Gerekenler (Izpropil alkol (%99), Monopropilen Glikol, Deiyonize (Saf) Su, Proscar Tablet)
(Eminönü Başak kimya dükkanında hepsi satılıyor proscar hariç)
1. Adım : 3 Adet Proscar Tabletini bir a4 kağıdı arasına alıp havan ezeceği ile eziyoruz baya bi bastırarak bunlar sonra toz kıvamına geliyor hiç topak kalmayacak şekilde ezilmesi gerekiyor adeta buğday nişastası kıvamına gelmeli.(undan bile ince olmalı)
2. Adım : finasterid tozunu ekleyip Izopropil Alkolü şırınga ile ölçerek bi saç serumu spreyi şişesine (procapil şişesi minox şişesi vb,) 20 ml olacak şekilde boşaltıyoruz ve Propilen Glikolude 10 ml olacak şekilde boşaltıyoruz bunlar 2 saat bekleyecek arada çalkalanacak iyice çözünecek
3. Adım : Bunları bi süzgeçten bi bardağa süzüyoruz ve posası ayrışıyor kalan sıvı finasterid losyon oluyor. 30 mlde saf suyu katıyoruz 20 dk daha bekletip çalkalıyoruz finasterid sprey hazır oluyor
Örnekteki Dozaj : her 1 mL solüsyonda 0.25 mg finasterid bulunur. spreyler fıs başına 0,2 ml sıkar. bu uygulandığı takdirde saçlı deride %40-%50 dht baskılanmasına sebep olur kanda ise %10-%15 arasında. etkileri 8 saat sürer saçınıza uyguladıktan 3-4 saat sonra bol su ile yıkayın dilerseniz şampuanlada yıkayabilirsiniz fakat her gün uygulanacağı için şampuan önermem
Uyarı : Mutlaka hormon tahlillerini her ay yaptırın DHT düşüşü yapabilme olasılığı var. dozu aştığınız taktirde yüksek düşüşler meydana gelecektir
Not: İzopropil alkolün kokusuna fazla maruz kalmayın kafanız güzel olabilir. Çünkü kolonyadan bile yoğun alkol içeriği var ve millet kolonya koklayarak bile kafa buluyor, ben izopropil alkolün kokusuna maruz kaldığım taktirde bilinç bulanıklığı yaşıyorum