Gönderen Konu: Saç kıran tarzı dökülme  (Okunma sayısı 85 defa)

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
Ynt: Saç kıran tarzı dökülme
« Yanıtla #1 : 10 Mayıs 2025, 14:24:33 »
Bunun bir çok nedeni olabilir dostum Saç kıran tarzı saç dökülmesi genellikle alopecia areata adı verilen bir hastalıktan kaynaklanır. Bu durum, bağışıklık sisteminin saç köklerine saldırması sonucu saçın dökülmesine neden olur. başlıca nedenleri ve tetikleyicileri:

1. Otoimmün Reaksiyonlar:

Vücudun bağışıklık sistemi yanlışlıkla saç köklerini yabancı olarak algılar ve onlara saldırır. Bu da saçlı deride, sakalda veya kaşta bozuk para büyüklüğünde dökülmelere yol açar.

2. Stres:

Yoğun psikolojik stres, saç kıran vakalarını tetikleyebilir veya var olan durumu kötüleştirebilir.

3. Genetik Yatkınlık:

Ailede saç kıran, egzama, tiroid hastalığı gibi otoimmün hastalıklar olan bireylerde daha sık görülür.

4. Enfeksiyonlar veya Travmalar:

Geçirilen ağır enfeksiyonlar ya da saçlı deriye alınan darbeler de bazı durumlarda saç kıranı tetikleyebilir.

5. Vitamin ve Mineral Eksiklikleri (Daha nadir):

Demir, çinko, B12 eksikliği gibi durumlar saç sağlığını genel olarak etkileyebilir ama doğrudan saç kırana neden olma ihtimali düşüktür.

Tedavi Yöntemleri:

•   Kortizon enjeksiyonları veya kremler
   •   Minoxidil gibi topikal ilaçlar
   •   PRP uygulamaları
   •   Işık veya immünoterapi gibi ileri tedaviler

Global Moderator

Mert PALA

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #2 : 10 Mayıs 2025, 15:40:10 »
eskiden yoktu hocam saç ekiminden 25 gün sonra oldu teşekkür ederim bilgiler için

OnNumero

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 11 Mayıs 2025, 13:05:06 »
Kulak üstlerine gereğinden fazla yüklenmişler oralar hassas bölgeler zamanla toparlar ama mutlaka biraz seyreklik kalır diye düşünüyorum umarım en az hasarla atlatırsın.

Mert PALA

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #4 : 12 Mayıs 2025, 23:44:13 »
sağolun prp yaptırdım bugün inşallah düzelir

Facebook Twitter Instagram