Dostum, sebepleri kendisini ilgilendirir. Çoğu ekim merkezinde olmayan bir şekilde ekimlerinin her bir detayıyla tek başına ilgileniyor ve bu yüzden bu kadar ekiyor olabilir.
Ben yadırgamıyorum.
Demek istediğim şu, açıklığı çok olanlar için ideal bir seçim olmuyor. Ekimi 2'ye bölsen bile anlamlı olmuyor. İkinci ekimin sonuna kadar sürecin uzuyor. Çünkü az greft çalıştığı için ön tarafta tutsa bile arkaya doğru sert bir geçiş oluyor, çirkin duruyor, bir an önce ikinci ekimi beklemek durumunda kalıyorsun. Ancak en az 4.200 - 4.500 seviyesinde bir ekim olsa geçişler çok sert olmaz.
Velhasıl 4.000 grefte kapanacak bir açıklığım olsa burada ektirirdim. Ancak nw6, nw7 açıklığın varsa burada ektirilmesini tavsiye etmem.
tam tersine nw6 veya 7 isen böyle bir yerde ektirmelisin. nw2-3 açıklığın varsa donörünü istediğin gibi kullan. ilk ekiminden istediğini alamazsan tekrar yaptır. ekim patlarsa bir daha yaptır nasıl olsa donör açıklığına kıyasla bol miktarda.
esas nw7 isen senin için her greftin önemi var. tek seferde 5k ektirmektense 3.5k + 1.5k şeklinde ektirirsen, hem donörünü daha az yıpratmış olursun, hatta bu yüzden 2. ekimde daha fazla greft çıkar, toplamda 5k yı geçebilirsin, hem greftlerin çıkma yüzdesi artar, hem de ilk ekimde işler yolunda gitmediği durumda en azından durumu kurtarmak için donörde cephanen kalır.
yok ben nw7 yim ama tek seferde ekip kurtulayım zaten ne olabilir ki diyorsan ya saç ekimi konusunda çok bilgili değilsindir, ya da olaylara bakış açın ve mantık yürütme şeklimiz çok farklıdır, ona da yapacak bir şey yok herkesin kendi görüşü diyelim.