Gönderen Konu: Esteworld vs Helsa Hair ya da başka bir öneri? Tecrübelerinizi paylaşır mısınız?  (Okunma sayısı 573 defa)

benfurkan

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Arkadaşlar merhaba,

Uzun süredir saç ekimiyle ilgili araştırma yapıyorum. Daha önce ekim için Esteworld firmasına gittiğimde lazer tedavisi denedim, memnun kalmadım; hem maddi hem de manevi olarak çok yıprandım. Bir de bu işlemden sonuç almak 6 ay kadar sürüyor, anlayacağınız psikoloji falan kalmadı. O yüzden bu defa çok dikkatli olmak istiyorum ve en önemlisi artık ne istediğimi biliyorum. Çünkü tekrar saç "tedavisi" kısmına girme gibi bir niyetim ve motivasyonum bulunmamakta. Bu sebeple ekim yapma kararı ve araştırma sürecine başladım. Elbette önce daha önce gittiğim firma ile...
Geçtiğimiz günlerde hem Esteworld hem de Helsa Hair (Orion Cerrahi Tıp Merkezi ile çalışıyorlar) ile görüşmeler yaptım. İkisini de karşılaştırayım, belki aynı durumda olanlara fikir olur ve bana da yol gösterirsiniz.

Esteworld ile görüşmem:
  • Büyük, bilindik bir firma olduklarını biliyorum.
  • DHI + Exosome tekniğini önerdiler.
  • Bana “özel ekip” ayarlayacaklarını, firmada başladığım eski lazer mağduriyetime karşı telafi edebileceklerini söylediler.
  • Ama pazarlama kısmında biraz rahatsız oldum; mesela “hemen karar ver, fiyat artacak” gibi baskılar hissettim.
  • Yine de kurumsal ve güven verici bir yanları da vardı.

NOT: Buradaki fark; Esteworld iki kere ekim sürecine mutlaka girmeye dayalı bir plan çiziyor, doğallıkta iddialı olacaklarını ancak iki ekime göre hareket edeceklerini paylaştılar.

Helsa Hair ile görüşmem:
  • Orion Cerrahi Tıp Merkezi’nde ameliyathaneleri var.
  • Genç bir kadın danışmanla görüştüm, çok daha samimi bir ortam oldu.
  • Safir FUE tekniğini önerdiler, “ön profilini kurtarırız, tepeye SMP (saç simülasyonu) ile destek olursun, ikinci ekim gerekmeyebilir” dediler.
  • Açıkçası daha pazarlamasız, daha gerçekçi bir yaklaşım hissettim.

Benim kaygılarım:
  • Ben müzik yapıyorum, göz önündeyim. Saçlarım sanatımı, özgüvenimi etkiliyor. O yüzden tel tel, yapay bir görüntüden çok korkuyorum.
  • Eğer mevcut saçlarımı kaybedersem tekrar açıklık olmasından korkuyorum.
  • Ekim başarısız olursa ve yaralar/izler kalırsa, o zaman ne saçlı ne kel düzgün görünememekten endişe ediyorum.
  • Yanlarımı ve ensemi sıfır tıraş kullanıyorum, iz kalır mı diye düşünüyorum.

NOT: Görüşmede kurumsal bir firmaya göre samimi davranarak aklıma girdiler; ancak forumla tanıştığımda şikayetler ve memnun olmasına rağmen beğenmediğim operasyonlarla karşılaştım.

Kararsızlığım:
  • Esteworld daha kurumsal ama biraz pazarlama baskısı hissettirdi.
  • Helsa daha samimi ama yeni bir marka, forumlarda bazı şikâyetler de okudum.
  • Teknik olarak biri DHI + Exosome (ön profil yoğunluğu), diğeri Safir FUE (tepeyi daha iyi kapatma) önerdi.

Benim için mesele sadece saç değil ve her görüşmem de olmayacaksa sıfır kel kullanabilirim diyorum. Gerçekten hayatımı, sanatımı, özgüvenimi geri kazanmak istiyorum.
Sizce bu durumda hangisine güvenmek daha mantıklı olur? Aranızda Helsa Hair & Orion’da ekim yaptıran var mı? Ya da Esteworld’ün “özel ekip” söylemi ne kadar gerçeğe dayanıyor?
Eğer önerilen başka bir yer varsa da gidip görüşmek isterim.

Deneyimlerinizi ve önerilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim 🙏

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
iki merkezde değil dostum forumu araştır
uzun zaman araştırıp bu merkezleri soryorsan yeterinde araştırma yapmamışsın o zaman :)

donör çok güçlü görünmüyor ama fena değil
planlama bu şekilde ön çizgi hatında bu şekilde olabilir
Global Moderator

AqraAdam

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
kardeşim yazdıkların dikkatle mütâlaa olundu. senin merkezleri gezerken onların sözlerine, kurumsal görünümlerine aldanarak karar vermeye meyletmen doğru değildir. unutma, âyinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. esas olan söylenen söz değil, elde edilen netîce ve görülen vakadır.

yüzyüze görüşmeler elbet faydalıdır, lâkin bunu ana ölçü yapma. zira nice merkez danışanlarını ikna için türlü üslûplar ve mahâretler geliştirir, fakat bu sözler çoğu kez aldatıcı olur. seni etkilemek için kurumsal görüntü, tatlı dil, cazip vaadler sergilerler.

nasihatim şudur: en ziyade ehemmiyet vereceğin şey hakiki  vaka fotoğrafları, neticeye ulaşmış hastaların süreci ve forumdaki şeffaf paylaşımlardır. bunları görüp tartmadan karar verme. sabırla incele, delil üzere hareket et, lafa değil işin hakikatine  bak. rabbim sana hayırlı ve bereketli bir tercih nasip eylesin.
« Son Düzenleme: 30 Eylül 2025, 01:36:53 Gönderen: AqraAdam »
Sözüm sade, yolum hakikat. Saçım yok ama kelamım var.

Final Boss

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
açıklık çok fazla böyle bir açıklığı kapatmak için çok daha detaylı araştırmalar yapmak zorundasınız ve çokta tercih edilmeyen bir iki yer ile görüşme yaparak başarılı bir ekim yaptırmak şansa kalmış bir şey .ekim sonrası kafa yormaktansa tüm enerjiyi ekim öncesine verip çok daha ciddi ve bu işin üstesinden gelebilecek yerlerden birisine karar vermek lazım.

Hietzsche

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
özel ekip ayarlanması kulağa çok hoş gelmiyor dostum .bu ekip neye göre kime göre özel  oluyor ,sonuçlarını takip etmek mümkünmü daha önce yaptıkları vakalarının paylaşıldığı bir platform varmı .sadece boş vaat gibi görünüyor.

benfurkan

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Arkadaşlar yorumlar için teşekkür ederim 🙏 Hepinizin dediği gibi laf değil, sonuç önemli. Benim en büyük korkum da tam burada: açıklığım fazla ve özellikle ön profilin tel tel, yapay görünmesi ihtimali beni çok geriyor.

özel ekip ayarlanması kulağa çok hoş gelmiyor dostum .bu ekip neye göre kime göre özel  oluyor ,sonuçlarını takip etmek mümkünmü daha önce yaptıkları vakalarının paylaşıldığı bir platform varmı .sadece boş vaat gibi görünüyor.
Esteworld bana DHI + Exosome ve “özel ekip” önerdi ama bu “özel ekip” olayı bana biraz havada geliyor, ne kadar şeffaf bilmiyorum. Helsa ise Safir FUE + tepeye SMP önerdi, daha samimi bir görüşmeydi ama onlar için de forumda olumsuz vakalar gördüm. Yani iki taraf da kafamı karıştırdı.

açıklık çok fazla böyle bir açıklığı kapatmak için çok daha detaylı araştırmalar yapmak zorundasınız ve çokta tercih edilmeyen bir iki yer ile görüşme yaparak başarılı bir ekim yaptırmak şansa kalmış bir şey .ekim sonrası kafa yormaktansa tüm enerjiyi ekim öncesine verip çok daha ciddi ve bu işin üstesinden gelebilecek yerlerden birisine karar vermek lazım.
kardeşim yazdıkların dikkatle mütâlaa olundu. senin merkezleri gezerken onların sözlerine, kurumsal görünümlerine aldanarak karar vermeye meyletmen doğru değildir. unutma, âyinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. esas olan söylenen söz değil, elde edilen netîce ve görülen vakadır.

yüzyüze görüşmeler elbet faydalıdır, lâkin bunu ana ölçü yapma. zira nice merkez danışanlarını ikna için türlü üslûplar ve mahâretler geliştirir, fakat bu sözler çoğu kez aldatıcı olur. seni etkilemek için kurumsal görüntü, tatlı dil, cazip vaadler sergilerler.

nasihatim şudur: en ziyade ehemmiyet vereceğin şey hakiki  vaka fotoğrafları, neticeye ulaşmış hastaların süreci ve forumdaki şeffaf paylaşımlardır. bunları görüp tartmadan karar verme. sabırla incele, delil üzere hareket et, lafa değil işin hakikatine  bak. rabbim sana hayırlı ve bereketli bir tercih nasip eylesin.
Bir yanım “iyi bir merkezde bu iş toparlanır” diyor, diğer yanım “ya olmazsa” diye korkuyor. Hatta bazen hiç ekim yaptırmayıp tamamen kel imajı denemek bile daha cesaret verici geliyor, çünkü en azından kontrol bende olur.

Sizce bu açıklık seviyesinde gerçekçi sonuç almak mümkün mü? Gerçekten önerebileceğiniz merkez/doktor var mı? Yoksa en sağlıklısı kel kalmak ve yoluma o şekilde devam etmek mi olur?

c34t

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
Helsa hair' e gitme. Ben oranın mağduruyum. Helsa hair diye foruma yaz ve biraz sonuçları gör oku. Asuman hair gibi yerlerle konuş. Beni dinle pişman olmazsın

benfurkan

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Helsa hair' e gitme. Ben oranın mağduruyum. Helsa hair diye foruma yaz ve biraz sonuçları gör oku. Asuman hair gibi yerlerle konuş. Beni dinle pişman olmazsın

Değerli mesajınız için teşekkürler. İki yeri de sildim. Şu an saçı kazıtmayı bile düşünüyorum.
Forumu çok okudum, Asuman Hair ile görüşeceğim; başka önerileriniz var mı?

c34t

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
Değerli mesajınız için teşekkürler. İki yeri de sildim. Şu an saçı kazıtmayı bile düşünüyorum.
Forumu çok okudum, Asuman Hair ile görüşeceğim; başka önerileriniz var mı?

Asmed de iyidir. Hintell hocam daha iyisini bilir.

Bu arada en doğru kararı vermişsin. Benim varolan saçlarım bile döküldü. Ön hattımın kaybolması dışında halı gibiydi tüm saçlarım. Tepem bile hızlı açıldı enjekte ettikleri adrenalin tipi sıvıları fazla verdiler ondan oldu diye düşünüyorum çünkü ilk 3 ay içinde üst tarafta bembeyaz saçlarım çıkmıştı(şu an göremiyorum). Konularıma bak göreceksin zaten. Şimdi çok yapay saç çizgim (gören saç ekmişsin diyor) ve çıkmayan saçlarım var. Ek olarak saçlarım dümdüz olmasına rağmen çıkanlar kıvırcık zikzaklı çıkıyor 10 ay oldu düzelmedi ve saçlarım öne yatmıyor çünkü ekim yönleri hatalı onu bile becerememişler. Yakınımdaki bir merkeze gittim prp için ekilen 2000 greftin yarısı çıkmamış 500 anca var dedi sen düşün. Allaha şükür bazıları çıktı da delik deşik olan derim gözükmüyor yara izi de var çünkü ama saçlarım olduğu için kapatıyor.
« Son Düzenleme: 03 Ekim 2025, 01:19:50 Gönderen: c34t »

benfurkan

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Asmed de iyidir. Hintell hocam daha iyisini bilir.

Bu arada en doğru kararı vermişsin. Benim varolan saçlarım bile döküldü. Ön hattımın kaybolması dışında halı gibiydi tüm saçlarım. Tepem bile hızlı açıldı enjekte ettikleri adrenalin tipi sıvıları fazla verdiler ondan oldu diye düşünüyorum çünkü ilk 3 ay içinde üst tarafta bembeyaz saçlarım çıkmıştı(şu an göremiyorum). Konularıma bak göreceksin zaten. Şimdi çok yapay saç çizgim (gören saç ekmişsin diyor) ve çıkmayan saçlarım var. Ek olarak saçlarım dümdüz olmasına rağmen çıkanlar kıvırcık zikzaklı çıkıyor 10 ay oldu düzelmedi ve saçlarım öne yatmıyor çünkü ekim yönleri hatalı onu bile becerememişler. Yakınımdaki bir merkeze gittim prp için ekilen 2000 greftin yarısı çıkmamış 500 anca var dedi sen düşün. Allaha şükür bazıları çıktı da delik deşik olan derim gözükmüyor yara izi de var çünkü ama saçlarım olduğu için kapatıyor.

Hocam öncelikle mağduriyetiniz için geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Ayrıca benim görüştüğüm bir klinikten doğrudan bir hasta tecrübesi okumak direkten döndürdü diyebilirim. Forumda da emsal konular çok fazla. Bildiğiniz üzere ekim için belirli bir lokasyondan ziyade; donör bölge, dökülmenin açıklığı, halen devam edip etmediği de çok önemli. Ekim raddesine; "kafamda tüy olsun nasıl olursa olsun" diyene kadar beklettim. Hala da bunu demiyorum, çünkü tedavi arıyor insan. Sadece şu an daha fazla kaçamayacağımı ve ekimden başka çözümüm olmadığını kabullendim.

Bu kabullenme aşamasında ekip daha kötü bir sonuçla (işlem yapılmış bir kafa) tecrübe etmektense, kazıtıp acaba ona alışabilecek miyim diye gözlemlemeyi düşünüyorum.

Belki kazıtıp, "aman yok istediğim bu değilmiş, tüy olsun nasıl olursa olsun" derim :D Yapay zekaya bir iki deneme yaptırdım ama, gerçeği nasıl olur bilemiyorum, toplayamadım bi türlü cesaretimi :)

Facebook Twitter Instagram