Gönderen Konu: Saç ekimi için bilgi ve önerileri istiyorum.  (Okunma sayısı 271 defa)

Enes ÇINAR

• Yeni üye
  • *
Saç ekimi için bilgi ve önerileri istiyorum.
« : 18 Ağustos 2025, 18:49:23 »
Abilerim herkese iyi forumlar. 25 yaşındayım saçım kendimi bildim bileli ince ama askerden sonra iyice zayıfladı bende ektirme kararı aldım. Fotoğrafta çok belli olmasada çok ince bebek saçlarım var. Öncelikli sorum ekim yapılmadan kurtarılır mı nasıl bir destek kullanmam lazım siz değerli büyüklerimin yorumlarını merak ediyorum şimdiden teşekkür ederim.

Romanadam

• Hero Member
Ynt: Saç ekimi için bilgi ve önerileri istiyorum.
« Yanıtla #1 : 18 Ağustos 2025, 20:56:06 »
tedavi için geç kalmışsın dostum şimdiden sonra agresif tedavi belki ancak ama onada gerek yok bence .ekimden başka çaren kalmamış.

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #2 : 18 Ağustos 2025, 21:14:24 »
Selam!
Saç ekim planlaman bu şekilde yapılabilir:

Açık alan oldukça fazla, bu nedenle ön çizginin ne çok ileride ne de çok geride olması gerekiyor.

Aynı zamanda ön çizginin geniş değil, daha dar tutulması uygun olur. Bu tarz bir planlama senin için daha sağlıklı ve estetik bir sonuç verebilir. Değerlendirmeni bu yönde yapabilirsin.

Bunun dışında, mevcut saçlarının incelmiş olduğunu görüyorum. Bu durum aslında senin için bir avantaj, çünkü saç ekimi yapılırken bu saçlar kurtarılıp desteklenebilir.
Bu noktada finasterid gibi ilaçlar devreye girebilir. Yan etkileri kişiden kişiye değişse de, bu ilaçlar saçları güçlendirmede etkili olabiliyor. Kararı verirken hem araştırma yapmanı hem de doktoruna danışmanı öneririm.

Ayrıca, saç dökülmen muhtemelen agresif bir seyir izliyor. Bu durumda, donör alanda da zayıflama olabilir. Telojen fazda olan saç telleri de mevcut olabilir; bu saçlar uygun destekle yeniden güçlenebilir.
Global Moderator

Enes ÇINAR

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #3 : 18 Ağustos 2025, 22:28:26 »
Cevaplar için çok teşekkür ederim. Son sorum saçın tamamen dökülmesini beklemem gerekiyor mu bu yaşta bu saçı ektirmek mantıklı mı? Ve saç tipim ekime yatkın mı güzel sonuç alır mıyım doktorlar hakkında bilgi alabileceğim biri var mı teşekkür ederim abilerim

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #4 : 18 Ağustos 2025, 22:55:31 »
Bu karar biraz kişisel, çünkü işin sonunda ilaç kullanımı söz konusu. Ama kendimi senin yerine koyarak cevap vereyim:

Eğer ben olsaydım;

Finasteride + Xpecia kullanmaya başlardım, + d3 vitamini + b12

Üç günde bir de Dutasteride alırdım,

Ardından saç ekimi araştırmasına başlardım.

Kendime göre iyi ve güvenilir bir merkez bulunca da, 2 ay sonrasına randevu alıp ekimimi yaptırırdım

ya da dökülmesini beklemekte bir şenecek ama ben beklemem...
çünkü şu anki saçlar benim istediğim kapatıcılıga bir destek avantaj neden kaybedeyim
tabi ilaç kullanımıda herkesin tercihi olmayan bir durum kullanılacaksa öncesinde bir uzmana danışılmalı.
Global Moderator

AqraAdam

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #5 : 19 Ağustos 2025, 00:15:12 »
Selâm kardeş, yazdıklarını dikkatle okudum, hâlin gayet malûm oldu.
öncelikle senin erken yaşta  henüz 25’te  bu yola girişin inşallah ileride neticeli olacak bir sabır ve dirayet göstergesidir
erkenden müdahale, bazı avantajları da beraberinde getirir: mevcut saç telinin dökülme hızı azaltılabilir, tıbbî destek ve ekim bir arada ilerletilebilir; lakin bununla birlikte erken yaş, farklı bir dezavantajdır zaman içinde dahi saç derisinin ve donörün zayıflamasına yol açabilir, bu nedenle dikkatli plan yapmak gerekir

saç tellerinin ince ve zayıf oluşu bir dezavantajdır; bu durum ekim sonrası yoğunluk hissini eksik bırakabilir.
donör bölgenin güçlü olmaması ise bir diğer önemli gösterge: zira çoğu ekim merkezi bu tarz zor vakalarda yeterli sonucu veremeyebilir. bu yüzden klinik seçiminde dikkat eylemek lazımdır
kendi sahanda durum buysa, teşhis ve tedavide titiz davranacak, zor vakada tecrübeli, tercih edilen klinikleri değerlendirmen hakikaten önemli olur.

hintell’in çizdiği plan çok isabetlidir:
   erken yaşın avantajını kullanarak medikal destekle başla (örneğin finasterid + minoksidil vb.), ama bu alanda kararında nazik ol
   ekim için acele etme; beklentini realist tut, çünkü ince saçlarla ekimde yoğunluk elde etmek zordur
   özel kliniklerde mümkünse 2 aşamalı plan düşün; donör sorununa destek olması için sakal gibi alternatif kaynakları hesaba kat

Sonuç olarak ;
erken ekimin avantajı var ama uzun vadeli kaygılar için planlı ilerle
saç telleri ince, donör zayıf; beklentini kuşkusuz mutedil tutmak lazım
zor vakada klinik seçimin fevkalade mühimdir; tecrübeli, zor durumlarda başarı gösteren merkezlere yönel
sabır, plan ve doğru klinik, bu üçlü seni murâdına ulaştırır.

bil ki bu yol sabır ister, acele zarar verir, inşallah murâdına ersin.
Rabbim yolunu açık eylesin, gönlüne göre nasip eylesin.
Sözüm sade, yolum hakikat. Saçım yok ama kelamım var.

borella01

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #6 : 19 Ağustos 2025, 01:01:08 »
saç bu yaşta lazım ama herkeste ekemez bu saçı çok ultra bir klinikte ekim yaptırmayacaksan beklemen daha isabetli bir karar  olur dostum.

Enes ÇINAR

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #7 : 19 Ağustos 2025, 12:46:41 »
Çok değerli abilerim altın değerinde bilgiler için çok teşekkürler. Sizinde söylediğiniz gibi öncelikle tıbbi ilaçlarla bu sürece başlamak daha mantıklı ve bu süreçte klinik araştırmalarına başlayacağım. Umarım her şey gönlümce olur. Ekim yaptırdığımda tekrar burdan fotoğraf paylaşacağım tekrar teşekkürler.

Enes ÇINAR

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #8 : 27 Ağustos 2025, 18:20:41 »
Herkese tekrardan merhaba öncelikle tavsiyeleriniz üzere ilaç tedavisiyle saç ekim serüvenine girmiş bulunmaktayım. Yaklaşık 1 ay sonrası için saç ekimi düşünüyorum ve forumdan araştırdığım kadarıyla ahmet tosun ve medeks arasında kaldım. Bütçem 60bin sizinde 3. klinik önerilerinizi bekliyorum. Bu süreci her şeyiyle sizinle paylaşıp kliniğede sizinle karar vermek isterim. Şimdiden önerileriniz için çok teşekkürler.

PANDA

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #9 : 27 Ağustos 2025, 18:33:57 »
Merhaba saç gençken lazım hocam güzel bir ekimle ve finanstreid desteğiyle güzel sonuç alırsın kendi saçlarınıda korumuş olursun onlarda dökülürse işin daha zorlaşır diye düşünüyorum..

Bu açıkların merkezi medekstir benzer çok başarılı sonuçları var forumda

Facebook Twitter Instagram