Geçmiş olsun benimde korkum bu.
minox ve dutun işe yaramaması.
Yalnız şunu fark ettim, 2.5 yıl önce dht nedir bilmezken ve saç dökülmem başladığında aşırı kaşıntım oluyordu tek bildiğim biotin takviyesiydi, 5mg olarak aldım. Başta fark etmedim ama aksattığım günler kaşıntıdan uyandığım oluyordu (ducray ile günlük yıkarım saçları), biotinin dozunu 2ye katladığımda kaşıntım çok düşük düzeye inmişti. Minyatür saçlarım hep vardı. Zamanla dhtnin ne olduğunu öğrendim cüce palmiye + minoxidil ekledim, o sıra konuştuğum 2 doktor biotini azalt erkek tipi dökülmede fayda etmiyor demişti, internette aynı şekilde biotin tavsiye edilmiyordu. Minoxidili 1.5 ay hariç hiç düzenli kullanmadım 2 3 ay sonrada biotini cüce palmiye diye içtiğim ilaçta olunca bırakmıştım. Çıkan saçlar geri döküldü. Minyatür saçlar tamamen gitti. Kaşıntım tekrar yüksek şekilde başladı.aga e kullanıp bıraktım fiyatı aşırı pahalı olduğu için geçtiğim cüce palmiyede biotin olmayınca uzun süre kullanmadım. Şimdi daha 20 gündür 5mg biotin + 3000iu d3 vitamini alıyorum kaşıntım hafifledi.
Yani dht bastırsak bile vücutta başka yerde eksik olabilir benim için sanırım bu biotin. Böyle sert bir geçiş görmemden kaynaklı biotini daha bırakacağımı düşünmüyorum.
Biraz pahalı olsada biraz para atıp kenara bu yaz yurt dışında tanıdığımdan saç lazer şapkası getireceğim, evde günlük olarak uygulandığında güzel sonuçlar alınıyormuş. İmkanın varsa bu tedaviye de bakabilirsin.