Herkese selamlar arkadaşlar bugün itibariyle şahin çelik hocadan 7 Nisan tarihinde gerçekleşen Ekim sürecinde 4. ayi tamamlamış bulunuyorum.
Konu açmak için sınavlarla ugrastigimdan bu sürecin tamamlanmasini bekledi. Ve zaman bir türlü bulamıyordum
Süreç ile ilgili bilgi verdikten sonra sorularımı ekleyip sizden görüşlerinizi ozelliklede sorularima cevap vermenizi rica ediyorum.
Paylaştıklarim saç Ekim öncesi ve sonrası donör alan,,kabuklanma, kabuk dökümü ve sonrası en son da şok dökülme ve donör alan resimleri ve su an ki resimleri kapsıyor.
İlk başta kendim ve süreçle ilgili bilgi vermek istiyorum.
Daha once malesef başarısız bir saç ekimi sureci geçirmiş birisiyim bundan dolayı donör alan kapasitesi gerekse de bir daha ekim düşünmediğim icin bu süreci biraz daha dikkatli düşünürek planladım.şahin hocamızla yaptigimiz görüşmede vertex ve on bölgeye ekim yapılmasıni planladık, greft sayısında karar veremedik, ben bir daha ekim yaptirmayacagimi ısrarla söyledikten sonra sahin hocada o zaman alabilecegimiz Max grefti alip yetmesse sakalada gireririz deyiince biraz daha plan netlesti.ben donör alan yetersiz olabilecegini düşündüğümden sakaldan destek alinmasini istedim ,sahin hoca ise sakaldan greftlerin tutmama ihtimali var yetmezse aliriz dedi.
Beni goruntu olarak esas rahatsiz eden nokta vertex bolgesiydi. Ekimden önce yapılan kan tahlillerinde değerlerim düşük çıktığı için vitaminlerle destekledikten yaklaşık 2 ay sonra Ekim için randevu alındı.
ekim sabah 9 da başladı ve akşam 17.30 da bitti.4000 greftlik bir Ekim gerçekleştirildi.
Ekim esnasında ufak bir iki iğne dışında canım agrimadi,şahin hoca gerçekten anestezi iğnelerini vururken cok Dikkatli davrandı, zor olan nokta ise verteks ekimi yapilirken çok zorlandım, ve yoruldum.ekim sırası ve sonrası ekip gercekten çok ilgiliydi bu anlamda yanliz kalmadiginizi hissediyorsunuz, her türlü soruma cevap verildi,4 seans prp 1 seansta mezotreapi yapıldı,saç ekibinden sonra ufak refek sıkıntılarım olsada ekiple iletişime geçerek hallettik.ve İlk ekime kıyasla fazla bir acim olmadı cok şükür.
Gelelim işin olumsuz yanlarına;
Ekim sonrası alim yapılan bölgelere bakıldığında ileride dökülecek alanlardan kısmende olsa alim yapılması bence olumsuz bir durum keşke en azindan arka taraflar için sakaldan girilseydi, dökülecek alanlardan alınması cikis yada çıkıştan sonra ki ilerleyen dönemlerde olumsuz bir durum yaratma potansiyeli yüksek malesef.bide Ense bölgesi cok seyrek bir görüntüsü var inşallah düzelir.
İkinci durum ise; keşke vertex bölgesine birazda ekim yapılabilirdi,çünkü benim Ekim yaptırma güdüm vertex bölgesidir,,
Son olarakta şu an arkaya ve öne ayrı ayrı ne kadar ekim yapildigini ekipte dahil olmak uzere bilemiyoruz, sizin görüşleriniz bu konuda önemli?sizce vertex ve on taraflara ekim ne kadar yapıldı.
Ekimle ilgili resimlere ve yazdıklarıma bakarak yorumlarınızı rica ediyorum.ve Ense.bolgesi seyreldiği için nasil bir tras planlaması yapayım arkadaslar
((Not:son resimlerde çıkışlar henuz başlamadı, çıkan saclar kendi saçlarım,bundan sonra ay ay paylaşım yapacağım.Aralara ekim yapıldığı için çıkışları farketmek biraz zaman alabilir))Kardeşim dikkatli baktığında ufak.ufak çıkışların basladigini söyledikten sonra biraz içim.rahatladi cok sukur))bundan sonra ay ay paylaşımda bulunacağım.
Arkadaslar;
İlk resimler ekim öncesini gosteriyor.
Sonraki resimler ekim ve alim yapılan bolgeler, daha sonra kabuk dökümü
((Son 2 resim hariç))Sonraki resimler ise toparlanma sureci ve su anki saç durumumu yansıtıyor.buna göre degerlendirilirse sevinirim