Gönderen Konu: oral minoksidil nur eczanesi  (Okunma sayısı 497 defa)

aguy

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
oral minoksidil nur eczanesi
« : 15 Ağustos 2025, 02:35:49 »
sizce buradan 2.5 mg oral minoksidil 1.25 mg oral minoksidil veya 1 mg oral finasteride gibi şeyler alınır mı doz ayarlamasını yapabiliyorlar mı içlerinde sadece bu etken madde mi var kısacası güvensizliğim var kullanan ve sonuç alanlar var mı gönül rahatlığıyla alabilir miyiz

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
Ynt: oral minoksidil nur eczanesi
« Yanıtla #1 : 15 Ağustos 2025, 02:36:55 »
Oral minoksidil, aslında bir tansiyon ilacı olarak geliştirilmiş ve saç dökülmesi için  off-label yani resmi olmayan bir kullanım alanı olan bir ilaçtır. Bu nedenle kullanımı dikkat gerektirir

Riskleri

Oral minoksidil, damar genişletici bir ilaçtır ve tansiyon düşürücü etkisi vardır.

Bu etkisi nedeniyle kalp üzerinde yük oluşturabilir, özellikle kalp çarpıntısı, taşikardi (hızlı kalp atışı), ödem gibi yan etkilere yol açabilir.

Tansiyon problemi olanlar, kalp hastalığı olanlar veya bu tür risk faktörleri taşıyan kişilerde kullanımı genellikle önerilmez veya çok sıkı doktor takibi gerektirir

Topikal Minoksidil ile Farkı

Saç dökülmesinde en çok tercih edilen topikal (saça sürülen) minoksidildir.

Topikal form, doğrudan saçlı deriye uygulandığı için sistemik yan etkileri (kalp çarpıntısı gibi) oral forme göre çok daha azdır.

Ancak yine de bazı kişilerde lokal tahriş veya hafif yan etkiler olabilir

bazı durumlar haricinde saç ektirdin çıkmıyorsa kullanım mantıklı onun dışında ben sevemem kendilerini
Global Moderator

aguy

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #2 : 15 Ağustos 2025, 02:40:30 »
Oral minoksidil, aslında bir tansiyon ilacı olarak geliştirilmiş ve saç dökülmesi için  off-label yani resmi olmayan bir kullanım alanı olan bir ilaçtır. Bu nedenle kullanımı dikkat gerektirir

Riskleri

Oral minoksidil, damar genişletici bir ilaçtır ve tansiyon düşürücü etkisi vardır.

Bu etkisi nedeniyle kalp üzerinde yük oluşturabilir, özellikle kalp çarpıntısı, taşikardi (hızlı kalp atışı), ödem gibi yan etkilere yol açabilir.

Tansiyon problemi olanlar, kalp hastalığı olanlar veya bu tür risk faktörleri taşıyan kişilerde kullanımı genellikle önerilmez veya çok sıkı doktor takibi gerektirir

Topikal Minoksidil ile Farkı

Saç dökülmesinde en çok tercih edilen topikal (saça sürülen) minoksidildir.

Topikal form, doğrudan saçlı deriye uygulandığı için sistemik yan etkileri (kalp çarpıntısı gibi) oral forme göre çok daha azdır.

Ancak yine de bazı kişilerde lokal tahriş veya hafif yan etkiler olabilir
İletiyi düzenle
ben bunları biliyorum hocam zaten benim sorduğum şey nur eczanesi güvenilir mi 1.25 mg,2.5 mg oral minoksidil veya 1 mg finasterid gibi ilaçların doz ayarlamasını iyi yapabiliyorlarmı ,ekstradan kafalarına göre farklı bir şey de ekliyorlar mı kısacası güvensizliğim var alıp kullananlar  sonuç alabildi mi

İstanbullu1905

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 15 Ağustos 2025, 02:45:53 »
ben bunları biliyorum hocam zaten benim sorduğum şey nur eczanesi güvenilir mi 1.25 mg,2.5 mg oral minoksidil veya 1 mg finasterid gibi ilaçların doz ayarlamasını iyi yapabiliyorlarmı ,ekstradan kafalarına göre farklı bir şey de ekliyorlar mı kısacası güvensizliğim var alıp kullananlar  sonuç alabildi mi

Ben bunlardan gidip saç losyonu almıştım o bile kalp çarpıntısı yaptı karışım yapmıştı genetik dökülmeye iyi gelir demişti devam edemedim ne yazıkki birde finasterid tablet almıştım ondan fayda görmedim

aguy

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #4 : 15 Ağustos 2025, 02:48:49 »
Ben bunlardan gidip saç losyonu almıştım o bile kalp çarpıntısı yaptı karışım yapmıştı genetik dökülmeye iyi gelir demişti devam edemedim ne yazıkki birde finasterid tablet almıştım ondan fayda görmedim
  kanka ne kadar zaman kullandın finasterid tableti bide o saç losyonları karışımlar öyle sorunlar yapabiliyor ben özellikle oral minoksidili sordum saf mı kapsüldeki bide doz ayarlamasını yapabiliyorlar mı sonuç alan var mı kısacası güvensizliğim var

İstanbullu1905

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #5 : 15 Ağustos 2025, 07:21:36 »
  kanka ne kadar zaman kullandın finasterid tableti bide o saç losyonları karışımlar öyle sorunlar yapabiliyor ben özellikle oral minoksidili sordum saf mı kapsüldeki bide doz ayarlamasını yapabiliyorlar mı sonuç alan var mı kısacası güvensizliğim var

Finasterid tableti 15 gün felan kullandım açıkçası guvenemedim

Losyonu da 1 hafta kullandım çarpıntı yaptı losyonun içeriğinde

Minoxidil
Azelaik asit
Caffeine
Finasterid
Böyle idi karışım

yaşlıbirkızılderili

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #6 : 15 Ağustos 2025, 12:18:43 »
Kanka ben de karışımı 6-8 ay felan kullandım hiçbir etkisini görmedim fakat oral minoxu ben de merak ediyorum

Facebook Twitter Instagram