Merhaba forum üyeleri,
Yıllardır bu forumu dışarıdan takip ederek bilgilenmeye çalışıyordum, ancak artık işin üstesinden gelemediğimi hissediyorum.
26 yaşındayım ve yaklaşık 3 yıldır düzensiz olarak minoksidil kullanıyorum. Bu sürece ilk olarak ABD’den getirdiğim Rogaine köpük ile başladım. Başlangıçta oldukça iyi verim aldım, ancak düzenli temin edemediğim için kullanmayı bıraktım. Saçlarımın güçsüzleştiğini fark edince tekrar ABD’den getirttim, ancak düzenli kullanım sağlayamadım. Bu nedenle Türkiye’den temin edebileceğim bir ürüne yönelmek istedim.
Öncesinde iki farklı dermatoloğa gittim ve biri telogen effluvium, diğeri folikülit olmak üzere iki farklı teşhis koydu. Genetik dökülmem olmadığı söylendi. Ancak bu teşhislerin üzerinden yaklaşık bir yıl geçti. Bu bir yılda çok düzenli minoksidili kullanmadıma ama şu 2 aydır minoksidili düzenli olarak, yalnızca akşamları 8 fıs şeklinde kullanıyorum. Ayrıca folikülit tedavisi için 3 günde bir 20 mg Zoretanin alıyorum. Folikülitim büyük ölçüde düzelmiş olsa da saçlarım inanılmaz şekilde dökülüyor.
Ek olarak, saç bakım rutinime biberiye suyu ve haftada bir biberiye yağı da ekledim. Ancak tüm bunlara rağmen saç dökülmemin şiddetlendiğini gözlemliyorum. Minoksidili doğru şekilde kullanıp kullanmadığımdan emin değilim ve saçlarıma fazla yükleniyor olabilir miyim diye düşünüyorum. Ne yazık ki dermatologlara fazla güvenemiyorum; teşhis koymaktan çok, işlem satmaya odaklandıklarını hissediyorum.
Minoksidilin etkisini artırmak için ne yapmalıyım? Yanlış mı kullanıyorum? Şu an NW2 seviyesindeyim. Finasteride veya türevlerini kullanmak istemiyorum; yan etkilerinden korktuğum için değil, halihazırda fazla ilaç kullandığım için.
Ek olarak, kulaklarımın arkasındaki ve üstündeki saçlarda ciddi bir dökülme yaşıyorum. Baba tarafımın saçları seyrek olsa da tamamen kel değiller, hatta babamın donör bölgesi benimkinden daha iyi durumda. Dayılarımın ise saçları oldukça gür ve hiç dökülmemiş.
Siz değerli forum üyelerinin görüşlerini ve önerilerini bekliyorum. Minoksidili daha etkili kullanabilmek için ne yapmalıyım? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.