Herkese merhaba arkadaşlar
Kısaca bir süreçten bahsedeyim. Forumlara da çok aşina değilim bir hatam olursa şimdiden affedin

Yaklaşık 6-7 senedir saçlarım dökülüyordu. Son birkaç senede artması üzerine yaklaşık 3 sene önce minoxidil başladım ve düzenli kullandım. Başta ciddi etkisini gördüm ve saçlarım kısa sürede toparladı ancak özellikle son 1 senede dökülmelerin iyice artması üzerine saç ektirme kararı aldım. Araştırırken de bu foruma denk geldim ve olumlu yorumlar sonucunda Asuman Hanım'da karar kıldım. Kendisiyle görüştüm ve 1 Ağustos'ta ekim yapılması kararı alındı. Bu kararı erken almamda özellikle 1,5 aylık bir boşluğumun olması önemli rol oynadı. Zaten eninde sonunda ektirecektim ve bu aralığın ideal olduğunu düşündüm.
Ekim gününe gelirsek sabah saat 8.00'de hastanedeydim. Kısa bir süre sonra da işlem başladı. Kısa bir yemek molası da dahil olmak üzere bütün işlem yaklaşık 9 saat sürdü. Özellikle şakak bölgeme yoğun olmak üzere 3500 greft ekim yapıldı. İşlem sırasında anestezi kısmında kafanıza defalarca iğne batırılıyor ve biraz yakıyor yalan söylemeyeceğim

Özellikle yüz üstü yatmamız gereken kısımlar da hiç rahat değil ve insanın biraz canı sıkılıyor ama bir şekilde geçiyor. Bu arada unutmadan bütün ekibe de teşekkürlerimi iletiyorum. Kendileri de durumun farkındalar sohbet ediyorlar, cana yakınlar ve işlemin olabildiğince hızlı ve rahat geçmesi için ellerinden geleni yaptılar. Asuman Hanım'a ayrıca teşekkür ediyorum.
Sonraki süreçten kısaca bahsetmem gerekirse ilk 2-3 gün biraz ağrı oluyor ama dayanılmayacak gibi değil. Asıl sıkıntı olan uyumak. Açıkçası ben ilk 10 gün boyunca doğru düzgün hiç uyuyamadım. Normalde de sırt üstü yatmayan biri olmam ve saçlara bir zarar gelir korkusu uykumu sürekli bölüyordu. Benim için sürecin en zor yanı buydu. Bundan başka ödem özellikle 2. Günde zirve noktasına ulaştı. 5. Günde de büyük oranda geçmişti.
KULLANDIĞIM TAKVİYELER :
Fito krem : Donör bölgesine sabah akşam (İlk 15 gün)
Xpecia tablet : Sabah akşam
Demir: Sabah günde 1
Monodoks antibiyotik : Sabah akşam ( Ekim günü akşamı başladım bitene kadar)
Prednol 4 mg : Sabah akşam ( 4 gün kullandım)
Ecopirin: 3. gün başladım 10 gün
Bepanthol krem: Ekim bölgesine sürüyorum 5.gün başladım
Şu anki sonuçtan ve ilgisinden memnunum ama tabii ki takdiri sizlere bırakıyor ve değerli yorumlarınızı bekliyorum.
Ekim öncesi saçlarım: