Öncelikle herkese merhaba,
Uzun süredir aklımda olan bir şeydi. Lise başından beri hatta çok daha öncesinden benim şakaklarda saç yoktu ince telli ve seyrekti. Dedelerimden birisi fırça saçlıydı diğeri norwood 6-7 ölçeği gibiydi. Dayılardan birisi yine 6-7 ölçeği ayarında diğeri 50 ye doğru saçları seyreldi ama hala şekil verebiliyor. Babamsa norwood 3 gibi. Ben de hep norwood 2ydim 3e gite yolundaydım. Araştırmalarım sonucu en sonunda kararımı vererek Ulusan Klinik'te saç ekimimi yaptırdım. Öncesinde İstanbul düşünüyordum. Fakat İzmir yakın olduğu için araştırmamı buraya kaydırdım. İzmir'de saç ekimi diyince de en çok Ulusan Klinik karşıma çıktı. Bu forumda ve yabancı sitelerden de araştırdım ve sonuçlar da tatmin edici gelince birebir görüşme için randevu aldım.
3 paket sunuldu:
Saç tasarımını Zafer Ulusan'ın belirlediği, asistanların greft alma kanal açma ve ekme işlemi yaptığı + 4seans prp: 1800€
Saç tasarımını ve kanal açmayı Sibel Ulusan'ın yaptığı, asistanların greft alma ve ekme işlemi yaptığı + 4seans prp: 3000€
Saç tasarımını, kanal açma ve greft alma işlemlerini Sibel Ulusan'ın yaptığı , asistanların ekme işlemi yaptığı + 4seans prp + 1 kök hücre seansı: 4800€
Nakit ve kartla ödemede fiyat ve taksit konusunda farklı seçenekler sunuluyor.
Ben 3000€ olan paketi tercih ettim. Çünkü asistanlar hepsinde ekim işlemini yapıyor. saç tasarımını da uzman olan doktorlar yapıyor. ama kanal açılması da greftlerin çıkış yönü olan sonucu direkt belirleyecekti. Burada tek risk asistanların greftleri ne kadar başarılı alabileceği kısmıydı. Orada da uzun yıllardır İzmir'de Ulusan Klinik marka adını duyurmuş olan doktorların bu itibarını yazık etmemek için becerikli asistanlarla çalıştığını düşündüğüm için orta paketi tercih ettim. Aynı zamanda ekonomik olarakta bana daha çok uydu. Ayrıca burayı tercih etme sebebim aynı anda 2 ekimden fazla yapılmıyordu.( 2 doktor olduğu için mantıklı geldi.)
İşlemden bir buçuk hafta önce randevuyu 3 mart olarak belirledik. 500€ kapora kalanı da operasyon günü olacak şekilde anlaştık. Fakat yabancı bir hasta ile benden sonra 3 marta anlaşılmış. Kapora atacağım gün konuşurken bana 4 mart işlem dediler. Orada küçük bir karışıklık yaşandı. Burda bir an için acaba? diye bir sorguladım. Araştırırken her adımda sorgulayarak ilerledim çünkü bu da sorun yaratır mı ileride işaret mi diye düşündürdü beni fakat bir günden bir şey olmaz diyerek 4 martla devam ettik.
Operasyon günü saat 07.00'de kliniği beraber açarak giriş yaptık.

Kan tahlili ve prp için kan alındı. Ödemeyi gerçekleştirdim, belgeler imzalandı. Eski saçlarımın fotoğrafları çekildi. Üst kata çıktık. Orada üstümü çıkardım. Altımda eşofman vardı. Üstüme de arkadan ipleri bağlanan ameliyat kıyafeti ve ayağıma da otel terliklerinden verildi. Operasyon odasına girdik. Sibel hoca geldi. Saç çizgimi belirledi. Ben asıl olarak şakaklarımdaki açıklıklardan şikayetçiydim ve ön hat çizgisini alnıma mümkün olduğunca indirip alnımın genişliğini daraltmak istiyordum. Buna göre planlamam yapıldı. Bu konuda özellikle emeğine hayran kaldım. Kendisi çizip tekrar tekrar kontrol etti. Detaylıca inceledi memnun olmadı silip düzeltme yaptı. Yarım saat belki de saç çizgisini ve tasarımını incelikle planladı bu arada benim de fikrimi her adımda sordu. Tepe bölgesine ve üstlere de güçlendirme yapalım dedi bu şekilde anlaştık. Buradaki ilgisinden ayrı bir şekilde memnun kaldım.
Saçlarım traşlandı. Fotoğraflarım çekilerek nereye ne kadar ekilecek. Bölge bölge detaylı bilgi verildi. Ardından yatağa uzandım. Burada anında stres kapladı beni. Öncesinde de gevşemek için mümkünse stresimi azaltacak her hangi bir hap verebilir misiniz diye rica etmiştim zaten o konuda da yardımcı oldular ama başa gelecek olan belli

Ardından işlemin en çok korktuğum ve rahatsız edici kısmı olan anestezi iğneleri kısmına geldik...
Sibel hoca kalemle greft yerleşim detaylarını çizmeye başlayacakken irkildim çünkü o an iğne gelecek diye kendimi hazırladım

Sonrasında haber vereceğim ben diye bilgilendirince rahatladım.

Batikon sıkıyorum, iğnelere başlıyorum diye her adımda bilgilendirdi.
Fakat o iğneler benim korktuğum kadar varmış. Her iğne girişinde sıvı enjekte edilirken sesi duyuyorsun ve yoğun bir yanma yapıyor. Baya bir kıvrandım. Ellerimi ayaklarımı kastım acıdan hep. 1 sn diye ara vermesini rica ettim. 2-3 sn nefeslenip devam ettik mecbur. 10. iğnede falan ben de titreme başladı. Anestezi yan etkisiymiş ama hayatımda ilk kez yaşadığım için endişelendim. Doktor ve ekibi bu konuda da rahatlattılar beni. Omzuma hafif baskı uygulayınca duruldu biraz iyi geldi ama çok değişik bir şeydi. Ardından ön taraf tamamen uyuştu. Zaten her iğne 2-3 sn acıtıyor ama sinirler hassaslaştığı için bir yerden sonra insanı daha da zorluyor. Ben bir kaç saniye ara isteyince durdu Sibel hocam ama çok beklememek gerektiği bilgisini de verdi. Ön taraf uyuşunca perkütan kalemi ile kanal açımına başladı. Bu kısımda en ufak acı ya da hassasiyet hissetsem söyledim. Tekrar o bölgeye iğneyle uyuşturdular ama artık öyle yanma acı yoktu. Bir de bu acı olayı ve titreme bünye meselesi biraz da. Benden bir gün önce gelen yabancı hasta hiç acımadığını söylemiş. Hemşire arkadaşlarıma da sorduğumda acı ve titreme bazı kişilerde olabiliyor dediler. Titreme de çok normal dediler.
Odada saat vardı ama tam hatırlamıyorum ne kadar sürdü. İşlem boyunca kanal açarken sesleri duyuyorsun. Bir hareket hissediyorsun ama acısızdı artık. Kanallar bitince greft toplama için arka tarafa geçtik. Burada Sibel hoca ayrıldı. Asistanlarla devam ettik. Yine en kötü kısım olan anestezi iğneleri kısmına geldik. Bu kısımda sorduğumda ön uyuşuk diye arkada sinirler daha hassas zorlayıcı olacak dediler. Gerçekten arka çok fenaydı. Özellikle ense kısmındaki çukur kısımda gerçekten gözümden yaş geldi ağlamak istedim :'(

Fakat artık kaçış yok devam diye diye ikna ettim kendimi. Buradada sağolsun ekipteki herkes çok iyiydi. Nefes aralarına müsaade edip devam edildi işlemlere. Uyuşunca zaten harikaydı kafam balon gibi hissiz çok rahat. Mikro motor ile birer birer greftler toplandı. Sağ taraf bitmeye yakındı sanırım saat 1e geliyordu yemek arası verildi. Yemek için de kanal açıldığı sırada baya bir çeşit yemek sayılarak ne tercih edersem ona göre yemek geldi. Yemekler güzeldi. Yemekler ardından ilk antibiyotik ve ağrı kesici hap içirildi. Bu arada çıkarılan greftleri de 2 kişi ayırmakla uğraşıyordu. Ardından wc girip işleme devam ettik. Ben işlem başından sonuna kadar hemen hemen saatte bir su içtim çünkü ağzım kupkuru oluyordu ve wc için kısa aralar verdim. Aynı zamanda istersem müzik veya online platformdan dizi/film açabiliriz dediler. Müzik olur dedim gayet güzel tatlı müziklerle işlemler yapıldı.
Yemek ardından sol taraftan da greftler toplandı. Bu kısımda sadece yatmaktan çok rahatsız oldum ama sebebi ön taraftaki anestezi etkisi azaldı ve açılan kanalların olduğu yerlerin üstüne yatıyordum bu sebeple başımda inanılmaz bir ağrı-acı oldu. Greft toplamada sona gelindiği için burada biraz dayandım. Sonrasında zaten artık ekim kısmına geçildi. Tekrar ön taraf uyuşturuldu ve serum takıldı.(sanırım ozon içerikli serum bu ya da ağrı kesici onu sormadım aklıma gelmedi) Ekim işlemi başladı bu kısımda ben uyuyakalmışım. Tvde yüzüklerin efendisi açmışlar oradaki savaş sahnesi sesine uyandım

Hala tepemde ekmeye devam ediyordu asistanlar. O şekilde sohbet ettik zaten ekim de az kalmıştı.
13 saatin sonunda da operasyon bitti. Sakince beni kaldırıp giyinmeme yardım ettiler. şampuan, losyon,yastık,şapka olan çantamı teslim edip çıkışa kadar eşlik ettiler. Merdiven başında beni Zafer Hoca karşıladı. İlk kez kendisiyle yüzyüze konuşmuş oldum. Nasıl olduğumu sordu. Ceketimin şapkası kafama değmesin diye düzeltti. Oldukça kibar ve iyi bir doktordu. Sibel hoca ardından Zafer hocayla da böyle tanışıp görünce klinikten daha da memnun kaldım.
İşlem günüm genel olarak böyleydi. Operasyon süresince arada odaya girip çıkanlar oldu Sibel hoca tekrar geldi mi hatırlamıyorum ama Zafer Hoca uğradı sanki sesini duydum gibi hatırlıyorum. Bir ara greft toplanırken uyuyacak gibi oldum o ara satışta görevli Emre Bey geldi nasıl geçtiğini sordu kısa bir sohbet ettik. İşlem boyunca zaten Sibel hoca ile de asistanlarla da sohbet ettik. Anlık olarak saç ekim süreci ve sonrası ile ilgili d aklıma gelen her soruyu sordum işlem boyunca. Sibel hoca ve ekibi kendi aralarında da sohbet ettiler bazen ben dinledim.

Şarkılar falan açıldı bir yandan da keyifli bir ortamdı. Şu ana kadar süreçten ve kararlarımdan memnunum.
Her hangi bir sorusu olan özelden ya da buradan sorabilir.
Ayrıca takviye olarak bunları kullanıyorum. Proscar ve biotin önerildi. Proscar henüz net karar vermedim.
Solgar Biotin 5000
Nutraxin d3k2
Sorgaven omega3plus
Nutraxin men’s multivitamin complex