Gönderen Konu: Saç ekimi-nisan 7-Sahin Celik-40 resim  (Okunma sayısı 1879 defa)

ortega

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
Saç ekimi-nisan 7-Sahin Celik-40 resim
« : 11 Ağustos 2025, 17:01:43 »
Herkese selamlar arkadaşlar bugün itibariyle şahin çelik hocadan 7 Nisan tarihinde gerçekleşen Ekim sürecinde 4. ayi tamamlamış bulunuyorum.
Konu açmak için sınavlarla ugrastigimdan bu sürecin tamamlanmasini bekledi. Ve zaman bir türlü bulamıyordum
Süreç ile ilgili bilgi verdikten sonra sorularımı ekleyip sizden görüşlerinizi ozelliklede sorularima cevap vermenizi rica ediyorum.
Paylaştıklarim saç Ekim öncesi ve sonrası donör alan,,kabuklanma, kabuk dökümü ve sonrası en son da şok dökülme ve donör alan resimleri ve su an ki resimleri kapsıyor.
İlk başta kendim ve süreçle ilgili bilgi vermek istiyorum.
Daha once malesef başarısız bir saç ekimi sureci geçirmiş birisiyim bundan dolayı donör alan kapasitesi gerekse de bir daha ekim düşünmediğim icin bu süreci biraz daha dikkatli düşünürek planladım.şahin hocamızla yaptigimiz görüşmede vertex ve on bölgeye ekim yapılmasıni planladık, greft sayısında karar veremedik, ben bir daha ekim yaptirmayacagimi ısrarla söyledikten sonra sahin hocada o zaman alabilecegimiz Max grefti alip yetmesse sakalada gireririz deyiince biraz daha plan netlesti.ben donör alan yetersiz olabilecegini düşündüğümden sakaldan destek alinmasini istedim ,sahin hoca ise sakaldan greftlerin tutmama ihtimali var yetmezse aliriz dedi.
Beni  goruntu olarak esas rahatsiz eden nokta vertex bolgesiydi. Ekimden önce yapılan kan tahlillerinde değerlerim düşük çıktığı için vitaminlerle destekledikten yaklaşık 2 ay sonra Ekim için randevu alındı.
ekim sabah 9 da başladı ve akşam 17.30 da bitti.4000 greftlik bir Ekim gerçekleştirildi.
Ekim esnasında ufak bir iki iğne dışında canım agrimadi,şahin hoca gerçekten anestezi iğnelerini vururken cok Dikkatli davrandı, zor olan nokta ise verteks ekimi yapilirken çok zorlandım, ve yoruldum.ekim sırası ve sonrası ekip gercekten çok ilgiliydi bu anlamda yanliz kalmadiginizi hissediyorsunuz, her türlü soruma cevap verildi,4 seans prp 1 seansta mezotreapi yapıldı,saç ekibinden sonra ufak refek sıkıntılarım olsada ekiple iletişime geçerek hallettik.ve İlk ekime kıyasla fazla bir acim olmadı cok şükür.
Gelelim işin olumsuz yanlarına;
Ekim sonrası alim yapılan bölgelere bakıldığında ileride dökülecek alanlardan kısmende olsa alim yapılması bence olumsuz bir durum keşke en azindan arka taraflar için sakaldan girilseydi, dökülecek alanlardan alınması cikis yada çıkıştan sonra ki ilerleyen dönemlerde olumsuz bir durum yaratma potansiyeli yüksek malesef.bide Ense bölgesi cok seyrek bir görüntüsü var inşallah düzelir.
İkinci durum ise; keşke vertex bölgesine birazda ekim yapılabilirdi,çünkü benim Ekim yaptırma güdüm vertex bölgesidir,,
Son olarakta şu an arkaya ve öne ayrı ayrı ne kadar ekim yapildigini ekipte dahil olmak uzere bilemiyoruz, sizin görüşleriniz bu konuda önemli?sizce vertex ve on taraflara ekim ne kadar yapıldı.

Ekimle ilgili resimlere ve yazdıklarıma bakarak yorumlarınızı rica ediyorum.ve Ense.bolgesi seyreldiği için nasil  bir tras planlaması yapayım arkadaslar

((Not:son resimlerde çıkışlar henuz başlamadı, çıkan saclar kendi saçlarım,bundan sonra ay ay paylaşım yapacağım.Aralara ekim yapıldığı için çıkışları farketmek biraz zaman alabilir))Kardeşim dikkatli baktığında ufak.ufak çıkışların basladigini söyledikten sonra biraz içim.rahatladi cok sukur))bundan sonra ay ay paylaşımda bulunacağım.
Arkadaslar;
İlk resimler ekim öncesini gosteriyor.
Sonraki resimler ekim ve alim yapılan bolgeler, daha sonra kabuk dökümü
((Son 2 resim hariç))Sonraki resimler ise  toparlanma sureci ve su anki saç durumumu yansıtıyor.buna göre degerlendirilirse sevinirim

ortega

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Saç ekimi-nisan 7-Sahin Celik-40 resim
« Yanıtla #1 : 11 Ağustos 2025, 17:08:34 »
2.kisim

ortega

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #2 : 11 Ağustos 2025, 17:11:46 »
3.kisim

ortega

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 11 Ağustos 2025, 17:12:17 »
4.ksim

ortega

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #4 : 11 Ağustos 2025, 17:17:55 »
5.kisim

ortega

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #5 : 11 Ağustos 2025, 17:20:53 »
6.kisim

ortega

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #6 : 11 Ağustos 2025, 17:29:04 »
Son zamanlar

ortega

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #7 : 11 Ağustos 2025, 17:31:01 »
Son 2 resim Aynı resim ve 2 farkli ışık altında cekildi

ortega

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #8 : 11 Ağustos 2025, 17:34:39 »
Ekim öncesi bazı resimler

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #9 : 12 Ağustos 2025, 15:07:26 »
bence bu saça finasterid kullan derim ekim güzel ama kendi saçların ve donör zayıf riske girmiş şahin bey bu ekimle biraz çok zor bir vaka bence

ben senin yerinde olsam durum böyle iken

tüm hafa finasterid alır 3 günde bir de dudasterid alırdım + xpecia günde 2 tane 9 ay boyunca bu rutini bozmazdım riske atmazdım kısaca
Global Moderator

ortega

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #10 : 12 Ağustos 2025, 23:12:05 »
bence bu saça finasterid kullan derim ekim güzel ama kendi saçların ve donör zayıf riske girmiş şahin bey bu ekimle biraz çok zor bir vaka bence

ben senin yerinde olsam durum böyle iken

tüm hafa finasterid alır 3 günde bir de dudasterid alırdım + xpecia günde 2 tane 9 ay boyunca bu rutini bozmazdım riske atmazdım kısaca
risk alındığının farkındayım daha dogrusu soyle demekte hakkaniyet açısından fayda var, bende fazla ekim istedim ancak ben 2.ekim olduğu icin sakaldan risk alinmasini talep ettim enseden 4000 cikacagini düsünmüyordum,hoca ise saçtan alabildiğimiz kadar alalım yetmezse sakaldan girelim dedi,o yuzden ense bölgesjni zorladik  keske  dedigim gibi olsaydi sakaldan faydalansaydik diyorum.
Simdi Ense bölgesi baya zayıfladı, güzel bir görüntü yok malesef,evet saçlarım zayif hocam,finasterid gibi ürünlerden çekiniyorum açıkçası ,,daha çok biotin demir kullanıyorum bugünlerde ise saw palmettoya başlayacağım..belki biraz arka bölgedeki saclari kalinlastirir diye ümit ediyorum.simdi bakınca dökülme ihtimali olan yerlerden alınması da riskli olmuş...
Senden bazı sorularımıda cevaplamani rica ediyorum;

Sence 125.gune nazaran gelişme var mı saçlarda ,yoksa süreç geriden mi geliyor,
Ve ekim yapılan bölgelerdeki seyrekli sence ilerleyen günlerde düzelir mi?
Yapılan ekim planlamasında vertex bölgesine toparlanma ihtimali var mı?
Saclar tutarsa eskiye nazaran iyi olur mu?

Hublot

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #11 : 12 Ağustos 2025, 23:19:31 »
Esas gelişimler bu aydan sonra başlar...çok graft ekmek değil de ekilenleri çıkarabilmek önemli olan...bundan daha fazla graft ekilseydi....kendi ve ekilen saçlarınız beslenemez kayıp olurdu....

Edgar X

• Hero Member
« Yanıtla #12 : 12 Ağustos 2025, 23:20:12 »
yourucu bir konu olmuş dostum öncesi ne sonrası ne anlamak için epey bir efor sarfetmek lazım heralde .en baştan konu açmamanın handikapları.

ortega

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #13 : 12 Ağustos 2025, 23:28:16 »
Esas gelişimler bu aydan sonra başlar...çok graft ekmek değil de ekilenleri çıkarabilmek önemli olan...bundan daha fazla graft ekilseydi....kendi ve ekilen saçlarınız beslenemez kayıp olurdu....
Haklısınız hocam,kayıp olabilir fazlası inşallah dediginiz gibi olur,ve bu zamandan sonra başlar çıkışlar yavaş yavaş,sanki biraz geriden gidiyoruz gibi

ortega

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #14 : 12 Ağustos 2025, 23:30:51 »
yourucu bir konu olmuş dostum öncesi ne sonrası ne anlamak için epey bir efor sarfetmek lazım heralde .en baştan konu açmamanın handikapları.

Evet hocam haklısınız, benim hatam bir türlü fırsat bulamadım hatta Hintell ilede mesajlastim paylaşacağım diye ama o kadar yoğundum ki...
Paylaştığım resimler son 2 resim haric başlangıçtan günümüze kadar ki sureci yansıtıyor

Facebook Twitter Instagram