Gönderen Konu: Melike Külahçı - 2500 greft 15/01/2019  (Okunma sayısı 30414 defa)

LLJ23

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Melike Külahçı - 2500 greft 15/01/2019
« Yanıtla #75 : 23 Nisan 2019, 01:39:26 »
Kardeşim bende seninle aynı fikirdeyim iyi olacak olan saç 100. Günde kesinlikle belli ediyor kendini ama benim ekime bak istersen 90. Günlerde paylaşımlarım var %20 gibi bi çıkış vardı şuan uzamamış olsada çok belirgin ataklar hissetmedim süreçte ama beni memnun edecek kadar iyi çıkış yaşadım. Greft sayımızda aynı . Traşsız ekim yazarsan aramaya bulabilirsin . İnşallah istediğin gibi olur karamsarlaşma 180 e kadar bekle .

Gastamonulu

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #76 : 23 Nisan 2019, 09:17:22 »
Kardesim gecmis olsun oncelikle.bu sac daha cikacak ve form alacaktir bundann suphen olmasin. Lakin sonucun seni tatmin edecegini asla dusunmuyorum. Kesinlkle cok seyrek olacaktir. Ayrica ekim oncesi bi cizgi cizilip gosterilmedimi sana ? Hani bu sekilde duracak vs diye. Yorum yapmak icin gercekten resimler ck kisitli. Ekim oncesi sagdan soldan tepeden ve donorden foto yok. Ayrica hemen ekim sinrasi da foto yok. Bi kac fotograf var onlarda net degil. Ama olan fotograflardan anladigimiz kadari ile zaten ilk planlama da seyrek olmus ekim. Umarim dogallik vs yonunden sorun yasamazsn.6. Ayi bekle bakalim ne olacak. Prp vs de dusunme. Ciddi manada etkisi olmamakla beraber gecici olarak bi etki gosterip seni yaniltabilir. Etkiside oyle uzun olmuyor pr nin.

Comple

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #77 : 23 Nisan 2019, 14:39:27 »
Kardesim gecmis olsun oncelikle.bu sac daha cikacak ve form alacaktir bundann suphen olmasin. Lakin sonucun seni tatmin edecegini asla dusunmuyorum. Kesinlkle cok seyrek olacaktir. Ayrica ekim oncesi bi cizgi cizilip gosterilmedimi sana ? Hani bu sekilde duracak vs diye. Yorum yapmak icin gercekten resimler ck kisitli. Ekim oncesi sagdan soldan tepeden ve donorden foto yok. Ayrica hemen ekim sinrasi da foto yok. Bi kac fotograf var onlarda net degil. Ama olan fotograflardan anladigimiz kadari ile zaten ilk planlama da seyrek olmus ekim. Umarim dogallik vs yonunden sorun yasamazsn.6. Ayi bekle bakalim ne olacak. Prp vs de dusunme. Ciddi manada etkisi olmamakla beraber gecici olarak bi etki gosterip seni yaniltabilir. Etkiside oyle uzun olmuyor pr nin.

Teşekkür ederim öncelikle. Başta resimleri yükleyemedim ama sonrasında gerek operasyon öncesi gerekse ekim sonrası resimleri yükledim hocam. Konu başlangıcında değiller sadece aralarda kaldılar. Dediğim gibi 2500 gibi bir ekim yapıldı. Şimdi atıyorum bunun 1500 tanesi tutsa diyecrğim ki biraz seyrek oldu vs. Ama 2500 ekilenden sadece 100 200 tanesi tuttuysa burda bence seyrek oldu kelimesi olanı tam karşılamıyor. Yani çok samimi söylüyorum kolumdaki tüylerden daha yoğun değiller. Bu inanılır kabul edilir birşey değil

Comple

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #78 : 23 Nisan 2019, 14:56:29 »
Büyük ihtimalle henüz erken bekleyelim diyecekler en az 7 ay daha oyalarlar bu taktikle.

Öyle bir tutum sergileyeceklerinden şüpheleniyorum. Ama şu durumda makul bir gerekçe değil. Çünkü dediğim gibi ekim, belli bir aşamaya gelse vefakat nihai sonucu vermese o dediğinizi ileri sürebilirler. Ama örneğin geçen ay ve hatta ondan önce attığım resimlere bakıldığında bir arpa boyu yol alamadığım gözüküyor. Bu saatten sonra iadeyi ertelemeleri Ekrem İmamoğluna mazbatayı vermemeleri gibi bir amaç taşır bence. Yani hukuki/gerçeksel bir boyutu olmaz sadece oyalatmak ayak diretmek vs. Ben de bunu kabul etmeyeceğim.

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #79 : 23 Nisan 2019, 18:12:38 »
kaçıncı aydasın dostum ?
Global Moderator

Comple

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #80 : 23 Nisan 2019, 18:24:41 »
kaçıncı aydasın dostum ?

3. Ayı yarıladım 4. Aya giriyorum

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #81 : 23 Nisan 2019, 18:25:42 »
kaçıncı aydasın dostum ?

saç çıkışların bu ay başlaması gerek ama sıklık anlamında pek tatmın edıcı bır ekım olmayacağını sanırım sana söylemıştım hayırlısı
Global Moderator

Comple

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #82 : 23 Nisan 2019, 18:36:29 »
kaçıncı aydasın dostum ?

saç çıkışların bu ay başlaması gerek ama sıklık anlamında pek tatmın edıcı bır ekım olmayacağını sanırım sana söylemıştım hayırlısı

Evet hocam. Bu ay başlaması gerekiyor bunu ve ekimin seyrek olduğunu söylediniz. Tereddütüm ekimin seyrek olması ve buna artı olarak o seyrek planlanan saçın bile tutmaması. Çok kritik bir aydayım. Her şey gün yüzüne çıkacak diye tahmin ediyorum bu ayın sonunda

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #83 : 23 Nisan 2019, 18:37:36 »
kaçıncı aydasın dostum ?

Evet hocam. Bu ay başlaması gerekiyor bunu ve ekimin seyrek olduğunu söylediniz. Tereddütüm ekimin seyrek olması ve buna artı olarak o seyrek planlanan saçın bile tutmaması. Çok kritik bir aydayım. Her şey gün yüzüne çıkacak diye tahmin ediyorum bu ayın sonunda
kaçıncı aydasın dostum ?

sabırla bekleyelım kardesım bakalım 6 ay bır olsun umarım olumsuz durum olmaz
Global Moderator

Comple

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #84 : 23 Nisan 2019, 18:46:46 »
Ben de öyle düşündüm. Şurda beklemişiz 4 ay bi iki ay daha beklemekten kimseye zarar gelmez. Zaten dananın kuyruğunun kopacağı, sonucun neredeyse ortaya çıkacağı aylara geldik. Gelişmeleri bildireceğim arkadaşlara.

Karlos

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #85 : 04 Temmuz 2019, 14:50:11 »
Hello my friend !
Your results Look very natural!!
You did the right decision to choose Transmed !(by Dr. Melike kulahcı)

Sonnyto

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #86 : 04 Temmuz 2019, 16:24:56 »
Var mı yeni foto?

Comple

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #87 : 03 Ocak 2020, 02:17:21 »
Arkadaşlar herkese merhaba. Uzun zamandır yazamıyordum. Konuyu ve kliniği takip edenler için kısa bir özet geçmeye çalışıcam.

-Sondan başlıyorum ekim tamamen başarısız oldu. Birazdan resimleri paylaşicam.

-en son burada yazdıktan sonra birkaç ekim merkezini arayıp bilgi istedim(transmed her defasında herşey yolunda dediği için orayı bi yerden sonra aramadım). Doktorun ismini vermicem ama izmirde oldukça popüler ve başarılı bir doktorla daha doğrusu asistanı ile yaklaşık 1 saatlik bir telefon görüşmem oldu. Bazı merkezlerin 2. Ekimden de para alabilmek adına az sayıda greft ektiklerini, bu sürede yapmam gerekenin beklemek olduğunu söyledi. Böyle olunca ben de bu zamana kadar bekledim.

-bu arada ekim öncesi döneme bir geri dönelim. transmedde telefonla öngörüşmemde "maksimum sayıda greft" sözü alıp oraya gittiğimde 1800 ekim yapılmasına karar verildi. Ben vertex bölgesinde de seyreklik olduğunu belirtince 2500e çıkardırlar.

-bu detay önemli çünkü ben tam olarak 9000 tl ödedim. Yani 1800ün tam 5 katı. Benim şüphem; benim için önceden bu işin planlandığı yönünde. Yani maksimum greft hesaplaması aslında hiç olmadı. Resimden 1800 ihtiyaç görüldü ve greft başı 5 tl gibi bi tarife ile karar verildi. Bana verilen söz aslında sadece sözdü ve benim fazla bir seçim hakkım olmadı. Bu bahsettiğim çok büyük ihtimal bu şekilde gerçekleşti. Çünkü orada benimle aynı gün ekim yaptıran birisiyle konuşurken 3000küsür bir greft için 12 13bin gibi bir bedel ödediklerini söylediler. Aynı tarihte yapılan iki ekim arasında neden böyle bir fark var ?madem maksimum greft 9000 tl fiks tarife idiyse ? Demem o ki bana 1800lük ihtiyaç görüldü ve sabitlendi. Bu da maksimum greft sayısı falan değildi daha fazlasına ihtiyacım olduğu resimlere bakılırsa anlaşılır ki görüşmemizde vertexin de seyrek olduğunu belirttiğim an sayı 2500e çıktı.

-burada beni rahatsız eden şey şudur. Hadi resimlerde belli olmadı diyelim. Ama ben istanbula görüşmeye gittiğimde melike külahçı beni canlı olarak görmesine ve saçımı incelemesine rağmen ben söylemeden 2500e çıkmadı. Yani 9000tl fiks maksimum greft sözü hiçbir koşulda tutulmadı.

- benim bu konuda asıl korkum ise şudur; bana önceden hazırlanan 1800 greftlik ekim bana kalırsa sonradan değiştirilmedi. Yani 2500e çıkmadı rakam. Sadece bana öyle söylendi. Ki resimleri forumda paylaştığımda birçok kişi özel mesajla ekimin en fazla 1200 1300 civarında olduğunu söylediler.(vertex bölgesi o resimlerde yok. Dolayısıyla toplamda en fazla 1800 kadar bir ekim olabilir)

-bundan daha vahimi ise ciddi şekilde planlamada bir iletişim hatası olduğunu mesela kanalın 2500e göre açıldığını ama 1800 greft alındığını yönünde bir korkum var. Açıklamasını da şu şekilde yapabilirim; kanallara yerleştirme aşamasını yapan 2 kişiden biri işlemin sonunda "aa bitti mi greftler" diye şaşırdı. Sorun nedir dediğimde "birşey yok melike hanım bazen fazladan greft ayırıyordu bu sefer ayırmamış" minvalinden bir şey söyledi. Bana şuan inandırıcı olmaktan uzak geliyor. Diğer taraftan ekim yapılan iki şakak bölgesine biri sıkı diğeri seyrek ekim yapıldı. Bu da bana diğer tarafın ihtiyacı olan greftin yetmediğini işaret ediyor. Yani 2500 planlanıp 1800 ekilmesinden sebep bu yaşandı gibi geliyor.

- bu konuyu geçen hafta merkezle iletişime geçtiğimde söyledim ve bana hayır 2600 ekildi elimizde medikal rapor var denildi. Bir kere 2600 ekilmesi ile o an o görevlinin dediği "melike hanım bazen fazladan ayırıyor bu sefer ayırmamış" demesi birbiriyle çelişen bir ifadedir. Diğer taraftan bu medikal raporu tutan kimdir arkadaşlar bilen varsa bilgilendirebilir mi ? Kurumiçi birisi ise ne kadar güvenilirdir?

- ekim sonrası sürece tekrar geri dönüyorum. Birkaç kliniğin daha beklemelisin söylemi üzerine bekledim. Ama bu sürede boş durmadım. Ekşi sözlükten birkaç kişiye ulaştım daha önce aynı yerden ekim yaptıran. Başarısız olmuş. Ve para iadesi istemiş. Olumsuz dönüş alınca şikayetvar.com'dan durumu bildirmiş ve bunun üzerine 2. Ekimin ücretsiz yapılması teklif edilmiş. Kabul etmiş ve o da başarısız olunca donör bölgesi hepten iflas etmiş ve birdaha ekim yaptıramayacak duruma gelmiş maalesef. Bu durumda ben de 2. Ekimi tamamen aklımdan çıkardım. Bu konuya tekrar gelicem.

Sonnyto

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #88 : 03 Ocak 2020, 02:24:46 »
Son durumunuzu lütfen paylaşın ki, söylediklerinizin anlamı olsun. Birkaç açıdan net şekilde.

Comple

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #89 : 03 Ocak 2020, 04:20:47 »
Süreç kısaca böyle ilerledi son 7 8 aydır. Şuan artık 1.yılına girdiği ve kesin olarak başarısız olduğu için kliniği aradım geçen hafta ve ondan sonraki olanları da burada şu şekilde sıralıyorum;

- merkezi aradım başarısız olduğunu söyledim ne yapabiliriz diye sordum. Öncelikle yüzyüze görüşme imkanımın olup olmadığı soruldu canlı olarak inceleme gerektiği söylendi ve ben de şuan için izmirde olduğumu söyledim. Sonrasında "ekim olmuştur sizin kendi saçınız dökülmüştür" gibi bir cevap aldım. "Hayır ekim yapılan alan tamamen açık bir alandı" dememle birlikte "kontrollere gelmediğiniz görülmekte o yüzden olmuştur" dendi. Yani burada aslında birbiriyle çelişen iki ifade var; ilk söylemde bu ekimin başarılı olduğu dökülenin eski kendi saçlarım olduğu söylenirken ikinci söylemde evet başarısız olduysa da bizle alakalı değil sen kontrollere gelmedin şeklinde. Tabi bu arada konuşmanın bu evresinde henüz benden ne bir resim isteniyor ne bir tasvir. Yani olası bi para iadesi için canlı olarak görmeleri gerekiyor(ki bunu anlıyorum)  ama ekimin başarılı olduğu veya başarısızsa da benden kaynaklı olduğu ihtimalinde değil canlı görmek resme bile gerek duyulmuyor! Yani burada sorumluluğu henüz ilk fırsatta üstünden atmaya çalışan bir yaklaşım görüyorum ben. "Sorumluluk bizde olmasında ne olursa sırayla dizelim hepsini. Çelişseler de önemli değil. Önemli olan sorumluluğu atmak" gibi bi niyet var ortada ve tamamen ezberden konuşulan sözlerdi bunlar.

- bu arada transmedde ekim sonrası ilk yıkama yapıldıktan sonra sonraki yıkamalar ücretli ve 100 tl gün başına. Yani 10günlük kabuk atma sürecinde 1000 tl de ona veriyorsunuz. Bunun gibi birkaç (bence) absürt politikaları var. Bunlardan biri 3 6 9 aylık kontrol ve prp takviyesinin transmedde yapılması gerekliliği. Başka yerde yapılan prpnin sorumululuğu transmedden atacağı söyleniyor. Ben de bu sebeple başka yerde prp yaptırmadım ve istanbulda olmadığım için bir daha gidip prp takviyesi de yaptırmadım. Zaten forumda da prpnin kalıcı mı geçici mi bir fark yarattığı tartışılıyor. Diğer taraftan hani %80 başarı olsa ve ben desemki neden %100 olmadı. İşte o zaman kontrollere gelmediğim söylenebilir. Ama 2500 greftin 100ü 200ü belki da gerçekten çok daha azı tutuyorsa bunu kontrole gelmememle açıklamak en hafif tabirle yan çizmek, gerçekle alakası olmayan şeyleri bahane edinmektir.

- kontrollere gelmediğimin söylenmesi üzerine ben de "normalde her klinik 10 gün içinde kabuk dökümünün gerçekleşip gerçekleşmediğine dair bir resim istiyor bende kimse beni aramadı sormadı" dedim. Ki gerçekten bir kontrol olmadı.

-konuşmanın sonunda resim istendi ve geri dönüş yapılacağı söylendi. Eğer başarısızlık varsa sadece ameliyat maliyeti karşılığında ikinci ekim yapılabileceğini söylediler.

-bundan yaklaşık 1 hafta sonra aradılar. Resmin melike hanım tarafından incelendiğini, ikinci ekimin ücretsiz yapılacağını söylediler. (bu sefer tamamen ücretsiz olduğu söylendi)

- ilk yazımdaki durumdan, ekşide birinin aynı sözle gidip yine başarısız olduğundan bahsettim.hiçbir şekilde ikinci ekimi aynı merkezde düşünmediğimi söyledim. İstanbula gelip canlı olarak görüşmenin anlaşılır olduğunu ama 2. Ekim sözüne karşılık böyle bir şey yapamayacağımı çünkü beklentimin bu olmadığını söyledim. İstanbula ancak para iademin canlı incelenme sonucunda verilmesi durumunda gelebileciğimi söyledim. Telefondaki kadın mırın kırın etti. Yaklaşık olarak 5 dakika aynı şeyleri sıralayıp durduk. "Niye öyle diyorsunuz biz size bir çözüm sunuyoruz" diye ısrarla söyledi. Ben de "hayır bu benim için geçerli bir çözüm değil. Kesinlike riske atamayacak durumdayım" diye izah ettim. 23 yaşındayım. Ekimi gerçekleştirdiğimde 22idim. Ve ikinci ekim de başarısız olduğunda artık ömrümün sonuna kadar böyle bir imkanım olamayacağını anlattım. 22 yaşında birisi üniversiteye giderken bi yandan part time çalışıp bi yandan bilgisayarını satarak bu işe giriştiyse bu saç işini nasıl önemsediğini anlamaya çalışın lütfen.

-kadının bana cevabı aynen şu şekilde "belki olucak bu sefer" "ya olucaksa" aynen bu. Ben de elbet tabi "ya olmazsa" cevabını verdim. Yani koskaca bi kurum güvence olarak "ya olursa" diyor. Ben kendimi bir kez daha anlattıktan sonra ilk görüşmediki o önüme duvarlar koyan tavırdan da şikayetçi olduğumu söyledim. "Kimle konuştunuz bilmiyorum" dedi. Ne fark eder kurumsal bir yer değil mi orası ?

-bunun sonunda konuyu kapatmaya çalıştı ve böyle bir yetkisinin olmadığını söyledi. Melike hanımla yüz yüze görüşün dendi. Ben de ancak iade sözü verilirse istanbula gelebilcemi söyledim ve melike hanıma bu talebimi iletmesini rica edip geridönüş beklediğimi söyledim. O da biraz laf döndürüp sonunda peki iletir size bir geri dönüş yaparız diyerek konuşmayı bitirdik. Ancak son saniyeye kadar hala daha "istanbula gel yüz yüze konuşur ikinci ekimi ücretsiz yaparız"kafasındalardı. Israrla böyle bişeyi kabul etmeyeceğimi söylememe rağmen. Şuan geridönüşlerini bekliyorum. Benim anlamadığım eğer ikinci ekimi ücretsiz yapma sözü veriyorsan bu sorumluluğu ve başarısızlığı kabullenmektir zaten. Bu durumda da benim ikinci ekim değil iade talebim hiç konu bu kadar uzatılmadan kabul edilmeliydi. Şuan dediğim gibi geridönüşlerini bekliyorum. Detaylandırmamı istediğiniz bir bölüm varsa sorabilirsiniz

Facebook Twitter Instagram