Gönderen Konu: Yaş 30, Bu Saçın Geleceği Nasıl? Erkek Tipi Dökülme Devam Eder Mi?  (Okunma sayısı 1078 defa)

Mdgn

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Merhabalar,

30 yaşındayım, hatta 3 ay sonra 31 olacağım. Tam olarak 3 hafta önce Op. Dr. İlhan Serdaroğlu'nun kliniğinde ön kısma 1800 greft saç ektirdim. Süreç açısından şimdilik çok memnunum, yazının altına saç ekimi konumun linkini koyacağım.

Fakat benim merak ettiğim, kalan saçlarımın gidişatının ne olacağı. Kısaca hikayemi anlatayım sizlere:

Gençliğimde oldukça kalın, dalgalı ve berberlerin seyreltmek için ara makas attığı bir saçım vardı. 17-18 yaşlarında genel bir dökülme yaşadım, ön çizgi, kulak üstü bölge, şakaklar ve yanlar falan zayıfladı, fakat sonra dökülme durdu. Çok fazla bir ürün kullanmadım bu süreçte, ısırgan otlu şampuan falan sadece. Saçlarım 22-23 yaşlarına kadar yine gürdü, pek fazla bir sıkıntı hissetmedim. Sonrasında, 24-25 yaşlarına doğru agresif bir şekilde tekrar dökülmeye başladı. Bunu da aslında dökülme olurken fark edemedim, 25 yaşında bir gün saçımı sıfıra vurunca şakaklarda neredeyse hiç saç kalmadığını anladım, eski fotoğraflara falan bakarak bu tespiti yaptım. İkinci dökülme döneminde özellikle DHT'yi %50 arttıran kreatin ürününü 1 sene boyunca kullanmış olmamın da kesinlikle büyük etkisi olduğunu düşünüyorum. O zaman bilmiyordum tabi kreatin DHT ilişkisini. Babam ve amcam düz norwood 7 bu arada. Saçları hiç yok.

25 yaşında, xpecia tablet ve günde 2 kere minoxil tedavisine başladım. Saçlarım gözle görülür şekilde toparladı, istediğim gibi olmasa da gelişme vardı. xpecia tableti 1-1.5 sene kullandıktan sonra bıraktım, minoxil'e ise aralıksız 5 sene boyunca devam ettim, saç ekimimden 2 ay öncesine kadar yani, fakat her gün 2 kere kullanmadığım dönemler de oldu tabi üşengeçlikten. Sonuç olarak norwood 3 - norwood 3a tipinde bir saç ile 30 yaşına geldim. Minoxile rağmen önlerin daha da açılması ile o kısımlara bir saç ekimi yaptırmak istiyordum, 3 hafta önce ön çizgiye ekimi yaptırdım. Ekim sonrası bir fotoğraf da koyuyorum nereye yapıldığı anlaşılsın diye.

Şimdi zurnanın zırt dediği yere gelelim, 25 yaşından sonra agresif dökülmenin kesilmesi ile (minoxil + xpecia sebebiyle muhtemelen), tam kellik riskini atlattığımı düşünmeye başlamıştım. ön çizginin dışında tepede veya vertex'te açıklık yoktu, nw7 olacak olsam daha önce saçlarımı kaybederdim diye düşünmüştüm. En kötü rahatça saç ekimi ile sorunu çözerim kafasındaydım. Çevremde saçları dökülen bir çok kişi de 30 yaşına kadar zaten nw5-6 olmuştu. Ekimden 2 ay önce de minoxili bıraktım. Fakat şimdi bakıyorum, sanki tepe bölgesinde de ciddi bir zayıflık başladı gibi. Koyduğum 2. ve 3. fotoğrafı minoxili bırakır bırakmaz çekmiştim, hiç bir sorun yok gibiydi. Fakat, saç ekiminden önce klinikte çekilen fotoğrafta zayıflık mevcut tepelerde.(4. ve 5. fotoğraf). Şimdi saç ekiminden sonra 3. haftayı doldurdum, sanki tepeler daha da zayıflamış gibi. (6. fotoğraf). Aklıma şu soru gelmeye başladı, acaba ben tüm saçımı minoxil ile mi korudum ? Yani normalde nw7'ye doğru gidecekken sırf minoxil ile mi bu süreci ertelemiş oldum? Yoksa saçlar kısa olduğundan mı bu şekilde duruyor ?

Tam anlamlandıramıyorum, sizce ileride saç ekimi ile de çözülemeyecek boyutta bir kellik yaşar mıyım ?

Saç ekimi konum: https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=37322.0

Mdgn

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
6. 7. ve 8. fotoğraflar. Yani en son durumum, dediğim açıklıkları görebilirsiniz.

Mdgn

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Herkese merhabalar, konu ile ilgili bir yorumu olan var mı acaba ?

CanPolat

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
Kardeşim sorunun cevabını bulmuşsun zaten.
Kullandığın şu minoksil belası çok kötü bir ilaç. Adamlar öyle bir ürün üretmişki adeta şöyle diyor: beni kullanırsan saçlarını toparlarım ancak beni bırakırsan var olan diğer dökülmeyen saçlarını bile dökerim diyor. Bu ürüne hiç bulaşmamak gerek. Finansterid proscar xpecia gibi ilaçlarda aynı şekilde etki gösteriyor haberin olsun. Bitkisel olan biotin vitamin tarzı ürünleri kullanmak lazım.

Facebook Twitter Instagram