bak benim teşhisim AGA olduğu yönünde fakat bi aile geçmişine bak dayılar amcalarda olmasa bile büyük atalarında babanın babasında amcasında annenin babasında vesaire dökülme türü varmı yokmu oralardan bile geçebilir ve sülalenizde kel olanlara sor ilk nereden açılma gelmiş saç dökülme hikayesi nasılmış sendede aynı belirtiler varmı o şekilde AGA olduğunu net bi şekilde ifade eder.
tedavi konusuna gelincede finasterid sıkıntılı ve uzun süre katlanılabilecek yan etkilerinin olduğunu düşünmüyorum
minoxidil ise ensene donör bölgeni kuvvetlendirmek adına kullanabilirsin onun dısında minyatürleşme olan yerlere kullanmanı önermiyorum döngüye sokabilir ( ekim düşünüyosan)
saç derisinde dht bloklamak için
Ketokonazol krem %2
ketokonazol Şampuan %2
topikal finasterid losyon %0,5
xpecia,aga e tablet,kerozan (saw palmetto)
tabi olmazsa olmaz multivitamin en önemlisi demir
Ailede konuşabileceğim bir kel birey yok
Dayılar saçlı amcalar saçlı ailem saçlı.
Belkide dediğiniz gibidir.
Dediğiniz tavsiyelere ek olarak ben AGA dan ziyade biraz daha kafa derisi gerginliğinide düşünmüyor değilim
Bu yüzden masaja çok iyi odaklanmak lazım
50 saatin üzerinde ki saç masajları ile saç dökülmelerini kontrol altına alan insanlar var yabancı forumlarda bir kaç tanesine denk gelmiştim
Evet AGA olup masaj ile saç dökülmesini kontrol altına alan insanların olduğunu okudum.
Tabi ne kadar doğru ne kadar gerçek tartışılır bunada şans vermek lazım
Ama çok zor günde 15 dakika bile masaj yapmak çok zor
Cevapların için teşekkür ederim.