Gönderen Konu: Saç durumum 5 yıllık süreç  (Okunma sayısı 263 defa)

Voice

• Full Member
Saç durumum 5 yıllık süreç
« : 19 Nisan 2025, 15:34:16 »
Herkese selam konuyu tekrar açayım dedim fotoğrafları rahat görüp kıyaslayabilirsiniz diye..
1. Fotoğraf : 2018 yılında 18 yaşındaki saç
2. Fotoğraf : 2020 yılında açılmayı farkettiğim yıl (gerçektende açılma seyrelme olmuştu baya)
3. Fotoğraf : 2021 yılı 21 yaşındaki saç
4. Fotoğraf : şu anki güncel hali yaş 25

Arkadaşlar tahminime göre ilerleme durumum stabil ve yavaş bu yüzden ilaçlara girmeme gerek yok diye tahmin ediyorum yinede kaliteyi arttırmak için neler yapabilirim ? Masaj Xpecia veya kafein gibi şeyler eklesem daha iyi olur mu ? Çünkü saçım eskiden daha gür ve kaliteliydi şimdi düştüğünü hissediyorum.
Herkese teşekkürler..

Ahmetbsr21

• Saç Ekimi Sonuçları☑️
  • Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Saç durumum 5 yıllık süreç
« Yanıtla #1 : 21 Nisan 2025, 00:45:46 »

Hafif bi alnın açılmış çok değil

Sadece önden açılma varsa ve psikolojini bozuyorsa saçını uzatırsın kapanır
Onun dışında
 Eğer tepeden de açılmışsa finasterid başla zaman kaybetmeden tepe açılmaya başladıgında ileri derece kellikle sonuçlanır
« Son Düzenleme: 21 Nisan 2025, 00:52:48 Gönderen: Ahmetbsr21 »
Tedavim ;
Proscar sprey %0,035
Avodart(Dutasterid) Sprey %0,020 (haftada 1)
Ketokonazol %2 şampuan 2 günde 1
Hint yağı
Glutensiz laktozsuz beslenme

TAMAMEN ANDROJENSİZ BİR SAÇ DERİSİ☑️

Ahmetbsr21

• Saç Ekimi Sonuçları☑️
  • Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #2 : 21 Nisan 2025, 00:47:32 »
Benim kenarlar icin tavsiyem pgd2 düsürmen ve dermaroller masaj gibi kan akısını uyarıcı seyler yapman kafeinli losyonda mantıklı yani oral finasterid tavsiye etmem ki önlere pek etki edermi etmezmi bilemiyorum hormon dalgalanmalarına yol açabilir ki kellik durumun kötü değil

Ketokonazol kremde bi diğer önerim ki iltihaplanma ve kalsifikasyon var buralarda bunlarla iyi mücadele eder bu krem her 2 gün 1 kullan
Tedavim ;
Proscar sprey %0,035
Hint yağı

Ahmetbsr21

• Saç Ekimi Sonuçları☑️
  • Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 21 Nisan 2025, 01:13:54 »
Pgd2 için soğan(quercetin), kuruyemişler(e vitamini), balık (omega3) , yeterince güneş ışığı(d3 vitamini), topikal uygulamalı hint yağı sana tavsiyemdir etki edecektir

Yanında dht de düşürsen iltihaplanmayıda azaltsan saç derinde ilerleme kaydetmemek söz konusu olmaz
Tedavim ;
Proscar sprey %0,035
Hint yağı

Voice

• Full Member
« Yanıtla #4 : 21 Nisan 2025, 02:15:45 »
Pgd2 için soğan(quercetin), kuruyemişler(e vitamini), balık (omega3) , yeterince güneş ışığı(d3 vitamini), topikal uygulamalı hint yağı sana tavsiyemdir etki edecektir

Yanında dht de düşürsen iltihaplanmayıda azaltsan saç derinde ilerleme kaydetmemek söz konusu olmaz
İltihaplanma dediğiniz ne hocam? Xpecia önerir misiniz birde? Saça sürülen şey pek istemiyorum üşengeç biriyim
  • Yaşınız 25

Ahmetbsr21

• Saç Ekimi Sonuçları☑️
  • Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #5 : 21 Nisan 2025, 13:32:27 »
İltihaplanma dediğiniz ne hocam? Xpecia önerir misiniz birde? Saça sürülen şey pek istemiyorum üşengeç biriyim
genelde kelleşenlerin kafaları iltihaplanır yanma kaşıntı batma hissi olur ve alın kısmıyla tepe kısmı taş gibi serttir

Dht, inflamasyon kireçlenme fibrozlaşma prostaglandin artışı ile birlikte saldırır arkasına yüz etmen alıp gelir biz ise bunların çoğunu bloke edip tekrar yerine koyarsak iyileşmemiz o kadar hızlı olur minoxidile kan akışını hızlandırıcı diyorlar fakat alakası yok minoxidil pgd2 bloke edici ve pge2 arttırıcı büyüme faktörü artışı ile alakalı çalışma prensibi sanırsam
Tedavim ;
Proscar sprey %0,035
Hint yağı

Voice

• Full Member
« Yanıtla #6 : 21 Nisan 2025, 13:54:55 »
genelde kelleşenlerin kafaları iltihaplanır yanma kaşıntı batma hissi olur ve alın kısmıyla tepe kısmı taş gibi serttir

Dht, inflamasyon kireçlenme fibrozlaşma prostaglandin artışı ile birlikte saldırır arkasına yüz etmen alıp gelir biz ise bunların çoğunu bloke edip tekrar yerine koyarsak iyileşmemiz o kadar hızlı olur minoxidile kan akışını hızlandırıcı diyorlar fakat alakası yok minoxidil pgd2 bloke edici ve pge2 arttırıcı büyüme faktörü artışı ile alakalı çalışma prensibi sanırsam
Hocam kaştıntı batma vs hiç yok sertleşme var mı bilmiyorum ama o kelleşen bölgemi iki parmağımla sıkabiliyorum
  • Yaşınız 25

Ahmetbsr21

• Saç Ekimi Sonuçları☑️
  • Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #7 : 21 Nisan 2025, 19:15:08 »
Hocam kaştıntı batma vs hiç yok sertleşme var mı bilmiyorum ama o kelleşen bölgemi iki parmağımla sıkabiliyorum
normal cildinden daha yağlı ve sertt olur ve sivilcelenme olur o bölgelerde
Tedavim ;
Proscar sprey %0,035
Hint yağı

Facebook Twitter Instagram