Gönderen Konu: Dr. Hakan Clinic  (Okunma sayısı 44 defa)

tuna06

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Dr. Hakan Clinic
« : Bugün, 14:24:58 »
Herkese merhaba,

18 Mart 2026 tarihinde Dr. Hakan Clinic’te 5100 greft saç ekimi yaptırdım. Bu süreçte yaşadıklarımı ve tecrübelerimi paylaşmak istiyorum. Saç ekimi merkezi tercih ederken en önemli kriterin, gerçek kullanıcı deneyimleri olduğunu düşünüyorum.

📍 Ekim Merkezi Tercihi

Saç ekimi yaptırmaya karar verdikten sonra kapsamlı bir araştırma sürecine girdim. Forumdaki yorumları inceleyip birkaç merkezle iletişime geçtim. Bazı kliniklerin daha çok turist odaklı çalıştığını ve yerli hastalara yeterince ilgi göstermediğini gözlemledim.

Sonrasında Dr. Hakan Clinic ile iletişime geçtim. Fakih Bey ile yaptığım görüşmenin ardından kliniğe giderek Hakan Hoca ile yüz yüze görüştüm. Diğer bazı merkezlerin aksine, işlemin doğrudan bir hekim tarafından yapılacak olması bana ciddi bir güven verdi. Hem Hakan Hoca hem de Fakih Bey, aklımdaki tüm soru işaretlerini sabırla yanıtladı.

🏥 Operasyon Süreci

📅 Tarih: 18 Mart 2026**

✔ Sabah saat 07:00’de klinikteydim. Öncelikle saç ön çizgim Hakan Hoca tarafından tasarlandı.
✔ Ardından sırasıyla damar yolu açılması, fotoğraf çekimi, saç tıraşı ve tekrar fotoğraf çekimi yapıldı.

✔ Lokal anestezinin ardından donör bölgeden greft alımı başladı (yaklaşık 2–3 saat sürdü).
✔ Sonrasında Hakan Hoca ön çizgiye kanalları açtı.

✔ Greft alım işlemleri Kübra Hanım tarafından yapıldı. Süreç boyunca sohbet ederek ortamı oldukça rahat hale getirdi.

✔ Alım işlemi bittikten sonra yemek verildi ve yaklaşık 15 dakika dinlenme fırsatım oldu.

✔ Daha sonra ekim aşamasına geçildi (yaklaşık 5–6 saat sürdü).
✔ Tüm süreç boyunca Hakan Hoca 3-4 kez gelerek kontrolleri sağladı.

✔ Toplamda 5100 greft ekildi ve ardından ilk PRP işlemi yapıldı.

✔ Operasyon sonrasında İrem Hanım benimle ilgilendi. Kullanacağım ilaçlar ve dikkat etmem gerekenler hakkında detaylı bilgilendirme yaptı.

✔ Ayrıca her hasta için oluşturulan WhatsApp grubuna eklendim. Bu grup üzerinden hem süreç takibi yapılıyor hem de aklıma takılan sorulara çok hızlı dönüş alabiliyorum. Bu sistem gerçekten büyük bir artı.

✔ Klinik çıkışı, Ankara’dan geldiğim için kliniğin hemen yanındaki otelde 3 gün konakladım.

🚿 İlk Yıkama

✔ Operasyondan 1 gün sonra bandaj değişimi yapıldı.
✔ 2. gün ise Bahar Hanım ilk yıkamamı gerçekleştirdi.

🔄 Ekim Sonrası Süreç

✔ İlk 10 gün boyunca verilen boyun yastığı ile yaklaşık 45 derece açıyla uyudum.
✔ İlk 2 gün akıntı oldu ancak bunun normal olduğu önceden söylendiği için endişelenmedim.

✔ İlk 4–5 gün dik uyumak biraz zorlayıcıydı. Uyku bölünmeleri ve boyun ağrısı yaşadım. Ancak bu sayede ödem oluşmadı.

✔ 7. gün kontrol için fotoğraf istediler ve süreci takip ettiler.

✔ Kabuk dökme işlemini 10. günde, WhatsApp üzerinden yapılan yönlendirmelerle evde kendim yaptım. Sonrasında fotoğraflarımı inceleyip her şeyin yolunda olduğunu söylediler.

✔ 2. aydan itibaren klinikte, ayda bir olacak şekilde toplam 3 PRP daha planlandı.

✔ Kaşıntı: 5. günden sonra donör bölgede kaşıntı başladı. Ozonlanmış zeytinyağı kullandım ve faydasını gördüm.

📊 Genel Değerlendirme & Güncel Durum (31 Mart 2026)

✔ Operasyon süreci genel olarak oldukça konforluydu.
✔ İlk 2 günkü akıntı ve donör bölgedeki kaşıntı dışında herhangi bir sorun yaşamadım.
✔ Kabuk dökme işlemini kendim yapmama rağmen zorlanmadım.

✔ Şu an sürecin çok başındayım ve genel durumumdan memnunum. Önümüzdeki haftalarda yaşanabilecek şok dökülme sürecini bekliyorum. Bu başlığı güncel tutmaya çalışacağım.

✔ Süreç boyunca başta Hakan Hoca, Fakih Bey, Kübra Hanım, İrem Hanım, Bahar Hanım ve emeği geçen tüm ekip arkadaşlarına teşekkür ederim. Gerçekten ilgili ve profesyonel bir yaklaşım sergilediler.

Facebook Twitter Instagram