Merhabalar arkadaşlar, ekimin üzerinden belli bir süre geçti ancak ben de detaylarıyla sürecimi paylaşmak istedim.
Öncelikle bir süredir araştırdığım saç ekim klinikleri içersinden forumdan aldığım bilgiler, arkadaş tavsiyeleri ve sektörden tanıdıklar aracılığıyla muhtemelen 10 civarı görüşme yapmışımdır. Bu görüşmelerde en tatmin olduğum ve standardına en güvendiğim yer Hakan Klinik oldu. Ben karar verirken özellikle klinikte yer alan ekip sayısını dikkate aldım. Ne kadar fazla ekip varsa o kadar fazla insan sirkülasyonu ve o kadar hata payı olur diye düşünüyorum.
Klinik araştırma süreçlerinde farklı kliniklerden aldığım tavsiyeleri kendimce bir potada toplayarak ekimden birkaç ay öncesinden itibaren saçlarımı yıkarken masaj tarağı, yıkama sonrası prozinc losyon ile masaj ve günde 1 tane xpecia almaya başladım. Bunun ekim yapılacak alana çok etkisi olmadığını ama donör bölgeye destek olduğunu düşünüyorum.
Ekim gününü de klinik ile netleştirdikten sonra sabah 7:30 gibi kliniğe gittim. Ön çizgi ve ekim bölgesinin belirlenmesi, fotoğraf çekimi, kan testleri gibi standart prosedürlerin ardından 7-8 saat sürecek operasyon başladı.
Başlangıçta 10-15 dk iğnelerin ısırıkları biraz rahatsız etse de sürecin kalanında herhangi bir şey hissetmedim. Alım esnasında Kübra hanımın geri bildirimleri üzerine Hakan hocanın da kontrolünde greft sayısında değişiklikler oldu. Yaklaşık 2-3 saatlik alım işleminin ardından operasyonu tekrar tekrar bölmemek adına bir yemek molası verdik. Daha sonra Serhat bey ile ekim süreci başladı. Bu süreç daha çok uyuyup uyanarak geçtiği için çok fazla hatırlamıyorum. Yalnızca 1-2 kere tuvalet molası verdik.
Ekim sonrası hemen ilk prp işlemi uygulandı. Klinik tarafından verilen ilaçları düzenli olarak kullandıktan sonra ikinci gün bandajların sökülmesi ve ilk yıkama işlemi için tekrar gittim. Ardından yıkama operasyonunu günlük olarak evde gerçekleştirdim. Yalnızca 5nci gün ara bir kontrol ve yıkama için kliniğe gittim. 8. ya da 9. günde ise kabuk dökümü yapıldı.
İlk ay;
Gün aşırı 1/4 Proscar
Multivitamin
Omega 3
Xpecia
D Vitamini
Sonrasında
Gün aşırı 1/4 Proscar
Nourkrin
Omega 3
D Vitamini
şeklinde takviyelere devam ediyorum. Bunlar yine benim kan testleri sonucu kendimce belirlediğim takviyeler, klinik ekim sonrası bir set önerdi ancak herhangi bir zorunluluk koşmadılar.