Merhaba arkadaşlar,
Öncelikle durumumu genel itibariyle anlatayim. Birkaç yil önce saç ektirdim. Saçlarimda herhangi bir sorun yoktu. Birden bire saçlarin zayifladiğini ve döküldüğünü farkettim. Saçlarim, normal zamandan çok daha inceydi, üzerime hep saç kili dökülüyordu. Aşiri bir dökülmeydi. Kan testi yaptirdim, kansizlik çikti. Dermatologa gittim, Telegon Effivilum diye bir hastalik olduğunu ve Minoxil kullanmami söyledi.
Minoxile başladim, 3 ay sonra saçlarim orman gibi oldu, dökülenler çikti. Bu sürede demir hapi aldim, tekrar kan testi yaptirdim, 3 ayda depolar dolmuş, özel aile hekimi birakmami söyledi. Minoxile devam ettim, sonra 6. ay döngüsüne girdim, saçlarim seyrekleşti. Devam ettim, düzelir gibi oldu. Şimdi, dökülmeler tekrar başladi, saç yoğunluğum az da olsa azalmaya başladi. 10.ay bitti. Dermatologa sordum, devam edersen faydasi olur dedi
Saçlarim 4 cm uzunluğunda, dökülen saçlar 2 cm uzunluğunda, 4 cm uzunluktakilerde hiç dökülme yok. Neti araştirdim, 11.ay döngüsü diye bir döngü de yok. Esas mesele, Minoxilin bende egzema yapmasi, pullanma yok denecek kadar az ama yağlanma var özellikle alin bölgemde.
Bu durumu daha önce yaşayan arkadaşlar oldu mu? Minoxili birakmali miyim sizce? Zaten saçlar ekim saçlar