Ben yaklaşık 17 yıl boyunca 13 farklı saç ekim merkezinde çalışmış bir sağlıkçıyım. 7 ay önce mesleği tamamen bıraktım. Eşimle birlikte Green Card kazanarak ABD’ye yerleştik ve artık bambaşka bir işle uğraşıyorum. Yani kısacası saç ekimi defterini kapattım.
Ama gitmeden önce içimde kalan son bir şeyi paylaşmak istiyorum: Sizleri uyarmak.
Yıllarca saç ekim merkezlerinde çalıştım, yüzlerce operasyon gördüm, binlerce insanla konuştum. Ve açık konuşayım çalıştığım tüm merkezlerde (ben dahil) bu forumdan nefret edilirdi.
Evet, yanlış duymadınız. Çünkü Türkiye’de işimizi gerçekten zorlaştıran, belki de tek şey bu forumdu.
Neden mi?
Çünkü burada yalanla, reklamla iş çeviremiyorsun.
Çünkü bu forumda lafla, süslü cümlelerle kimseyi kandıramıyorsun.
Çünkü admin’le iyi geçinsen de geçinmesen de fark etmiyor doğru bildiğini söylüyor.
Ve en önemlisi, saç ekimini gerçekten biliyor.
Bizim sektörde çoğu kişi, “Bu forumun admini kim ki? Nasıl olur da bizim yaptığımız ekimleri eleştirir?” diye deli olurdu. “Biz yıllardır bu işteyiz, bu adam bizden daha mı iyi biliyor?” derdik kendi kendimize.
Ama işin gerçeği şu: Haklıydı.
Ben artık bu işin içinde değilim, ama dürüst olayım bugün saç ektirecek olsam, ilk önce burayı araştırırdım.
Bu forumun önerilerini dikkate alın.
Saç ekim merkezlerinin vaatlerine, reklamlara inanmayın.
Burada uzun süredir güven kazanmış, ekimleri şeffaf biçimde paylaşılan ve forumla iyi geçinebilen merkezlerin dışına çıkmayın.
Çünkü burası her ne kadar bir dönem bize uyuz” etmiş olsa da gerçeğin konuşulduğu tek yer.
İnanın bana, bu forumun piyasada çok büyük bir gücü var.
Burada açılan her konu, yapılan her paylaşım saç ekim merkezlerine direkt yansıyor.
Bir konu olumluysa herkes rahatlıyor; olumsuzsa hemen panik başlıyor, bahaneler üretiliyor, bazı müşteriler saç ektirmekten vazgeçiyor.
Adminlerin bu kadar piyasayı etkileyip başına bela almaması bile bizler için hep şaşırtıcı bir durumdu …. Kendinize Dikkat edin mümkünse özel bilgilerinizi burada paylaşmayın adminler:)
Benim için bir dönemin sonu.
Ama sizler için yeni bir başlangıç olabilir.
Hayalinizdeki saçlara kavuşmanız dileğiyle…
Saygılar, sevgiler.
(Eski bir saç ekim sağlıkçısı)