Gönderen Konu: Saç Ekimi Hakkında Sorular Vardı Cevaplayabilir misiniz ?  (Okunma sayısı 404 defa)

Conqueror1453

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
Öncelikle herkese iyi günler dilerim. Lütfen konuyu taşımaz iseniz ve görüş ve düşüncelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.
Sevgili forum uyeleri arkadaslar  kellik zor bir durum en zor olanı da psikolojisi zamanla bozuluyor insanin kendiyle barışık olanları bu sözlerimin dışında tutuyorum.

Yaklaşık 1 senedir forumu takip ediyorum başarısız Ekim konularını  okuyunca bu tecrubeyi yaşayan arkadaşlar kadar olmasa da çok üzülüyorum. Ne umutlar ve hayallerle saçını ektiriyor bazen Ekim merkezi kaynaklı bazende kisinin kullanması gereken takviyeleri almamasindan kaynaklı sorunlar yaşanabiliyor.

Yaklaşık 5 senedir saçlarımın dökülmesinden dolay sizler gibi ı pskilojik olarak zor zamanlar geçirdim ve şapka takıyorum yaz kış ...

30 yaşımın üstüne çıkınca saç  ektirmeyi düşündüm hep. Sebebi ise önleri ektiririm bu sefer arkalar açılır donor yetmez endişesi idi.

Saç ektirmeden önce siz değerli arkadaşların saç ekimi tecrübesi ve sürecini paylaşırsanız sizlerden öğrenmek istiyorum..(Hintell bey saolsun elinden geldigince üyelere yorum yazıp motive ediyor.)

Benim sorularım şunlar sevgili arkadaşlar

1-) Saç ekiminden kaç ay önce proscar gibi haplar kullanmalıyım?

2-) Proscar denilen finasterid içerikli hapı saç ekiminden kaç ay sonra birakmaliyim ?

3-) Belirtilen süreler geçtikten sonra saclarin dokulmemesi için proscar kullanmaya devam edecek miyim yani.kullanmasam ekilen saclar dökülür mü ?

4-) Kök hücre Prp saç ekimi esnasında mı yapiliyor tavsiye eder misiniz ?

5-) Saç ektirmeden önce ve saç ektirdikten sonra aman kardeşim şu konuda dikkatli ol şunları yap diyeceginiz tecrübeleriniz var mı ?

Hepinize değerli cevaplarınız tecrübeleriniz için  teşekkür ediyorum şimdiden saolun

Violator

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Saç Ekimi Hakkında Sorular Vardı Cevaplayabilir misiniz ?
« Yanıtla #1 : 11 Ağustos 2025, 13:17:31 »
Fotoğrafsız verilen cevapların hepsi havada kalır.
  • Yaşınız 36

Conqueror1453

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #2 : 11 Ağustos 2025, 14:25:31 »
Fotoğrafsız verilen cevapların hepsi havada kalır.

Merhaba resim paylaştım

Violator

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 11 Ağustos 2025, 14:44:28 »
1-Saç ekiminden 6-9 ay önce 4/1 proscar kullanılması tavsiye ediliyor (Forum bilgisi)
2-Ekim sonrası 1 yıl kullanım öneriyorlar. Yan etki oluşursa ilacı bırakıp kök hücre tedavisine yönlendiriyorlar (Medicalhair İzmir)
3-Yan etki görmezsen kullanabilirsin. Dahiliye/Üroloji kontrolü ve takibinde
4-PRP Ekim sırasında ve o yılı takip eden aylarda devam eder. Kök hücre klinikler arasında farklılık gösterir. Ekstra paket.
5-Açık alan fazla. Maddiyatı ikinci plana atıp TR'deki ilk 5 klinikten birini seçmeni tavsiye ederim. Tek operasyonda hallettirmeye çalışın, dönör bölgedeki homojen yapı bozuladan maksimum greft almalarını söyleyin. Bunları ekim öncesi saç analizi yaptıkları toplantıda dile getirin.
  • Yaşınız 36

Conqueror1453

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #4 : 11 Ağustos 2025, 16:32:21 »
1-Saç ekiminden 6-9 ay önce 4/1 proscar kullanılması tavsiye ediliyor (Forum bilgisi)
2-Ekim sonrası 1 yıl kullanım öneriyorlar. Yan etki oluşursa ilacı bırakıp kök hücre tedavisine yönlendiriyorlar (Medicalhair İzmir)
3-Yan etki görmezsen kullanabilirsin. Dahiliye/Üroloji kontrolü ve takibinde
4-PRP Ekim sırasında ve o yılı takip eden aylarda devam eder. Kök hücre klinikler arasında farklılık gösterir. Ekstra paket.
5-Açık alan fazla. Maddiyatı ikinci plana atıp TR'deki ilk 5 klinikten birini seçmeni tavsiye ederim. Tek operasyonda hallettirmeye çalışın, dönör bölgedeki homojen yapı bozuladan maksimum greft almalarını söyleyin. Bunları ekim öncesi saç analizi yaptıkları toplantıda dile getirin.

Cevabınız ve vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ediyorum . Uzun süredir kafam güneş görmüyor şapka takıyorum  gölge bir yerde fotoğraf çekince de böyle bir resim çıkıyor. Yanlar ve enselereki saçlar  kalin telli ama ön bölge zayıf ve ince tel gorunuyor.Tahminen kaç bin greft saç ekimi gerekir tekrardan teşekkür ederim cevabınız için

« Son Düzenleme: 11 Ağustos 2025, 17:03:16 Gönderen: Conqueror1453 »

Fb19071907

• Full Member
« Yanıtla #5 : 11 Ağustos 2025, 17:11:32 »
Cevabınız ve vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ediyorum . Uzun süredir kafam güneş görmüyor şapka takıyorum  gölge bir yerde fotoğraf çekince de böyle bir resim çıkıyor. Yanlar ve enselereki saçlar  kalin telli ama ön bölge zayıf ve ince tel gorunuyor.Tahminen kaç bin greft saç ekimi gerekir tekrardan teşekkür ederim cevabınız için

Bence ön tarafa 2500-3000 graftlik ekim yeterli olur. Yan etki yapmazsa geri kalan saçları fin ile çok rahat korursun.

Conqueror1453

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #6 : 11 Ağustos 2025, 18:07:24 »
Bence ön tarafa 2500-3000 graftlik ekim yeterli olur. Yan etki yapmazsa geri kalan saçları fin ile çok rahat korursun.

Çok saolun finasteridi ömür boyu mu kullanacağım belli bir kullanım periyodu var mi

Fb19071907

• Full Member
« Yanıtla #7 : 11 Ağustos 2025, 18:45:35 »
Çok saolun finasteridi ömür boyu mu kullanacağım belli bir kullanım periyodu var mi

Bıraktığın an dökülmeye devam edecek maalesef saçlar. Öyle bir kötü yanı var.

Conqueror1453

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #8 : 11 Ağustos 2025, 20:19:10 »
Bıraktığın an dökülmeye devam edecek maalesef saçlar. Öyle bir kötü yanı var.

Saç ektirilince kaç günde bir 1/4 kullanmalıyız ?
Kusura bakmayın sizide yoruyorum cevaplarınız için teşekkürler

Final Boss

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #9 : 11 Ağustos 2025, 21:17:02 »
1- proscar yani finasterid ekimden önce en az üç ila altı ay önce başlanırsa mevcut saçları güçlendirir ve  dökülmesini yavaşlatır .Donör bölgedeki greftlerde güçleneceği için ekim sonrası travma daha kolay atlatılır ve shock loss da daha az olur.

2-finasterid  ekimden sonra bırakmak için kesin bir müddet yok genelde en az on iki ay devam edilir ki hem ekilen hem de mevcut saçlar iyice yerini bulsun

3- proscarı bırakırsan ekilen saçlar dökülmez çünkü bunlar DHT’ye karşı tabiatı gereği dayanıklıdır ama kendi saçların dökülmeye devam eder mevcudu korumak istersen devam etmen icap eder

4- kök hücre prp ekim esnasında da yapılabilir bazı klinikler greftleri ekmeden önce özel solüsyonlarda bekletip ekim sırasında uygular kesin kanıt olmasa da bazı kişilerde iyileşmeyi hızlandırdığı ve saç tellerini kalınlaştırdığı söylenir

5- ekimden önce ve sonra tavsiyelerim ekimden bir hafta evvel alkol sigara ve kan sulandırıcı ilaçlardan uzak dur ilk on gün ekim bölgesini darbe ve kaşımadan koru ilk ay ağır spor ve fazla terden sakın yıkama talimatına birebir uy tırnak değdirme güneş deniz ve havuzdan en az bir ay uzak dur

Fb19071907

• Full Member
« Yanıtla #10 : 11 Ağustos 2025, 21:19:42 »
Saç ektirilince kaç günde bir 1/4 kullanmalıyız ?
Kusura bakmayın sizide yoruyorum cevaplarınız için teşekkürler

Ben haftada üç kez kullanacağım

Conqueror1453

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #11 : 12 Ağustos 2025, 00:53:28 »
Ben haftada üç kez kullanacağım

Tskler

Conqueror1453

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #12 : 12 Ağustos 2025, 00:54:12 »
Merhabalar bu saç için en az 4 bin greft lazım doğal ve gür bir görünüm için , Ekim + prp +mezo + eksozom şeklinde bir paket ayarlanırsa çok iyi sonuçlar alabilirsiniz , Ankara daysanız yardımcı olabiliriz.

Cevabınız için teşekkürler

Conqueror1453

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #13 : 12 Ağustos 2025, 00:54:40 »
1- proscar yani finasterid ekimden önce en az üç ila altı ay önce başlanırsa mevcut saçları güçlendirir ve  dökülmesini yavaşlatır .Donör bölgedeki greftlerde güçleneceği için ekim sonrası travma daha kolay atlatılır ve shock loss da daha az olur.

2-finasterid  ekimden sonra bırakmak için kesin bir müddet yok genelde en az on iki ay devam edilir ki hem ekilen hem de mevcut saçlar iyice yerini bulsun

3- proscarı bırakırsan ekilen saçlar dökülmez çünkü bunlar DHT’ye karşı tabiatı gereği dayanıklıdır ama kendi saçların dökülmeye devam eder mevcudu korumak istersen devam etmen icap eder

4- kök hücre prp ekim esnasında da yapılabilir bazı klinikler greftleri ekmeden önce özel solüsyonlarda bekletip ekim sırasında uygular kesin kanıt olmasa da bazı kişilerde iyileşmeyi hızlandırdığı ve saç tellerini kalınlaştırdığı söylenir

5- ekimden önce ve sonra tavsiyelerim ekimden bir hafta evvel alkol sigara ve kan sulandırıcı ilaçlardan uzak dur ilk on gün ekim bölgesini darbe ve kaşımadan koru ilk ay ağır spor ve fazla terden sakın yıkama talimatına birebir uy tırnak değdirme güneş deniz ve havuzdan en az bir ay uzak dur

Cevabınız için teşekkürler

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #14 : 12 Ağustos 2025, 14:49:03 »
saç ekimi öncesi saç ektirecek kişiler için en doğru ve mantıklı adımlar

1 sene ya da 6 ay önceden finasterid başlamak + xpecia vitamin + d3 sıvı oral vitamin

saç ekimi yaptırdıkan sonra en az 12 ay kullanım d3 vitamine devam

en can alıcı kısım doğru merkez seçimi bunu tek başınıza yapamanız zor foruma tecrübeli üyelere danışın

saç ektircek kişiler için maddiat ikinci planda başarı ilk planda olmalı tersi ise beklenmeli

danışmadan adım atmayın

kendinizi bu işlemi biliyor sanmayın

Proscar yani finasterid içerikli ilaçları saç ekiminden aylar önce başlamak avantajlıdır çünkü saç dökülmesini yavaşlatır ve mevcut saçların korunmasını sağlar. Bu sayede ekim yapılacak alan daha net belirlenir ve planlama daha sağlıklı olur. En az 3 ay önce başlanması çoğu kişi tarafından tavsiye edilir
   2.   Ekimden sonra ilacı hemen bırakmak doğru değildir. Saç köklerinin tutunma süreci ve mevcut saçların korunması için genelde uzun vadeli kullanım önerilir. En az 6 ay 1 yıl devam edilmesi gerektiğini belirten çok kişi var
   3.   Ekilen saçlar genetik olarak dökülmez ama senin kendi mevcut saçların dökülmeye devam eder. Yani ilacı bıraktığında ekilen saçlar kalır fakat aradaki kendi saçların seyrelirse zaman içinde estetik açıdan sıkıntı olabilir. Bu yüzden Proscar kullanımı uzun vadeli düşünülmeli
   4.   Kök hücre destekli PRP bazı kliniklerde ekim esnasında uygulanıyor. Saç köklerinin beslenmesine ve iyileşmeye katkısı olabileceğini söyleyenler var ama kesin sonuçları net değil. Yine de çoğu kişi destekleyici bir uygulama olarak faydasını gördüğünü söylüyor
   5.   Saç ekimi öncesi ve sonrası dikkat edilmesi gereken en önemli şeyler şunlar. Öncesinde kan sulandırıcı ilaçlardan uzak durmak, alkol ve sigarayı azaltmak. Operasyon günü kliniğin talimatlarına birebir uymak. Sonrasında ilk on gün yıkama ve uyku pozisyonuna özen göstermek. Ense bölgesini kaşımamak, kabuklanma döneminde sabırlı olmak. Ayrıca iyileşme sürecinde stresten uzak durmak ve doktorun önerdiği ilaç ve vitaminleri düzenli kullanmak çok önemli
« Son Düzenleme: 16 Ağustos 2025, 16:51:13 Gönderen: Hintell »
Global Moderator

Facebook Twitter Instagram