Valla arkadaşlar, ben yanetki görüyorum bunları kullandığımda. Dht baskılamanın belki dd dönülmeyen yanetkileri olabiliyor. Mesela kulak çınlaması yaşıyorum bu ilaçlardan kalma mıdır bilmiyorum ama en olası sebep bu. Üroloji uzmanı da yağabildiğini söylemişti. 2 yıla yakındır hiç oral kullanmadım, ara ara topiksl denemelerim oldu ama düzenli devam etmedim hiç.
Finasterid riskli bir ilaç hepiniz biliyorsunuz, dutasterid daha da risklisi. Daha yüksek miktar, çok daha yarılanma ömrü ile geliyor. Birisinde 12 saat yarılanma ömrü var, sistemde galiba 2-3 haftada hemen hemen atılıyordu, diğerinin yarılanması 5 hafta. Bilmiyorum ama aylardan önce sistemden tam temizlenmiyordur.
Bu sebeple ne kadar az dutas ile başlarsanız o kadar iui bence. Eğer çok berbat durumda değilseniz, ufak ufak başlayıp gerekirse arttırmak daah makul bence. Örneğin, 2birim ilaç baskılamak yeterli olacaken, belki 5birim alıyorsun. Fazlası zarar diye düşündüğüm için işinizi görecek minimum tutarı yakalamaya çalışmalısınız bence.