Gönderen Konu: Ankara - Doç.Dr. SERDAR GÖKREM (HLC) / Greft:3070 / Sedasyon  (Okunma sayısı 653 defa)

laniakea

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Merhaba arkadaşlar,

Normalde saç ekimim geçtiğimiz Cumartesi günü gerçekleştirilecekti fakat ailevi bir sebepten dolayı bugün 20.01.2025 tarihine erteletmiştim.

Bu sabah 07.15 gibi HLC Klinik merkezine gittim, Serdar hoca ile konuştuk, ön çizgimi ve ekim alanının planlamasını gerçekleştirdik. Forumdaki daha önce alınan sonuçlara bakarak ön çizginin biraz daha sık ve önde olmasını istiyordum fakat bu şekilde yapılırsa doğal bir görünüm olmayacağını ve ömür boyu bebek suratlı kalabileceğimi belitti Serdar hoca. Herkes yaş aldıkça alınları belirli ölçüde açılır, ben şimdi sana 20 yaşındaki gibi bir çizgi yaparsam işte o zaman doğal gözükmez dedi. Bunun üzerine ben de ikna oldum, mantıkı geldi. Daha sonra saat 08:00 gibi ekim işlemli için sedasyon yapıldı. Direkt kafam güzel oldu  :D ve ardından donör kök kanaları Serdar hoca tarafından açıldı. Sonrasında çok kibar ve tecrübeli iki hemşire uzman tarafından saç köklerim çıkartıldı. (17 senedir Serdar hoca ile birlikte çalışıyorlarmış.) Bu esnada muhabbet ettik baya. Daha sonra minik bir ara verildi ve meyve suyu ve kek yedim. Ardından yine bir sedasyon yapıldı ve ekim işlemlerine başladılar. Açıkçası çok daha uzun sürmesini bekliyordum ama saat 12.30 gibi işlem bitti. Sedasyonun da etkisiyle ekimin büyük bir kısmını uyuyarak geçirdim. Çevrede konuşulan şeyleri duyuyordum ama rüyalar da görmedim değil :D Arada kendi horlamam ile uyandım. İlk iğne dışında tamamen acısız bir ekim oldu. Hatta ilk iğne dişçide yapılan iğne kadar bile değildi bence. Kafam sarıldıktan sonra genel bilgilendirmeler yapıldı. Sadece 1 antibiyotik ve ağrı kesici verildi. Çarşamba günü ilk yıkama için yeniden gideceğim. Bilgilendirmelerimi buradan yaparım.

Son olarak Serdar hoca ve ekibine de çok teşekkür ederim. Kafamda çok büyümüştü bu işlemi yaptırmak. Bilgilendirmeleri, tecrübeleri ve yaklaşımları içtendi.

Geri dönüş yapabilirseniz çok memnun olurum.

https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=37430.0 eski konu.

Hüseyin Kınıklıoğlu

• Yeni üye
  • *
Hayırlı olsun hocam ekiminiz.

laniakea

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Hayırlı olsun hocam ekiminiz.

Çok teşekkür ederim  :)

laniakea

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Ankara - Doç.Dr. SERDAR GÖKREM (HLC) / Greft:3070 / Sedasyon
« Yanıtla #3 : 23 Ocak 2025, 20:45:05 »
Merhabalar,

Dün ilk yıkama gerçekleştirildi. (Yani ekimin 3. günü) Aklıma takılan sorular var. Ekim sürecine kadar araştırmalarım ve forumdaki okumalarım sayesinde yıkama sürecinin nasıl geçeceğini biliyordum, benim ki biraz farklı oldu.

Öncelikle donör bölgedeki sargı çıkartıldı ve tüm kafam tazyikli olmayacak şekilde suyla yıkandı. Ekim bölgesine bastır çek yöntemi yerine bebek kafası yıkar gibi yıkama yapıldı. İzlediğim videoları düşününce biraz şaşırdım ama bir şey diyemedim tabii. En son kırmızı renk tentürdiyotumsu madde bastır çek ile sürüldü ve bitti.

Losyon sürelim yarım saat beklesin sonra durulayalım yapılmadı. En son donör bölgesine de Balaban pomad sürüldü. Şimdi yarın ikinci yıkamaya gideceğim ve muhtemelen yine aynı şekilde yapılacak.

Acaba bu şekilde yapılmasında bir sorun olur mu?

Bir diğer sorum da bir çok yer ilk 10 gün her gün yıkama yaparken ben 10 günde toplam 5 yıkama yapacağım gibi duruyor. Kabuk dökümü için her gün yıkamak gerekemez mi?

« Son Düzenleme: 24 Ocak 2025, 11:07:04 Gönderen: laniakea »

Enes Ernim

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #4 : 23 Ocak 2025, 20:53:37 »
Merhaba ilk defa ekimin üçüngü günü yıkamasında kabuk dökümü gibi temasla yıkandığını duyuyorum. Fotoğraflarda çok anlaşılmıyor sen daha iyi gözlemlersin operasyon sonrası ekilen greftlerle bu yıkama sonrası greftlerde gözle görülür eksilme var mı? Yarın muhakkak hekimle paylaş bu durumu çok geçmiş olsun ekimin ilk görsel haliyle güzel görünüyor bu arada.

cengover21

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #5 : 23 Ocak 2025, 21:47:20 »
ilk bir iki gün yıkamalardan önce losyon kullanılmıyor diye biliyorum .

laniakea

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #6 : 23 Ocak 2025, 23:06:26 »
Merhaba ilk defa ekimin üçüngü günü yıkamasında kabuk dökümü gibi temasla yıkandığını duyuyorum. Fotoğraflarda çok anlaşılmıyor sen daha iyi gözlemlersin operasyon sonrası ekilen greftlerle bu yıkama sonrası greftlerde gözle görülür eksilme var mı? Yarın muhakkak hekimle paylaş bu durumu çok geçmiş olsun ekimin ilk görsel haliyle güzel görünüyor bu arada.

ilk bir iki gün yıkamalardan önce losyon kullanılmıyor diye biliyorum .

Hocayla görüştüm, önceliğimizin yarayı iyileştirmek olduğunu ve sadece antiseptik şampuan kullandıklarını belirtti. O sürülen beyaz losyonun yumuşatıcı olduğunu ve yaraya doğrudan sürülmesinin çok iyi bir şey olmadığını ekledi. Sürekli yıkamanın da tahrişe yol açabileceğini belirtti. Konuşmamızdan sonra içim rahatladı ama yarın yine de daha yavaş hareketlerle yıkamalarını rica edeceğim.

Görünürde fark ettiğim bir eksilme yok gibi ama ben de tam anlayamıyorum açıkçası baktığımda.

Ekim bölgesindeki gerilme hala devam ediyor bu yüzden bugün yatmadan kas gevşetici içmemi söyledi.

Şu ana kada ek bir takviye hiç kullanmadım. Sadece düzgün beslenmeye çalışıyorum. Bol kabak çekirdeği tüketiyorum. Yarın ikinci yıkama sonrası son durumu yine paylaşacağım.

Teşekkür ederim yorumlarınız için.

laniakea

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #7 : 24 Ocak 2025, 11:47:39 »
Bugün ikinci yıkamam aynı şekilde gerçekleşti. Kontrol sonrasında istenilen gibi ilerlediğini ve bir sıkıntı olmadığını belittiler. Açıkçası bir sürü video izleyip, yazılanlar okununca binbir çeşit farklı yöntem görülebiliyor. Kafamı çok bulandırmamaya çalışacağım artık.  :)

Bundan sonraki yıkamamı Pazar günü kendim yapacağım. Bunun için kullandıkları antiseptik şampuandan verdiler. 1 gün arayla kabuklar dökülene kadar yıkamaya devam edeceğim, 14.gün de kontrole gideceğim.

Her hangi bir ağrım sızım şimdiye kadar olmadı. Evden çalıştığım için çok sıkıntı yaşamıyorum. Ekimin ertesi günü çalışmaya başladım.

Uyku konusuna da gelirsek, ilk 2 gün gerçekten çok sıkıcı. Nereden kalkıştım da yaptırdım dediğim bile oldu. Ağrıdan falan değil tamamen uyku pozisyonundan kaynaklı. Normalde her şekilde her yerde uyuyabilen bir insanımdır fakat yan dönmeyeceksin gerginliği insanı ayık tutuyor. Neyse o süreci atlattım, sırt üstü yatmaya da alıştım.

Bol bol su içiyorum. ChatGPT ile sağlıklı bir beslenme programı da hazırlamıştım onu da uygulamaya çalışıyorum  :D En çok bira içmeyi özledim. Normalde 10 günün sonunda içmekte bir sıkıntı yokmuş ama en az 1 ay dayan dediler. Sigarayı da canım istediğinde içen bir insandım. Bazen günde 1 paketi bitirdiğim de oluyordu bazen de 2 hafta hiç içmediğim. O yüzden o konuda hiç sıkıntı çekmiyorum. Hatta bir daha içmeyebilirim bile bilmiyorum. Zaten tütün sarıyordum.

Genel olarak süreç şu an bu şekilde.

Hüseyin Kınıklıoğlu

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #8 : 24 Ocak 2025, 14:15:27 »
Donör bölge çok iyi gözüküyor. Serdar hocanın farklı bu olsa gerek...

Facebook Twitter Instagram