Arkadaşlar merhaba,
Uzun süredir saç ekimiyle ilgili araştırma yapıyorum. Daha önce ekim için Esteworld firmasına gittiğimde lazer tedavisi denedim, memnun kalmadım; hem maddi hem de manevi olarak çok yıprandım. Bir de bu işlemden sonuç almak 6 ay kadar sürüyor, anlayacağınız psikoloji falan kalmadı. O yüzden bu defa çok dikkatli olmak istiyorum ve en önemlisi artık ne istediğimi biliyorum. Çünkü tekrar saç "tedavisi" kısmına girme gibi bir niyetim ve motivasyonum bulunmamakta. Bu sebeple ekim yapma kararı ve araştırma sürecine başladım. Elbette önce daha önce gittiğim firma ile...
Geçtiğimiz günlerde hem Esteworld hem de Helsa Hair (Orion Cerrahi Tıp Merkezi ile çalışıyorlar) ile görüşmeler yaptım. İkisini de karşılaştırayım, belki aynı durumda olanlara fikir olur ve bana da yol gösterirsiniz.
Esteworld ile görüşmem:
- Büyük, bilindik bir firma olduklarını biliyorum.
- DHI + Exosome tekniğini önerdiler.
- Bana “özel ekip” ayarlayacaklarını, firmada başladığım eski lazer mağduriyetime karşı telafi edebileceklerini söylediler.
- Ama pazarlama kısmında biraz rahatsız oldum; mesela “hemen karar ver, fiyat artacak” gibi baskılar hissettim.
- Yine de kurumsal ve güven verici bir yanları da vardı.
NOT: Buradaki fark; Esteworld iki kere ekim sürecine mutlaka girmeye dayalı bir plan çiziyor, doğallıkta iddialı olacaklarını ancak iki ekime göre hareket edeceklerini paylaştılar.
Helsa Hair ile görüşmem:
- Orion Cerrahi Tıp Merkezi’nde ameliyathaneleri var.
- Genç bir kadın danışmanla görüştüm, çok daha samimi bir ortam oldu.
- Safir FUE tekniğini önerdiler, “ön profilini kurtarırız, tepeye SMP (saç simülasyonu) ile destek olursun, ikinci ekim gerekmeyebilir” dediler.
- Açıkçası daha pazarlamasız, daha gerçekçi bir yaklaşım hissettim.
Benim kaygılarım:
- Ben müzik yapıyorum, göz önündeyim. Saçlarım sanatımı, özgüvenimi etkiliyor. O yüzden tel tel, yapay bir görüntüden çok korkuyorum.
- Eğer mevcut saçlarımı kaybedersem tekrar açıklık olmasından korkuyorum.
- Ekim başarısız olursa ve yaralar/izler kalırsa, o zaman ne saçlı ne kel düzgün görünememekten endişe ediyorum.
- Yanlarımı ve ensemi sıfır tıraş kullanıyorum, iz kalır mı diye düşünüyorum.
NOT: Görüşmede kurumsal bir firmaya göre samimi davranarak aklıma girdiler; ancak forumla tanıştığımda şikayetler ve memnun olmasına rağmen beğenmediğim operasyonlarla karşılaştım.
Kararsızlığım:
- Esteworld daha kurumsal ama biraz pazarlama baskısı hissettirdi.
- Helsa daha samimi ama yeni bir marka, forumlarda bazı şikâyetler de okudum.
- Teknik olarak biri DHI + Exosome (ön profil yoğunluğu), diğeri Safir FUE (tepeyi daha iyi kapatma) önerdi.
Benim için mesele sadece saç değil ve her görüşmem de olmayacaksa sıfır kel kullanabilirim diyorum. Gerçekten hayatımı, sanatımı, özgüvenimi geri kazanmak istiyorum.
Sizce bu durumda hangisine güvenmek daha mantıklı olur? Aranızda Helsa Hair & Orion’da ekim yaptıran var mı? Ya da Esteworld’ün “özel ekip” söylemi ne kadar gerçeğe dayanıyor?
Eğer önerilen başka bir yer varsa da gidip görüşmek isterim.
Deneyimlerinizi ve önerilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim 🙏