Gönderen Konu: Saç ekiminde şok dökülme nedir nasıl olur ?  (Okunma sayısı 217 defa)

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
Herkese merhaba,
yanlış bilinen şok dökülmesinin aslında ekilen saçların değilde daha farklı bir süreç olduğunu anlatmak amaçlı paylaşıyoruz bu makaleyi:

Şok dökülme, cerrahi bir operasyon sonrası veya herhangi bir diğer kafa travmalarından sonra ortaya çıkan, belirli bölgelerdeki, geçici veya kalıcı saç dökülmesine denir.

Çoğunlukla geçici olan şok kaybı, kafa derisine verilen travmadan kaynaklanır ve çeşitli nedenlerle ortaya çıkabilir. Bu dökülmeye geçici denir çünkü saçlar belli bir süre sonra tekrar uzar, ama çıkmama olasılığı da olabilir.

Saç ekiminde tipik bir geçici dökülme örneği DHT'nin (dihidrittosteron) oluşturduğu minyatürleşme (incelme)  süreci nedeniyle saçların çok ince ve zayıf olduğu bir bölgede kesiler (kanal açılımı) yapılmasıdır. Bu olay saç ekimi sonrası çok yaygın olarak kabul edilir.

Bu nedenle şok dökülme, saç yeniden çıktığında geçici, süreç değişmediğinde kalıcı olarak kabul edilebilir. Genellikle kalıcı şok kaybına maruz kalan saç kökleri, zaten birkaç yıl içinde dökülecek olan minyatürleşmenin ileri bir aşamasında olanlardır.

Bu nedenle saç ekiminden önce mutlaka birkaç ay anti DHT (Finasteride türevi) almak gerekir.

Kayser Soze

• Hero Member
Ynt: Saç ekiminde şok dökülme nedir nasıl olur ?
« Yanıtla #1 : 11 Mart 2025, 17:04:59 »
Bilgi için teşekkür ederim dostum.
Ayrıca sana katkıda bulunmak gerekirse;
1- Şok dökülme 7. Gün veya kabuk dökümü sonrasında başladığı gibi 2. Hafta veya 20. Gün sonrası başladığı konuları da gördük.
Yine hiç dökülmeyen veya az dökülme olan konuları da gördük. Genel itibariyle 30-40. Günlerde de bitiyor.
2- Şok dökülmenin olup olmamasının sonuca net bir etkisini görmedik. Yani dökülmüyor diye iyi, dökülüyor diye kötü gibi bir anlam çıkmıyor.
3- Tüm bunlarla birlikte genel olarak Ekim merkezleri 20. Veya 25. Günden itibaren sert yıkamaları önermektedir.
  • Ekim Tarihi: 14 Şubat 2025
  • Ekim Merkezi ismi Asuman Hair
  • Greft Miktarı 4300
  • Yaşınız 37

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #2 : 11 Mart 2025, 22:35:15 »
Bilgi için teşekkür ederim dostum.
Ayrıca sana katkıda bulunmak gerekirse;
1- Şok dökülme 7. Gün veya kabuk dökümü sonrasında başladığı gibi 2. Hafta veya 20. Gün sonrası başladığı konuları da gördük.
Yine hiç dökülmeyen veya az dökülme olan konuları da gördük. Genel itibariyle 30-40. Günlerde de bitiyor.
2- Şok dökülmenin olup olmamasının sonuca net bir etkisini görmedik. Yani dökülmüyor diye iyi, dökülüyor diye kötü gibi bir anlam çıkmıyor.
3- Tüm bunlarla birlikte genel olarak Ekim merkezleri 20. Veya 25. Günden itibaren sert yıkamaları önermektedir.

+1
Global Moderator

aragon006

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 12 Mart 2025, 22:37:31 »
Şok dökülme 3 aya kadar devam edebilir . 30 -40 günde bitecek diye birsey yok
Sen bitti zannediyor olabilir misin acaba ?
Saçını kuruyken başını eğip ileri geri çiteler gibi yap bak kaç tane yapışmış saç dökülecek
Yıkarken giden saça bakma sen ,onların çoğu bu dediğim şekilde dökülür , yoksa sürecin uzar dökmemenle kalırsın . Asuman hanıma da sorabilirsin aynılarını söyleyecektir ,çünkü bana o söyledi :))

Kayser Soze

• Hero Member
« Yanıtla #4 : 12 Mart 2025, 22:43:15 »
Şok dökülme 3 aya kadar devam edebilir . 30 -40 günde bitecek diye birsey yok
Sen bitti zannediyor olabilir misin acaba ?
Saçını kuruyken başını eğip ileri geri çiteler gibi yap bak kaç tane yapışmış saç dökülecek
Yıkarken giden saça bakma sen ,onların çoğu bu dediğim şekilde dökülür , yoksa sürecin uzar dökmemenle kalırsın . Asuman hanıma da sorabilirsin aynılarını söyleyecektir ,çünkü bana o söyledi :))
Söylediklerim genel şeyler dostum.
Dediğin gibi süreçler de oluyor.
Asuman dediyse doğrudur:)
  • Greft Miktarı 4300
  • Yaşınız 37

aragon006

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #5 : 12 Mart 2025, 22:46:47 »
Dediğim taktiği dene bence  sürecin için iyi olur

Kayser Soze

• Hero Member
« Yanıtla #6 : 12 Mart 2025, 22:51:08 »
Dediğim taktiği dene bence  sürecin için iyi olur
Dostum, ben inanılmaz sert yıkıyorum zaten. Kabuk dökümündeki sertlikte yıkıyorum ki inanılmaz zor dökülmüştü kabuklar
  • Greft Miktarı 4300
  • Yaşınız 37

aragon006

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #7 : 12 Mart 2025, 23:00:08 »
Şampuansiz dökmekten bahsediyorum
İkisi arasında emin ol çok fark var , dene gör
Asuman hanım bana özellikle dokulecekleri böyle dök biran önce demişti

Facebook Twitter Instagram