Gönderen Konu: Yaz aylarında saç ektirmenin dezavantajları varmıdır?  (Okunma sayısı 151 defa)

Cemal Yıldız

• Yeni üye
  • *
Merhaba arkadaşlar konuya hakim kişiler cevaplayabilirse sevinirim. Yaş 32 nasip olursa Dr hakan klinikte saç ektirmek istiyorum yakın bir zamanda görüşmeye kliniğe gideceğim. Fakat malum önümüz yaz havalar ısınıyor güneş ve terleme faktörü var. Normal şartlarda eylül ortası gibi planlıyorum fakat aynı zamanda da bir an önce ektirip sürece başlamak istiyorum. Epey kararsızım mayıs ayı çok sıcak olmuyor fakat haziran ve temmuz gibi tatil planım olabilir. Operasyon sonrası saçları güneşten ne kadar bir süre korumalıyız ? Aşırı terleyen birisiyim iltihap veya mikrop kapma durumu olabilir mi terlemeden dolayı? Bu konuda yardımcı olabilecek bir arkadaş olursa çok sevinirim. İnanın kararsızlık ektirmekten daha zor bir evre şu an benim için şimdiden teşekkür ediyorum sağlıkla kalın🙏

Aang

• Sr. Member
  • Daha güzel günlere.
Ynt: Yaz aylarında saç ektirmenin dezavantajları varmıdır?
« Yanıtla #1 : 02 Mayıs 2025, 17:46:49 »
Dostum merhaba,

Saç ekiminin açıkcası mevsimi yoktur diyebiliriz. Buradan kişinin kendi keyfine göre avantaj veya dezavantaj olabilir.

Çok terleyen bir yapıya sahipseniz terleme sorun olabileceği için bu yüzden terlemenin minimum olacağı zamanlarda saç ekimini yaptırmanız tercih edilir. Bununla birlikte eğer yazın tatil planınız varsa bu süreci tatil sonrasına ertelemen daha doğru olacaktır. Fakat genelde 1 ay havuz denizden uzak durmak yeterli olmaktadır. Sıcak güneş konusunda ise gerekirse şapka takarak veya gölgede vakit geçiririm dersen tatilinden uygun tarih öncesine de yaptırman uygun olacaktır.

Kışın yaptırdığınız zaman kan dolaşımı bir tık daha yavaşladığı için iyileşme süreci olarak yavaş ilerleyen bir yapıda iseniz soğuklar sizi olumsuz etkileyebilmektedir. Bundan dolayı eğer yavaş dolaşıma sahip biriyseniz iyileşmeniz geç olabilir. Bu da nekrotik durumu etkileyebilir.

Buna göre kendi vücut yapına göre belirleyip planlama yapman daha doğru olacaktır.

Cemal Yıldız

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #2 : 02 Mayıs 2025, 18:01:26 »
Çok teşekkür ediyorum kardeşim genel olarak pek güneşte kalmayı seven birisi değilim tatilde olsa gölgelerde dinlenmeyi tercih ediyorum. Beni kuşkulandıran tek konu sıcaklıktan dolayı terleme meselesi şu an istanbul için konuşuyorum sıcaklar henüz yok ve kritik olan döneminde ilk 1 ay olduğunu varsayarsak o halde 1 hafta içerisinde operasyonu yaparsam haziran başı gibi sıcaklar tam anlamıyla başlamadan riskli süreci atlatmış oluyoruz😊

Aang

• Sr. Member
  • Daha güzel günlere.
« Yanıtla #3 : 03 Mayıs 2025, 09:34:13 »
Dostum,

Terleme konusu kabukları dökene kadar olan kısımda sorun olmaktadır. Kabuklarını döktükten sonra sıcaktan terlemek sorun olmayacaktır. Bu yüzden 10-15 günlük süreci kritik süreç olarak sayabilirsin.  1 ay sadece aktivitelerden uzak durmanı öneririm. Güneşin altında kalmaktan yine de bu yaz için kendini muaf tutarsan çok daha iyi olacaktır.

sacekim123

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #4 : 06 Mayıs 2025, 13:53:42 »
Yani 1 ay geçtikten sonra Allah ne verdiyse deniz, kum, güneş serbest mi.

Aang

• Sr. Member
  • Daha güzel günlere.
« Yanıtla #5 : 07 Mayıs 2025, 09:48:25 »
Dostum,

Küçük bir yanlış anlaşılma olmasın diye uyarmak istiyorum " Allah ne verdiyse " tabiri yanlış olur. Tabiiki de güneşten korumaya çalışman gerekiyor. Her şeyin fazlası her zaman zarar olmaktadır. Sen yine de fazla klor ve tuzlu sudan koruman gerekir. Aşırı güneş mümkünse 6-7 ay koruman daha çok iyi olacaktır.

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #6 : 08 Mayıs 2025, 23:56:37 »
Hiç bir  sorun yok tamamen hurefe
Saç ekimi Hakkında yanlış bilinen gereksiz korkulan bir durum.

Eger saç ektirdikten sonra plaja giderim ben saatlerce güneşlenirim diyorsan ayrı konu:)

Bunu yapmayacaksan yaz ya da kış saç ekimini olumsuz etkilecek bir durum yok

Terlemeye gelince bu da sorun değil bir zararıda yok bu da hurefelerden biri

Sadece güneş anlında saatlerce durmayın yeter zaten oda zaten 1 kaç gün ekimin beybi döneminde
Global Moderator

Facebook Twitter Instagram