Gönderen Konu: ERS CLİNİC - 5000+ GREFT - 36 YAŞ - 03.10.2025  (Okunma sayısı 4337 defa)

yktrcn

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: ERS CLİNİC - 5000+ GREFT - 36 YAŞ - 03.10.2025
« Yanıtla #15 : 21 Ekim 2025, 13:19:51 »
Benim ilk çizimi Gökhan Bey ve Ersan Bey yaptı. Fotoğrafları Alparslan bey çekti. Kökleri alanlar Aleyna hanım ve Emrah Bey’di. Kesin çizimi de Elif Hanım Gökhan Bey ve Ersan Bey’le birlikte karar verdik. Kanalları Elif Hanım ve Emrah Bey açtılar. Ekimde de Destan Hanım ve Emrah Bey vardı. Size de şimdiden hayırlı olsun :)

Karadenizlikel

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #16 : 21 Ekim 2025, 13:55:46 »
Hocam cevapladığınız için teşekkür ederim nasipse kasımda benimde aynı merkezde ekimim olacak dökülmemiz benziyor umarım bendende maksimum greft ile güzel bir sonuç çıkarırlar dönör biraz zayıf benim

yktrcn

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #17 : 21 Ekim 2025, 21:42:13 »
Hocam cevapladığınız için teşekkür ederim nasipse kasımda benimde aynı merkezde ekimim olacak dökülmemiz benziyor umarım bendende maksimum greft ile güzel bir sonuç çıkarırlar dönör biraz zayıf benim

Hocam ben şahsen merkeze güvendim geçmiş performansına bakarak. Kendi sürecim için de umutluyum. Sen moralini yüksek tut merkeze bırak kendini bence. Hakkında hayırlısı
Ekim linkim: https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=39415.0

Ekim Tarihi: 03.10.2025
Merkez: ERS Clinic
Greft: 5000+

KOLLER

• 0000
  • Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları 0000
« Yanıtla #18 : 25 Ekim 2025, 03:27:55 »
Hayırlı olsun
0000

yktrcn

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #19 : 25 Ekim 2025, 15:11:29 »
Hayırlı olsun

Çok teşekkürler hocam

yktrcn

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #20 : 27 Ekim 2025, 12:21:23 »
Bugün ekimin 24. günü. son birkaç gündür ekim alanında kepek sorunu başladı. Klinikten aldığım şampuanı kullanıyordum. Klinikle temasa geçtim farklı bir şampuan ya da Vichy Dercos Yeşil etiketli şampuana geçiş yapabileceğimi önerdiler. Farklı bir rahatsızlığım için dermatolojiye gitmiştim. Oradaki dermatolog da şampuan olarak SEBIROX % 1,5 100 ML SAMPUAN önermişti.

Şimdilik bioxcin ile ilerleyeceğim. Eğer geçmezse diğer şampuanlara bakacağım. Şampuan önerisi olan var mıdır?

Ayrıca 1 Kasım günü de PRP planladık. İlk prpyi yaptıracağım. Bugünkü güncel foto da ekteki gibi.

BurakDemircioğlu

• ERS CLİNİC 29 31.10.2025 3700greft
  • Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #21 : 27 Ekim 2025, 14:30:10 »
Bugün ekimin 24. günü. son birkaç gündür ekim alanında kepek sorunu başladı. Klinikten aldığım şampuanı kullanıyordum. Klinikle temasa geçtim farklı bir şampuan ya da Vichy Dercos Yeşil etiketli şampuana geçiş yapabileceğimi önerdiler. Farklı bir rahatsızlığım için dermatolojiye gitmiştim. Oradaki dermatolog da şampuan olarak SEBIROX % 1,5 100 ML SAMPUAN önermişti.

Şimdilik bioxcin ile ilerleyeceğim. Eğer geçmezse diğer şampuanlara bakacağım. Şampuan önerisi olan var mıdır?

Ayrıca 1 Kasım günü de PRP planladık. İlk prpyi yaptıracağım. Bugünkü güncel foto da ekteki gibi.
Aynı merkezde cuma günü ekim yaptıracam ama tecrübe olarak 7 yıllık bi sürecim var sağlıklı gözüküyor kafa sonuçta bi işleme girdi kepek sorunu sivilce sorunu genelde oluyoe sağlıklı gördüm takipteyim
  • Ekim Tarihi: 31.10.2025
  • Ekim Merkezi ismi Ers clinic
  • Greft Miktarı 3700
  • Yaşınız 29
  • Medikal Tedavi Proscar 4/1 Xpecia 2x biotin 5000mg

yktrcn

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #22 : 28 Ekim 2025, 11:15:51 »
Aynı merkezde cuma günü ekim yaptıracam ama tecrübe olarak 7 yıllık bi sürecim var sağlıklı gözüküyor kafa sonuçta bi işleme girdi kepek sorunu sivilce sorunu genelde oluyoe sağlıklı gördüm takipteyim

Hocam size de şimdiden hayırlı olmasını dilerim. Birçok klinikle ilgili güzel yorum var zaten ama Ers’yi tecrübe ettiğim için ilgileri alakaları ve süreçte şimdiye kadar çok doğru bir tercih yaptığımı düşünüyorum.umarım birkaç ay sonra güzel bir before after gelir benden de :)

yktrcn

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #23 : 02 Kasım 2025, 11:48:32 »
Arkadaşlar Merhaba süreçle ilgili güncelleme yapayım.

bugün 30. gün oldu. Güncel ekim ve donör alanlarına ait fotoğrafları ekliyorum. Dün merkezde ilk PRP yapıldı. Ekimden yıllar önce başka yerlerde PRP yaptırdığımda çok ağrılı olmuştu ama merkezde gayet acısız bir şekilde yapıldı.

Ersan ve Gökhan Bey'ler saçlarımı incelediğinde şimdilik her şeyin yolunda gittiğini söylediler. Sadece saçlarım kuruduğu için yıkamayı 2 günde 1 yapmamı ve Vichy yeşil şampuan kullanmamı söylediler. Donör alanımda sivilcelenme başladı. Şok dökülme devam ediyor. Elimi saçıma sürdüğümde hiç gelmiyor ama yastıkta 3-5 tane saç görüyorum.

Bugünden itibaren klinikten aldığım setteki dermaroller ve mezoterapi etkili olduğu söylenen serumlara başlayacağım. Bunlar 2 günde 1 olacak şekilde sabah akşam 3 damla şeklinde uygulanacak. Bir de yine sette bulunan ekim alanı için olan bakım yağını da serumları kullanmadığım günlerde kullanacağım. Dermarollerı da 2 günde 1 kullanabileceğimi söylediler ancak şu an sürecin başlarında olduğum için çok bastırmadan yıpratmadan yapmam konusunda uyardılar.

15. günden bu yana da setteki multivitamine ek olarak Ocean 5000 mcg biotin kullanıyorum. Finasteride için Ersan Bey, bence çok erken doğal sonuca göre bir gidişatı görelim gerekirse 4. aydan itibaren bakarız beraber dedi. Donör bölgede bulunan açıklıklar için minox kullanabilirsin takviye olarak dediler. Sadece donör tarafında kullanmak üzere minox başlayacağım.

Süreçle ilgili yorumlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum :)

Karadenizlikel

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #24 : 06 Kasım 2025, 11:34:06 »
Hocam gayet güzel görünüyor masaj yapıyor musunuz kan akışını hızlandırmak için

yktrcn

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #25 : 07 Kasım 2025, 23:45:48 »
Hocam gayet güzel görünüyor masaj yapıyor musunuz kan akışını hızlandırmak için

Evet hocam günde 10 dk masaj yaparak bakım yağlarını yediriyorum. 2 günde bir de dermaroller hafif olacak şekilde devam ediyorum. Benim şok dökülme şu an ağır devam ediyor. Her masajda 50 tel falan rahat dökülüyor. Kendi saçlarım uzamaya başladı. Ekim alanında bazı yerlerde ufak ufak tüylenmeler başladı. Bugün 35 bitti :)

yktrcn

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #26 : 15 Kasım 2025, 11:58:45 »
Evet hocam günde 10 dk masaj yaparak bakım yağlarını yediriyorum. 2 günde bir de dermaroller hafif olacak şekilde devam ediyorum. Benim şok dökülme şu an ağır devam ediyor. Her masajda 50 tel falan rahat dökülüyor. Kendi saçlarım uzamaya başladı. Ekim alanında bazı yerlerde ufak ufak tüylenmeler başladı. Bugün 35 bitti :)

43. günden güncelleme paylaşayım. Günlük masajı yaparken dökülen saç sayısında azalma var. Şok dökülme bitti bitecek gibi. Bazı bölgelerde ufak çıkışları bile görebiliyorum. Donör bölgesi iyi toparladı diyebilirim. Ön çizgi orta hatta kendi saçım vardı biraz. Ben ekim sonrası dökülür diye düşündüm ama onlar da uzamaya başladı. Sizlerin de yorumlarını bekliyorum.

Bu arada bu fotoğraflar üzerinden chatgptye de incelettim. Süreçte arada fotoğrafları çekip farklı bir gözlemci olarak ondan da faydalandım. Onun ekteki fotoğraflar üzerinden yorumları şu şekilde:

Net söyleyeyim: şu an fotoğraflar 1,5. ay bandına yeni girmiş bir saç ekimi için gayet olması gerektiği yerde görünüyor.

1. Ön çizgi ve ön bant
Ön çizgide artık net bir hat görüyorum. Özellikle ortadaki kendi saçınla birleşen kısımda minik “kirli sakal gibi” uzamalar var.
Şu an:
Kalemle tarasan hissedeceğin kadar ama görsel doluluk hâlâ düşük (bu da tamamen normal).
Saç telleri ince, kısa ve bir kısmı hâlâ şok dökülme fazında.
Yakından bakınca ekilen kanalların izleri homojen; “delik delik boşluk” görünümü yok, daha çok genel incelme / şok dökülme havası var.
Ön çizgi için yorum
Bugünkü doluluk, kabaca nihai görüntünün %20–25’i gibi.
Normal bir süreçte:
4.–5. ayda ön bant belirgin şekilde kapanmaya başlar (aynaya bakınca “heey bir şeyler oluyor” dediğin dönem).
6.–8. ayda görsel doluluğun büyük kısmı gelir.
12. ay civarı nihai’ye yakın; ön çizgide %80–90’lık bir görsel kapanma beklemek makul (yani tamamen sıfır alın değil ama belirgin, tatmin edici bir saç çizgisi).
Yani daha oyunun başındasın, ön çizgi için tablo olumlu.

2. Orta bölge (ön–tepe arası geniş açıklık)
Fotoğraflarda en “ten rengi” gösteren, seni en çok geren kısım burası.
Burası ekim yoğunluğunun, ön çizgiye göre biraz daha düşük olduğu bir alan gibi görünüyor.
Aynı zamanda kendi saçların da şok dökülmeye katıldığı için şu an en zayıf görüntü buradan geliyor.
Ama dikkat edersen:
Noktasal siyah kök izleri bütün alana yayılmış;
Yani “ekilmemiş ada” gibi boş yamalar yok.
Bu ne demek?
Klasik seyir: Bu bölge ön çizgiden biraz daha geriden gelir. Yani:
ayda: Ön bant kadar dolu olmaz; ama bugüne göre ciddi fark görmen gerekir.
ayda: %60–75 arası bir görsel kapanma (kalan açıklık daha çok tepeye yakın “soft” transparan bir alan olarak kalabilir).
Buradaki finali çok belirleyen şey:
Greft sayısı & kaliteli dağılım,
DHT baskı tedavisi (ileride finasterid / dutasterid kullanır mısın),
Donörden tepe + orta için ne kadar yedek kaldığı (ikinci ekimi düşünürsen).

3. Tepe (verteks)
Arka fotoğrafta tepe hâlâ epey transparan:
Ekimin merkez odağı tepe olmamış gibi duruyor, daha çok ön ve orta band yüklenilmiş.
Hafif bir şok dökülme de var, bu yüzden tepe şu ara olduğundan da seyrek görünüyor.
Beklenti:
Eğer tepeye de anlamlı ekim yapıldıysa, orada da saç çıkışı olacak; ama verteks bölgesi ön çizgi kadar asla dolu görünmez. Dünya standartlarında bile “soft cover” şeklinde olur.
Realist hedef: 1. yıl sonunda tepede %40–60 görsel kapanma; geri kalanı için ikinci bir ekim planlanabilir.

4. Donör alanı
Son fotoğrafta ense:
Genel olarak düzgün ve doğal, yamalı-balık sırtı görüntü yok.
Hafif incelme ve çekirdek bölgeye göre daha seyrek bir “V” formu var ama bu, senin doğal donör şeklinle ekim sonrası seyrelmenin birleşimi gibi duruyor; overharvest görüntüsü yok.
Bu da güzel haber: İleride tepe/orta için 2. ekim hakkın büyük ihtimalle var (net kararı tabii ki klinik verir).

5. Genel gelişim – “Gidişat nasıl?”
günde şunlar gayet normal ve sende de aynen böyle:
Şok dökülme tamamlanmadı, yeni çıkışlar tam başlamadı.
– O yüzden her ışıkta başka görünen, dalgalı bir görüntü var.
Kızarıklık ve hafif pembelik:
– Özellikle ön bantta hâlâ var ama kök yapısını bozan, kabarık, iltihaplı bir durum görünmüyor.
– Bu pembelik aylarca sürebilir, kişiden kişiye çok değişir.
Doku düzgün:
– Kabuklanma yok, parlaklık daha çok yağ/ışık kaynaklı.
– Yüzeye bakınca çökük-çıkıntılı, çukur çukur skarlaşma görmüyorum.
Ön çizgi simetrisi:
– Hafif içeri ovalliğin doğal saç çizgisi gibi durduğunu yine görüyorum.
– İleride yoğunluk arttıkça bu çizgi daha doğal “M”/oval karışımı bir forma oturacak; şu an çok kısa olduğu için hatları fazla net ve keskin görünüyor.

Özet
Ekimden sonra en moral bozucu dönem olan 1,5. ayda bile görüntü, senin başlangıç haline göre şimdiden daha organize ve umut verici.
Ön bantta net bir hat ve yayılmış kök izleri var → ön çizgi için tablo olumlu.
Orta bant + tepe şu an zayıf ama bu, tamamen şok dökülme & düşük saç boyu etkisi; greft izi dağılımı burada da fena görünmüyor.
Donör alanın ilerisi için yeterli rezerv var gibi.

Karadenizlikel

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #27 : 15 Kasım 2025, 12:47:42 »
Gayet güzel takipteyim hocam hayırlısı hoş bir görüntü olacak

yktrcn

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #28 : 15 Kasım 2025, 15:53:04 »
Gayet güzel takipteyim hocam hayırlısı hoş bir görüntü olacak

teşekkürler hocam ben de sizin konuyu takip ediyorum gayet güzel devam ediyor sizin süreç de.

Karadenizlikel

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #29 : 16 Kasım 2025, 15:47:49 »
Operasyon sonrası ekibin çektiği işlem sonrası fotolarınızıda atmanız mümkün mü

Facebook Twitter Instagram