttı şuan durum stabil gibi ama gün gün artıyor ve ben farketmiyorda olabilirim , saçlarım günden güne inceldi ve azaldı, genel olarak siyah kapatıcı sprey kullanıyordum ama artık o da kurtarmıyor 
100.000 tl bütcem var
Hiçbir ilaç kullanmadım bugüne dek minoxidil finasterid vs, genel olarak sağlıklı yaşıyor spor yapıyorum ve creatin kullanıyorum
Negatif olan tek şey sanırım günde yarım paket sıgara içiyor olmam
Forumda asuman hair ve berna hair dikkatimi çekti konuyla alakalı pek fikrim yok sizden rıca ediyorum lütfen beni bilgilendirin
Önümüzdeki haftalarda ektirmeyi düşünüyorum

Nelere dikkat etmeliyim saç merkezleri ile iletişime geçerken?
şehir dışından geleceğim kaç gün konaklama mantıklı olur?
Siz nasıl bir ekim önerirsiniz mantıklı bir hamle olur mu?
Öncesinde veya sonrasında kullanmam gereken ilaçlar varmı?
İşyerinden sadece 2 hafta izin alabilirim yeterli olurmu?
Ben tren raylarında çalışıyorum yaz geliyor güneş ışığından korunmak için şapka takabilirmiyim 2 hafta sonra?

Saçlarımın hem ıslak hem kuru halini paylaşıyorum şimdiden yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim

Yusuf33

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Yardım!!! Tavsiye ve bilgilendirme lütfen
« Yanıtla #1 : 21 Mart 2026, 09:58:53 »
Berna Hair'in nasıl ilginizi çektiğini merak ettim. Onca iyi klinik varken garip geldi ilginizi çekmesi.
İyi bir ekimle oldukça oldukça güzel sonuç alırsınız. Donörünüz iyi. Eğer stabilleştiğini düşünüyorsanız dökülmenin ekiminizi yaptırabilirsiniz. Asuman hanım iyidir.

Erkaneren34

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #2 : 21 Mart 2026, 10:00:04 »
Merhaba hocam, öncelikle başınız sağ olsun.
İşlemi kimin yaptığına dikkat etmelisiniz bence. saç ekimi aşamalarını bilirsiniz kök alımı, kanal açma, ekim aşaması. Bunları kimin yaptığına dikkat etmelisiniz. Bu sitede çok öneriliyor ama finasteride ve minoksidil tarzı ilaçlara hiç bulaşmayın derim.

Kararsız kaldığınız iki merkez konusuna gelirsek de, forumun adamları gelmeden ben cevap vereyim onların yerine. Bu sitenin önerdiği zaten belli başlı merkezler var anlaşmalı oldukları. Bunu kör gözler bile 500 metre öteden görüyor artık.

Asuman Hair, Ahmet tosun, medeks, ers Clinic, Şahin Çelik, Hakan clinic, bunlar sitede önerilen merkezler. Saç tiplerine göre bu merkezler arasında paylaştırılıyor burada. Berna hair de bu sitenin eleştirdiği merkezler arasında. Ben de berna hair’de ekim yaptırdığım için dikkatimi çekti o yüzden size cevap veriyorum. O yüzden araştırmanızı yaparken bu siteyle sınırlı kalmayın, her iki merkezi bu site dışında da araştırın derim. 

Bu yazdıklarımı da hızlıca okuyun çünkü Hintel Bey gelip silecektir, direkt Asuman Hair demediğim için :)

Yusuf33

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 21 Mart 2026, 10:03:45 »
Merhaba hocam, öncelikle başınız sağ olsun.
İşlemi kimin yaptığına dikkat etmelisiniz bence. saç ekimi aşamalarını bilirsiniz kök alımı, kanal açma, ekim aşaması. Bunları kimin yaptığına dikkat etmelisiniz. Bu sitede çok öneriliyor ama finasteride ve minoksidil tarzı ilaçlara hiç bulaşmayın derim.

Kararsız kaldığınız iki merkez konusuna gelirsek de, forumun adamları gelmeden ben cevap vereyim onların yerine. Bu sitenin önerdiği zaten belli başlı merkezler var anlaşmalı oldukları. Bunu kör gözler bile 500 metre öteden görüyor artık.

Asuman Hair, Ahmet tosun, medeks, ers Clinic, Şahin Çelik, Hakan clinic, bunlar sitede önerilen merkezler. Saç tiplerine göre bu merkezler arasında paylaştırılıyor burada. Berna hair de bu sitenin eleştirdiği merkezler arasında. Ben de berna hair’de ekim yaptırdığım için dikkatimi çekti o yüzden size cevap veriyorum. O yüzden araştırmanızı yaparken bu siteyle sınırlı kalmayın, her iki merkezi bu site dışında da araştırın derim. 

Bu yazdıklarımı da hızlıca okuyun çünkü Hintel Bey gelip silecektir, direkt Asuman Hair demediğim için :)

Finasterid'e hiç bulaşmayın kısmını bu beyefendi özelinde mi söylediniz yoksa genel olarak mı?
Ayrıca bu saydığınız merkezlerin başarısız olduğunu mu düşünüyorsunuz? Ya da Berna hanımınım başarılı olduğunu mu düşünüyorsunuz?

Erkaneren34

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #4 : 21 Mart 2026, 10:17:15 »
Finasterid'e hiç bulaşmayın kısmını bu beyefendi özelinde mi söylediniz yoksa genel olarak mı?
Ayrıca bu saydığınız merkezlerin başarısız olduğunu mu düşünüyorsunuz? Ya da Berna hanımınım başarılı olduğunu mu düşünüyorsunuz?

Finasteride genel olarak bulaşılmaması gereken bir ilaç.
Hayır bu merkezlerin başarısız olduğunu düşünmüyorum ama Berna hanım’ın da başarısız olduğunu düşünmüyorum.

Yusuf33

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #5 : 21 Mart 2026, 10:31:31 »
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=40282.0  Sizce bu saç çizgisi estetik mi?

Her ilaçta olduğu gibi finasteride'de zorunluluktan kullanılan bir ilaç. 20'li yaşlarında saç dökülmesi yaşayan biri ne yapmalı peki? Saç mı ektirsin? 20'li yaşlarda saç kaybının fin dışında bir tedavisi var mı?

Erkaneren34

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #6 : 21 Mart 2026, 10:43:19 »
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=40282.0  Sizce bu saç çizgisi estetik mi?

Her ilaçta olduğu gibi finasteride'de zorunluluktan kullanılan bir ilaç. 20'li yaşlarında saç dökülmesi yaşayan biri ne yapmalı peki? Saç mı ektirsin? 20'li yaşlarda saç kaybının fin dışında bir tedavisi var mı?

Hocam ön çizgi dizaynında öncelik estetik bir
çizgi olması mı yoksa doğal bir ön çizgi mi? Bunun kararını saç ekimi yaptıran kişi verir.
Burdaki önerilen merkezler herkese estetik bir ön çizgi yapıyorlar. Herkese aynı oval çizgiyi çiziyorlar. Şimdi bu çizginin yakışanı var yakışmayanı var. Berna hanım estetikten ziyade doğal ön çizgiyi buluyor. Estetik ön çizgiler belki daha güzel görünür ama saç ekimi olduğu belli olur. doğal ön çizgilerde saç ekimi belli olmaz. Berna hair ile ilgili diğer paylaşımlara da yine aynı yorumlar yapmılmış ama saçlar çıktıktan sonra herkes görmüş sonucun ne kadar doğal göründüğünü. Bu attığın paylaşımda da aynı şey olacak bekleyip görelim

Erkaneren34

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #7 : 21 Mart 2026, 10:46:42 »

20’li yaşlarda ekim yapılmasına genel olarak karşıyım ama saç tipine göre de bu değişebilir. Mesela sadece ön bölgede kellik olmuştur o zaman buraya Ekim yapılabilir ama genel seyreklik varsa 30’lu yaşlara kadar beklemesini gerekirse saç simülasyonu yaptırmasını öneririm. Ama yine de Finasteride bulaşma derim.

Erkaneren34

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #8 : 21 Mart 2026, 10:51:41 »

https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=40438.0

Mesela bu çizgi doğal mı şimdi?

Yusuf33

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #9 : 21 Mart 2026, 10:58:44 »
Ektirdikten sonra dökülme devam edince ne olacak peki? Önü yaptın bu sefer verteks açıklığı büyüyecek. Sağlıklı bir insanda ortlama 6.500-8.500 saç grefti çıkar. Donör alanını overharvest etmeden buraları kapatabilecek misin? (ki verteks karadeliktir)
20'li yaşlarda saç ektirip fin kullanmadan mutlu olan hiç görmedim. 30'lu yaşlarda belki kurtarabilirsin o da kesin değil.
Kimse hiçbir ilacı keyfine almaz. Bir ömür sürekli hormon düşürücü ilaç kullanmak elbette güzel bir şey değil. Bazıları direk saçını kazıtıyor ve kel yaşamaya razı oluyor, sonuna kadar desteklerim helal olsun derim. Ama saç ekimi yolunu seçtiysen ve yaşın gençse fin dışında çok bir çaren yok.

Yusuf33

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #10 : 21 Mart 2026, 11:03:42 »
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=40438.0

Mesela bu çizgi doğal mı şimdi?

İşte mevcut saçlarını korumadığı için NW6 evresine gelmiş bir örnek. Fin'e başlamış ama biraz geç kalmış. Yine de hiç yoktan iyidir, tepedeki minyatür saçlarını geri kurtarabilir.
Saç çizgisi NW6 olduğu için geriden çekilmesi gerekir. Çünkü kısıltı donör alanı mevcut ve arkanın da kapatılması gerekir. 1 cm aşağı çekmek için 1000-1200 greft civarı gidiyor ortalama (çünkü şakakları da ona göre öne çekmek gerekiyor.)
Neyini yanlış bulduğunu anlamadım?
Bir de fin'in yan etkilerin geçtiğini aktarmış. Sevindim.

Yusuf33

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #11 : 21 Mart 2026, 11:07:04 »
20’li yaşlarda ekim yapılmasına genel olarak karşıyım ama saç tipine göre de bu değişebilir. Mesela sadece ön bölgede kellik olmuştur o zaman buraya Ekim yapılabilir ama genel seyreklik varsa 30’lu yaşlara kadar beklemesini gerekirse saç simülasyonu yaptırmasını öneririm. Ama yine de Finasteride bulaşma derim.

Attığın örnekteki saç çizginin ne kadar yukarıda olduğunu gördün. 20'li yaşlarda birine o saç çizgisi olur mu? Eğer daha öne alırsan geçmiş olsun bu sefer arkaya greft yetmez.

Erkaneren34

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #12 : 21 Mart 2026, 11:44:02 »
Ektirdikten sonra dökülme devam edince ne olacak peki? Önü yaptın bu sefer verteks açıklığı büyüyecek. Sağlıklı bir insanda ortlama 6.500-8.500 saç grefti çıkar. Donör alanını overharvest etmeden buraları kapatabilecek misin? (ki verteks karadeliktir)
20'li yaşlarda saç ektirip fin kullanmadan mutlu olan hiç görmedim. 30'lu yaşlarda belki kurtarabilirsin o da kesin değil.
Kimse hiçbir ilacı keyfine almaz. Bir ömür sürekli hormon düşürücü ilaç kullanmak elbette güzel bir şey değil. Bazıları direk saçını kazıtıyor ve kel yaşamaya razı oluyor, sonuna kadar desteklerim helal olsun derim. Ama saç ekimi yolunu seçtiysen ve yaşın gençse fin dışında çok bir çaren yok.

Sadece ön bölgede açıklığı olan 20’li yaşlardaki insanlarla ilgili söyledim bunu. İyi bir merkez seçimi yaparak homojen bir alımla ön bölgeyi kapatır ilerleyen yaşlarda orta ve tepe bölgesi döküldüğünde de ikinci seansla kurtarabilir. Ekim yapılırken ileride tekrar bir ekime ihtiyacı olduğunun da mutlaka bahsedilmesi gerekiyor. Dediğim gibi saç tipi çok belirleyici bu ekime karar verirken. Eğer ön bölge tamamen gitmiş orta ve tepe bölgesi de seyrelmiş 20’li yaşlarındaki biriyse ona ekim önerilmemesi gerekir.

Erkaneren34

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #13 : 21 Mart 2026, 11:46:51 »
İşte mevcut saçlarını korumadığı için NW6 evresine gelmiş bir örnek. Fin'e başlamış ama biraz geç kalmış. Yine de hiç yoktan iyidir, tepedeki minyatür saçlarını geri kurtarabilir.
Saç çizgisi NW6 olduğu için geriden çekilmesi gerekir. Çünkü kısıltı donör alanı mevcut ve arkanın da kapatılması gerekir. 1 cm aşağı çekmek için 1000-1200 greft civarı gidiyor ortalama (çünkü şakakları da ona göre öne çekmek gerekiyor.)
Neyini yanlış bulduğunu anlamadım?
Bir de fin'in yan etkilerin geçtiğini aktarmış. Sevindim.

Hocam bu arkadaşın yaşı 30’larda bu saatten sonra agresif bir dökülmesi olmaz. Orta bölgede de seyrek de olsa saçı varmış. Planlamayı yaparken orta bölgedeki saçları sıklaştırıp ön çizgisi daha doğal yapılabilirdi. Ne tepeyi ne de önü ekmişler olan saçların üzerine ekim yapılmış sadece. Sıfır risk yani. Gerçekten bu planlamayı başarılı buldunuz mu? Merkezden bağımsız olarak konuşun lütfen. Bu planlamayı başka bi yer yapsaydı da aynı yorumu yapar mıydınız?

Erkaneren34

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #14 : 21 Mart 2026, 11:51:13 »
Finasteride konusu da kişinin kendi kararı. Erkeklik hormonu testosteron mu yoksa saç mı daha önemli kendi karar verir. Ve sadece hormonlardan bahsetmişsiniz bunun bir de psikolojik boyutu var. Yan etkilerinde çok ciddi psikolojik sorunlar, intihara meyile varan sonuçlar da var. Bundan kurtulmaya çalışan binlerce insan var. Finasteride mağdurları diye gruplar var. O yüzden bu ilac hakkında bu kadar güzelleşme yapılması ve herkese önerilmesi doğru değil. Ben de kullanacaktım bir dönem ama araştırınca vazgeçtim. Öncelik her zaman sağlık olmalı değil mi sizce?

Facebook Twitter Instagram