Gönderen Konu: Dr Hakan Klinik 4650 greft saç ekimi 15 Nisan 2025 Yaş 29  (Okunma sayısı 4210 defa)

avcib9592

• Yeni üye
  • *
Merhaba arkadaşlar,

Bugün saç ekimimden sonraki 11. günümdeyim. sizlerle uzun zamandır araştırıp sonunda adım attığım saç ekimi sürecimi paylaşmak istiyorum. Saç dökülmesi bir süredir hem özgüvenimi hem de sosyal hayatımı etkiliyordu. Bu süreci en doğru yerde ve en doğru ellerde geçirmek için çok detaylı bir araştırma yaptım.
Sonunda tercihim Dr. Hakan Clinic oldu. Burada, toplamda 4650 greft ekimi gerçekleştirildi.
İşlem öncesinden başlayarak ekim günü, iyileşme süreci ve bugüne kadar olan tüm deneyimlerimi, yaşadığım olumlu-olumsuz detayları tamamen şeffaf bir şekilde bu başlık altında paylaşacağım. Böylece benim gibi araştırma aşamasında olan arkadaşlara da gerçekçi bir fikir vermek istiyorum.
Herkese şimdiden faydalı olmasını dilerim.

Karar Verme Süreci
Dr Hakan Klinikte yaptığım ilk görüşmede Hakan hocanın yaptığı saç ekimi planlaması bana mantıklı geldi. Açıklığım biraz fazla olduğundan DHI yöntemiyle iki aşamada bitecek bir saç ekimi planı yapmıştı Hakan hoca. İlk görüşmede çizdiği ön saç çizgisi de hoşuma gitti. Sadece tepe bölgesine ekim yapılmayacak olması en başta hoşuma gitmemişti. Saç ekiminin üst bölgede bir çizgi halinde bitmesi ve tepe bölgesindeki açıklığın ekimden sonra çok belirgin olacağını düşünmem sebebiyle ilk başta çok sıcak değildim ancak görüştüğüm diğer kliniklerde açıklığımın ancak 2 ekimde kapanabileceğini söylediği için tepe bölgesini 2. ekime bırakarak bunu önemsemedim. Bu planlama sayesinde greftler ilk ekimde ön çizgi ve üst bölgede kullanılarak ön bölgede sık bir ekim amaçlandı. İşlemimi bir doktora yaptırmak istiyordum. Araştırdığım kadarıyla çoğu klinikte doktor olmadığını veya sadece tabelada isimleri olduğunu gördüm. Dr. Hakan Klinikte de Hakan hocanın işemi tamamen kendisi yapmasa da işlemi yakından takip etmesi bana makul geldi. Daha önce de Dr. Hakan Klinikte işlem yaptırıp sonuçlardan memnun olan arkadaşlarım da olduğu için ben de 15 Nisan 2025'te Dr Hakan Klinikte işlem yaptırmaya karar verdim.

İşlem Günü
Sabah erken saatte işlem için kliniğe geldim. Dr Hakan Bozkurtoğlu ön saç çizgimi belirleyerek saç ekimi planlamasını yaptı. Şakaklara da ekim planlandı. Dr. Hakan 5000 grefte kadar maksimum sayıda greft ekileceğini söyledi. Daha sonrasında ise prp ve tahliller için kan alındı. Saç tıraşı yapıldı ve Dr. Hakan Bozkurtoğlu son ekim planlamasını yaptı. Daha sonra işlem odasına geçtik ve lokal anestezi süreci başladı. Lokal anestezi sürecinde iğneler yapılırken acı hissediyorsunuz ancak sedasyonun çok sağlıklı olduğunu düşünmediğim için tercih etmedim. Lokal anesteziden sonra Dr. Hakan hoca ön saç çizgisinde safir fue ile yaklaşık 250 kanal açımı işlemini gerçekleştirdi. Yaklaşık 15 dk sonra alım işlemine başlandı. Tüm süreç boyunca benim yanımda bulunan iki kişi vardı. Alımı Kübra hanım mikromotor ile gerçekleştirdi. Alım işlemi yaklaşık 1.5 2 saat sürdü. Alım işleminden sonra öğle yemeği arası verildi. Yemekten sonra ekim işlemine geçildi. Ekim işlemini ise Ali bey gerçekleştirdi. İki kişi grefleri implanterlara yerleştirdi. Ali bey de ekim işlemini gerçekleştirdi. Greftlerin yerleştirilmesi de 6 saat sürdü. Süreç boyunca da Dr. Hakan Bozkurtoğlu yaklaşık saatte bir gelerek süreci takip etti. Sabah saat 8 e doğru başlayan işlem akşam 6'da tamamlanmış oldu.

Ekim Sonrası
Ekimden sonra eve geçtiğimde zaten çok yorgun olduğum için hemen uyudum. Ekimden sonraki 2. günde bandaj çıkarılması ve ilk yıkama işlemi için tekrar kliniğe geldim. Daha sonrasında
yıkama işlemlerini kendim evde gerçekleştirdim. İlk 1 hafta özellikle sürekli sırt üstü pozisyonda boyunluk takarak yattım. 4. günde yüzümde biraz şişlikler oldu ancak sürekli sırt üstü yattığım için şişlikler daha çok kafamın arkasında oldu. Ödem 7. günden sonra giderek azalmaya başladı. Ekimden sonraki 11. günde bile yüzde 10 gibi hala çok hafif ödemim bulunuyor. Donör bölgedeki hassasiyet ekimden sonraki 8. günde biraz daha azalmaya başladı. ilk hafta donör bölgede biraz acı ve ağrı hissettim. Kabuklar dökülmeye yaklaştıkça kabuklarda çatlamalar gördüm. Ekimden sonraki 10. günde kliniğe giderek kabukları döktürdüm. Kabuk dökümünden sonra ekim bölgesinde hafif bir kızarıklık mevcut.

Ekim sürecinden sonra ilk 10 günde olağan sürecin dışında herhangi bir olumsuzluk yaşamadım. İstanbulda yaşıyorum. Ekimden sonraki 8. günümde 23 Nisan depremine denk geldim malesef. Kafamı herhangi bir yere çarpmadım ancak tedirginlik yaşadım tabi. Depreme kadar sürekli sırtüstü şekilde evde uzanıyordum ancak deprem olunca tabi bir süre evden çıktık. Ancak sonrasında tekrar eve geri döndük.

Bendeburadayım

• Yeni üye
  • *
Ynt: Dr Hakan Klinik 4650 greft saç ekimi 15 Nisan 2025 Yaş 29
« Yanıtla #1 : 26 Nisan 2025, 18:42:05 »
Ekim çok sık ve iyi plan yapılmış hayırlı olsun |-nazarboncugu-| ben de Dr hakan clinic de ekim yaptırmayı düşünüyorum kullanacağın takviyeler neler olacak

arslann

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #2 : 26 Nisan 2025, 18:44:42 »
Hayırlı olsun diyelim. Bence çok doğru bir yerde çok doğru bir planlamayla işlem yaptırmışsınız. Kabuk dökümü sonrasındaki görüntü bence harika bir sonuç geleceğini şimdiden gösteriyor ama bekleyip göreceğiz tabi ki. Sık sık güncelleme yaparsanız takip etmek isterim sürecinizi, iyi günler :)

avcib9592

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #3 : 26 Nisan 2025, 21:11:30 »
Ekim çok sık ve iyi plan yapılmış hayırlı olsun |-nazarboncugu-| ben de Dr hakan clinic de ekim yaptırmayı düşünüyorum kullanacağın takviyeler neler olacak

Teşekkür ederim. Şimdilik sadece vitamin takviyesi kullanmayı düşünüyorum. Biotin, Çinko, Omega 3. Xpecia da kullanabilirim duruma göre.

avcib9592

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #4 : 26 Nisan 2025, 21:14:10 »
Hayırlı olsun diyelim. Bence çok doğru bir yerde çok doğru bir planlamayla işlem yaptırmışsınız. Kabuk dökümü sonrasındaki görüntü bence harika bir sonuç geleceğini şimdiden gösteriyor ama bekleyip göreceğiz tabi ki. Sık sık güncelleme yaparsanız takip etmek isterim sürecinizi, iyi günler :)

Teşekkür ederim. Siz de sanırım aynı klinikte ekim yaptınız. Sürecinize göz attım başarılı olmuş, hayırlı olsun. Siz hangi takviyeleri kullandınız acaba ekimden sonraki süreçte?

arslann

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #5 : 29 Nisan 2025, 20:50:48 »
Rica ederim :) Evet ben de Hakan hocada ektirdim. Finasteride ve klinikte Koray beyin gönderdiği vitaminleri kullandım. Hala da kullanmaya devam ediyorum açıkçası

avcib9592

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #6 : 07 Mayıs 2025, 21:16:50 »
Merhaba 22. gündeyim. Ekilen saçların bazılarının uzadığını gözlemleyebiliyorum. Dün ilk defa şok dökülme sürecinin başladığını hissettim. Yıkama yaparken dökülen saçlar gördüm. Şu ana kadar çok fazla bir şol dökülmem olmadı. Aynı zamanda pek kaşıntı hissedemiyorum. Kaşıntı olmaması sizce olumlu veya olumsuz olarak değerlendirilebilir mi? Süreci nasıl değerlendiriyorsunuz?

yusufff.1990

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #7 : 08 Mayıs 2025, 08:49:55 »
Hayırlı olsun ekimin dostum. Güzel görünüyor saçlar. kaşıntı olup olmaması bence büyük bir sorun değil.

Kocadağ

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #8 : 08 Mayıs 2025, 10:17:14 »
ekim planlaması ve sıklık çok iyi.vitaminleri kullanmayı ihmal etme ve ara ara mutlaka kan değerlerini kontrol ettir eksik birşey var ise takviye almak iyi olur.güncel görünümde iyi şok dökülme kişiye göre değişiyor kaşınma ise çok doğal şuanlık kaşımaman daha sağlıklı.

avcib9592

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #9 : 24 Mayıs 2025, 09:57:28 »
Merhaba herkese, yaklaşık 40. gündeyim ve ekilen saçlar biraz uzadıktan sonra son 10 gün içinde yüzde 80 döküldü. Bu sürecin geçmesini bekliyorum artık.

Kocadağ

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #10 : 26 Mayıs 2025, 16:48:41 »
dönor bölgen çok sağlam ekim sıklığı planlamada çok iyi.bundan sonraki süreçte kan değerlerini takip etmeyi ihmal etme beklemek zor gelecek ama iyi bir sonuç alınca değecek inşallah

Kerimm34

• Hero Member
« Yanıtla #11 : 27 Mayıs 2025, 02:12:23 »
saç derisinde bir canlılık var hocam bu iyi bir şey ama bakımları ihmal etme ve birde prp yaptırsan iyi olur bence.

Musti2984

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #12 : 28 Mayıs 2025, 04:45:05 »
Hayırlı olsun ekimin dostum. Temiz işçilik. Ekim planlaması ve sıklık çok iyi. Sonuç güzel olur diye düşünüyorum

avcib9592

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #13 : 11 Temmuz 2025, 12:17:48 »
Merhaba herkese.
Bugün 85. güne girdim. Yeni saç çıkışlarını bekliyorum. Ekimden sonra herhangi nekroz, vs bir problemle karşılaşmadım. 2. Aydan sonra sivilcelenme biraz artmıştı. Son günlerde sivilcelenme de azaldı. Ekim bölgesindeki hissizliğin de yavaş yavaş geçtiğini ve normale döndüğünü hissediyorum. Yanları makinayla kısalttım, ekim bölgesindeki saçlara hiç dokunmadım bugüne kadar. Birkaç gün sonra 3. Prp için tekrar kliniğe gideceğim. Güncel fotoğrafları ekliyorum.

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #14 : 11 Temmuz 2025, 15:21:24 »
Hayırlı olmasını dilerim açık alana göre gayet güzel plannan bir saç ekimi ve gayet de sağlıklı bir süreç detaylı paylaşımın için ayrıca yeşekkür ederim

Bu merkezli düşünen herkes için bu detaylar çok önemli çok hayır dua alacaksındır.

Her şey güzel olabilecek en güzel saç ekimleriden birini yapmış merkez durumuna göre umarım sonucunda seni çok mutlu eder hayalindeki saçlara kavuşman dileği ile
Global Moderator

Facebook Twitter Instagram