Gönderen Konu: 9 aya yakındır proscar kullanımına rağmen dökülme  (Okunma sayısı 439 defa)

agner dycae

• Yeni üye
  • *
Ynt: 9 aya yakındır proscar kullanımına rağmen dökülme
« Yanıtla #1 : 29 Nisan 2025, 19:44:11 »
arkadaşlar yok mu bi cevap

Alper1

• Hero Member
« Yanıtla #2 : 30 Nisan 2025, 05:05:02 »
arkadaşlar selamlar,

yaklaşık 9 aydır her gün düzenli bir şekilde proscar kullanıyorum günde 1 mg olmak üzere. bu süreçte normal yaşamda elimi saçıma attığımda hiçbir şekilde tel gelmiyor ancak duşta inanılmaz bir saç dökülmesi var aylardır ve işin aslı genel çerçevede saçlarım dökülmeye devam ediyor :)

bir bilgisi veya benzer bir tecrübesi olan var mıdır aramızda; ne yapılması gerekli, ne eksik yapılıyor?
Duşta saç dökülmesinde artış normaldir çünkü saçlar suyu yediği anda en zayıf haline geçiyor ve kopması daha kolay oluyor. Günde 100 tel dökülmesi sınırdır yani buraya kadar olan dökülmeler normaldir ama günde 100 telden fazla dökülme varsa o zaman şüphelenmeniz gerekiyor. Shedding dönemi zaten 1-2.aylarda ve 7.aylarda genellikle oluyor yani 9.ayda shedding dönemine girmeniz pek mümkün değil o yüzden belki finasterid artık size yetersiz geliyor olabilir. Dökülmem devam ediyor derken nasıl bir dökülmeden bahsediyorsunuz bu arada? Agresif bir dökülmemi yoksa 5-10 tel falan mı?
  • Yaşınız 23
Yardımcı olmak için yazdığım yazılar tamamen bilimseldir.

agner dycae

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #3 : 30 Nisan 2025, 09:25:26 »
hocam 5-10 tel değil ama iki günde bir aldığım duşta 50-100 arası tel geliyordu elime tekte.

bundan bir buçuk yıl önce yine bir yıl finasteride kullanıp bırakmıştım ama o kullandığım zaman çok iyi toparlamıştı saçı. şu an saçı toparlayacağına özellikle tepe bölgemde seyrelmeyi çok rahat görebilir hale geldim, ışık vurunca saç derim gözüküyor kısım kısım öyle diyeyim

Alper1

• Hero Member
« Yanıtla #4 : 30 Nisan 2025, 18:39:39 »
hocam 5-10 tel değil ama iki günde bir aldığım duşta 50-100 arası tel geliyordu elime tekte.

bundan bir buçuk yıl önce yine bir yıl finasteride kullanıp bırakmıştım ama o kullandığım zaman çok iyi toparlamıştı saçı. şu an saçı toparlayacağına özellikle tepe bölgemde seyrelmeyi çok rahat görebilir hale geldim, ışık vurunca saç derim gözüküyor kısım kısım öyle diyeyim
Sadece tekte o kadar fazla tel geliyorsa eline finasterid sizde işe yaramıyor demek. Belki önceden ilacı bırakıp tekrar başlamanız bunun sebebi olabilir yani finasteridin etkisini azaltmış olabilir. 1 ay daha gözlemleyin dökülmenizi eğer hala aynıysa dutasteridi düşünmelisiniz.
  • Yaşınız 23

rainage2025

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #5 : 02 Mayıs 2025, 10:12:59 »
günde 100 tel nerde normal 10 taneyi geciyosa dokulme vardir kendinizi kandirmazin günde 100 sac dokulse 3 ayda 9bin sac yapar kafada kalmaz

Alper1

• Hero Member
« Yanıtla #6 : 02 Mayıs 2025, 18:23:14 »
günde 100 tel nerde normal 10 taneyi geciyosa dokulme vardir kendinizi kandirmazin günde 100 sac dokulse 3 ayda 9bin sac yapar kafada kalmaz
Sen dökülen saçların bir daha çıkmayacağını öngörerek mi bu hesabı yaptın? Günde 100 tele kadar olan saçlar bilimsel olarak normal kabul edilir zaten bu saçlar döküldükten sonra hemen ardından yeni saçlar çıkar bunlar telojen faza giren doğal dökülmesi gereken saç miktarıdır yani birisinde kellik sorunu yoksa bile o kişide yine de saç dökülür.
Bir konuyu bilmiyorsanız yorum yapmayın insanların kafasını karıştırmayın.
  • Yaşınız 23

Facebook Twitter Instagram