Gönderen Konu: Proscardan Avodart'a geçiş.  (Okunma sayısı 176 defa)

umutsuzvaka

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
Proscardan Avodart'a geçiş.
« : 10 Mayıs 2025, 13:48:45 »
Arkadaşlar selam,
An itibariyle elimdeki son proscar'ı 4'e böldüm ve bundan sonra Avodart kullanmaya karar verdim.
Ortalama 1.5 yıldır finasteride kullanmama rağmen hala dökülmeler açılmalar devam ediyor.
Avodart dutasteride kullanan arkadaşlar nasıl kullanıyorsunuz? Her gün 1 adet mi 2-3 günde 1 adet mi? Günün hangi saati? Bu konuda bilgi sahibi arkadaşların yorumlarını bekliyorum teşekkürler şimdiden

Needblum

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Proscardan Avodart'a geçiş.
« Yanıtla #1 : 10 Mayıs 2025, 18:13:49 »
3 günde 1 dut diğer günler fin
  • Medikal Tedavi Her gün 5mg oral Minoxidil, 3 günde 1 dutasterid ve 3 günde 2 Finasterid

Lauri

• Hero Member
« Yanıtla #2 : 10 Mayıs 2025, 23:36:12 »
Bir çalışmada ilk 10 gün günlük sonra gün aşırı veya haftada 2 kullanımın yeterli olduğu söyleniyordu. Dokularda bir miktar biriktikten sonra seyrek kullanım yeterli bence de. Hatta bence haftada 1 dut kalan günler finas devam şeklinde de başlanabilir.

umutsuzvaka

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 10 Mayıs 2025, 23:37:30 »
Fin'e her türlü devam edeyim yani öyle mi?

Needblum

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #4 : 10 Mayıs 2025, 23:41:59 »
Fin'e her türlü devam edeyim yani öyle mi?
Finasterid bir destekleyici olarak gör ve devam et çünkü avodart finden çok daha güçlüdür ve çok daha uzun süre dht bloke eder
  • Medikal Tedavi Her gün 5mg oral Minoxidil, 3 günde 1 dutasterid ve 3 günde 2 Finasterid

wild horses

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #5 : 12 Mayıs 2025, 15:36:44 »
Ben de dutasa geçmeyi düşünüyorum bir senedir finas kullanıyorum pek tatmin edici değil gibi bu yüzden haftada bir dut diğer günler fin olarak devam edebilirim bu sekilde kullanan arkadaşlar etkisi nasıl deneyimlerini paylaşabilir ona göre geçecem
  • Yaşınız 36
Günlük 1 mg finasterid
Günde iki defa biotin

umutsuzvaka

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #6 : 12 Mayıs 2025, 15:39:07 »
Ben de dutasa geçmeyi düşünüyorum bir senedir finas kullanıyorum pek tatmin edici değil gibi bu yüzden haftada bir dut diğer günler fin olarak devam edebilirim bu sekilde kullanan arkadaşlar etkisi nasıl deneyimlerini paylaşabilir ona göre geçecem
Evet hem finasteride hem dutasteride kullanan var mı? Haftada kaç dut kullanıyorlar etkisi nasıl merak ediyorum bende..

wild horses

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #7 : 12 Mayıs 2025, 15:42:51 »
Evet hem finasteride hem dutasteride kullanan var mı? Haftada kaç dut kullanıyorlar etkisi nasıl merak ediyorum bende..

Dönüşümlü kullanan varsa yazsınlar biz de ona göre aksiyon alalım
  • Yaşınız 36
Günlük 1 mg finasterid
Günde iki defa biotin

umutsuzvaka

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #8 : 12 Mayıs 2025, 15:43:57 »
Dönüşümlü kullanan varsa yazsınlar biz de ona göre aksiyon alalım
Sizde de Fin kullandığınız halde yağlanma dökülme açılma devam ediyor mu?

wild horses

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #9 : 12 Mayıs 2025, 15:53:11 »
Sizde de Fin kullandığınız halde yağlanma dökülme açılma devam ediyor mu?

Çok degil yağlanma altı yedi günde yağlanıyor dökülme bazen beş on bazen hiç dökülmüyor böyle devam ediyor henüz bir açılma yok şu an
  • Yaşınız 36
Günlük 1 mg finasterid
Günde iki defa biotin

umutsuzvaka

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #10 : 12 Mayıs 2025, 15:55:10 »
Çok degil yağlanma altı yedi günde yağlanıyor dökülme bazen beş on bazen hiç dökülmüyor böyle devam ediyor henüz bir açılma yok şu an
6 7 gün mü.. ben yıkandıktan sonra 4 5 saat içinde saçım yağlanıyor

wild horses

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #11 : 12 Mayıs 2025, 16:04:54 »
[/quote
Maksimum altı yedi gün dayanıyorum zaten sürekli yıkamıyorum ne kadar geç yağlanırsa o zaman yıkıyorum surekli yikamak agası olanlar için büyük sorun yeni evliler dökülme cok olur çünkü surekli yıkanıyorlar
  • Yaşınız 36
Günlük 1 mg finasterid
Günde iki defa biotin

Kurtarma ekibi

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #12 : 13 Mayıs 2025, 09:29:33 »
benim saçlardan aynı 9 ay yaklaşık fin kullanalı yağlanmaya pek bir etkisi olmadı. Genel olarak yağlı bir cildiniz vardır muhtemelen benim gibi

Lauri

• Hero Member
« Yanıtla #13 : 13 Mayıs 2025, 16:13:43 »
Valla arkadaşlar, ben yanetki görüyorum bunları kullandığımda. Dht baskılamanın belki dd dönülmeyen yanetkileri olabiliyor. Mesela kulak çınlaması yaşıyorum bu ilaçlardan kalma mıdır bilmiyorum ama en olası sebep bu. Üroloji uzmanı da yağabildiğini söylemişti. 2 yıla yakındır hiç oral kullanmadım, ara ara topiksl denemelerim oldu ama düzenli devam etmedim hiç.

Finasterid riskli bir ilaç hepiniz biliyorsunuz, dutasterid daha da risklisi. Daha yüksek miktar, çok daha yarılanma ömrü ile geliyor. Birisinde 12 saat yarılanma ömrü var, sistemde galiba 2-3 haftada hemen hemen atılıyordu, diğerinin yarılanması 5 hafta. Bilmiyorum ama aylardan önce sistemden tam temizlenmiyordur.

Bu sebeple ne kadar az dutas ile başlarsanız o kadar iui bence. Eğer çok berbat durumda değilseniz, ufak ufak başlayıp gerekirse arttırmak daah makul bence. Örneğin, 2birim ilaç baskılamak yeterli olacaken, belki 5birim alıyorsun. Fazlası zarar diye düşündüğüm için işinizi görecek minimum tutarı yakalamaya çalışmalısınız bence.

Facebook Twitter Instagram