Gönderen Konu: Saç Ekimi İçin Beklemeli miyim  (Okunma sayısı 286 defa)

Hilmi Öztürk

• Yeni üye
  • *
Saç Ekimi İçin Beklemeli miyim
« : 20 Şubat 2025, 19:31:09 »
Merhaba, 26 yaşındayım 5 senedir saç dökülmem var ama son 2 senedir ilk senelere göre daha yavaş ilerliyor. İlk başladığı zaman yağlı egzama da vardı belki de bu yüzden hızlı dökülmüştü bu kendi yorumum tabii.
İlk sorum, 2 haftadır yoğun şekilde saç ekim merkezi araştırıyorum çok fazla yerle görüştüm kimi saçlı bölge olduğu için dhi öneriyor kimi de dhi tekniğini eleştirip sapphire fue öneriyor. Dhi önerenler sapphir fuenin mevcut köklere zarar vereceğini söyledi. Bana anlatılanlara göre dhi daha mantıklı geldi ama karar vermeye yaklaştığım bir yer hakkında en ufak kötü bir yorum görünce vazgeçiyorum. Ekim yaptıracağım yere neye göre karar verebilirim hiç bilmiyorum çünkü klinik aynı olsa da ekim yapan ekip değişik olabiliyor burda iş şansa mı kalıyor çok tedirgin edici.

İkinci sorum olarak da yaşım daha genç olduğu için belli ki bu saçlar dökülecek zaten görüştüğüm yerlerin çoğu bunu söyledi. Ben bu nokta da ne yapmalıyım karar veremedim. Beklemeli miyim yoksa dhi + kök hücre ile başarılı bir sonuç elde edip, ikinci ekim saçlarım çok hızlı bir şekilde dökülmezse 5-6 sene sonra mı olur. Ekim ne kadar başarılı olur olan saçlarıma bir zararı olur mu korkuyorum Finanstreid minoxil gibi ilaçlara yan etkilerinden dolayı yanaşmadım.

Fotoğrafları ekran ışığı altında çektim açıklıklar tamamen belli olsun diye. Normalde bu kadar açık durmuyor haliyle.

Kayser Soze

• Hero Member
Ynt: Saç Ekimi İçin Beklemeli miyim
« Yanıtla #1 : 20 Şubat 2025, 21:38:58 »
Aralara giren ekimler için teori de DHİ daha iyi bir yöntem diye birşey var ama pratikte ne kadar doğru bilinmez. Bence teknik önemli değil, tekniği kullanan hoca önemli.

Dhi tekniğini iyi kullanan, yani şahsen benim güvendiğim pek kimse yok. Hakan doğanay vardı ama onun Ekim konusu yeterli sayı da değil. Serkan Aygın var ama onun da kaç tane ekibi olduğunu ve Ekimde hangi ekibe düşeceğini bilmiyorsun. Hakan clinic var ama o da benim gözümde 2 seneyi doldurmadı

Velhasıl kelam, bence tekniğe takılma. Ekim merkezini iyi seç.
  • Ekim Tarihi: 14 Şubat 2025
  • Ekim Merkezi ismi Asuman Hair
  • Greft Miktarı 4300
  • Yaşınız 37
  • Medikal Tedavi Xpecia (Başlangıçtan itibaren günde 2 defa). Demir vitamini (3. aydan itibaren günde 1 defa). B12 vitamini (3. aydan itibaren 2 günde 1 defa). D vitamini, (3. aydan itibaren haftada 1 defa).

Kayser Soze

• Hero Member
« Yanıtla #2 : 20 Şubat 2025, 21:41:24 »
İkinci olarak saç dökülmen agresif değilse, yani dökülme yavaşlamışsa bence ektirebilirsin. Tam dökülmeyi beklersen en güzel çağlarını boş geçmiş olursun. 35 de saç işine pek lazım olmayabilir :)
Ayrıca ilerde ikinci bir ekimi de yaptırıp yoluna devam edersin. Onun için donör bölgene hassas davranacak yerlerle görüş. 4.500 greft üzerinde Ekim yaptırma.
  • Greft Miktarı 4300
  • Yaşınız 37
  • Medikal Tedavi Xpecia (Başlangıçtan itibaren günde 2 defa). Demir vitamini (3. aydan itibaren günde 1 defa). B12 vitamini (3. aydan itibaren 2 günde 1 defa). D vitamini, (3. aydan itibaren haftada 1 defa).

Hilmi Öztürk

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #3 : 20 Şubat 2025, 23:02:02 »
İkinci olarak saç dökülmen agresif değilse, yani dökülme yavaşlamışsa bence ektirebilirsin. Tam dökülmeyi beklersen en güzel çağlarını boş geçmiş olursun. 35 de saç işine pek lazım olmayabilir :)
Ayrıca ilerde ikinci bir ekimi de yaptırıp yoluna devam edersin. Onun için donör bölgene hassas davranacak yerlerle görüş. 4.500 greft üzerinde Ekim yaptırma.
Ben de tam olarak böyle düşünüyorum ama yeri nasıl seçicem gerçekten bilemiyorum. Herkes kendini övüyor hepsinin instagram sayfasında iyi sonuçlar var kimse kötü sonuç paylaşmaz tabii. Ben neye dikkat ederek iyi bir klinik bulabilirin? Akl klinik nasıldır sizce burda iyi yorumlanmış. Onlar da dhi önerdi.

Kayser Soze

• Hero Member
« Yanıtla #4 : 20 Şubat 2025, 23:13:27 »
Ben de tam olarak böyle düşünüyorum ama yeri nasıl seçicem gerçekten bilemiyorum. Herkes kendini övüyor hepsinin instagram sayfasında iyi sonuçlar var kimse kötü sonuç paylaşmaz tabii. Ben neye dikkat ederek iyi bir klinik bulabilirin? Akl klinik nasıldır sizce burda iyi yorumlanmış. Onlar da dhi önerdi.

Ekim merkezini Nasıl seçersin?
Şöyle 1 sene konuları takip edip karar verebilirsin
  • Greft Miktarı 4300
  • Yaşınız 37

cengover21

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #5 : 21 Şubat 2025, 00:08:17 »
kanal açmayı bilmeyen yerlerde saphire fue zarar verir doğru söylemişler ama asuman gibi dr serkan aygın gibi maharetli kana açan yerlerde kendi saçların zarar görmez merak etme dostum yani özetle ektireceğin yerin maharetine kalmış teknik farketmiyor bu nedenle .dhi de ise  ısrarcıysan eğer bu konuda hakan clinik ve serkan aygın klinik başarılı yerler .ekim içinse bence beklemene gerek yok gayet müsait durumdasın yalnız kendi saçlarını koruyucu tedaviler mutlaka görmelisin bu süreçte.

Hilmi Öztürk

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #6 : 21 Şubat 2025, 00:40:00 »
kanal açmayı bilmeyen yerlerde saphire fue zarar verir doğru söylemişler ama asuman gibi dr serkan aygın gibi maharetli kana açan yerlerde kendi saçların zarar görmez merak etme dostum yani özetle ektireceğin yerin maharetine kalmış teknik farketmiyor bu nedenle .dhi de ise  ısrarcıysan eğer bu konuda hakan clinik ve serkan aygın klinik başarılı yerler .ekim içinse bence beklemene gerek yok gayet müsait durumdasın yalnız kendi saçlarını koruyucu tedaviler mutlaka görmelisin bu süreçte.
Teşekkür ederim aslında bir teknikte ısrarcı değilim :) hangisi mevcut saça zarar vermeyip başarılı olacaksa tamam benim için. Akl ve birkaç yer dhi + kök hücre önerdi. Burada aklde çoğu kişi olumlu sonuç almış önerir misiniz? dediğiniz yerlerle de konuşayım tabii ama başta da sorduğum üzere burada önemli olan işi yapan ekip değil mi? Sonuçta Serkan Aygın gelip bana saç ekmiyor sanırım. Bir de böyle araştıra araştıra kafamda kurmaya başladım :) Ekim sonrası kendi saçlarımın uzaması vs duruyor mu kimisi şok dökülmede kendi saçların da dökülüyor yazmış.

Hilmi Öztürk

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #7 : 21 Şubat 2025, 01:41:19 »
Ekim merkezini Nasıl seçersin?
Şöyle 1 sene konuları takip edip karar verebilirsin
Hocam burda olumlu gördüğüm ve benim de görüştüğüm yerler arasında akl ve dr kinyas öne çıkıyor. Buralar hakkında olumsuz bi yorumunuz var mı. Forumda daha aktif olduğunuz için soruyorum.

Hilmi Öztürk

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #8 : 21 Şubat 2025, 17:12:00 »
Yorumu olan var mıdır?

Kayser Soze

• Hero Member
« Yanıtla #9 : 21 Şubat 2025, 18:36:07 »
Hocam burda olumlu gördüğüm ve benim de görüştüğüm yerler arasında akl ve dr kinyas öne çıkıyor. Buralar hakkında olumsuz bi yorumunuz var mı. Forumda daha aktif olduğunuz için soruyorum.
Dostum, ben herkesin kendi fikrini kendinin oluşturması gerektiği düşüncesindeyim.
Tavsiyem şu olabilir; iki merkezinde son 1 yıllık Ekim sonuçlarını incele ve başarı oranı çıkar. Ona göre bir tercihte bulun
  • Greft Miktarı 4300
  • Yaşınız 37

Sihem çakmak

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #10 : 02 Nisan 2025, 07:03:34 »
Bence bir kaç yıl daha bekleyin. Dhı kök tedavisi hepsi hikaye . Ekimden sonra saçınız daha da dökülecek .
.

Facebook Twitter Instagram