Gönderen Konu: Finasterid,minoxil ve xpecia bu saçı toparlar mı 1 yıla kadar  (Okunma sayısı 443 defa)

Mert Erbeden

• Yeni üye
  • *
Arkadaşlar merhabalar fotoğraflardan gördüğünüz üzere genetik saç dökülmem mevcut yaklaşık 5-6 senedir dökülüyor şuanda aşırı kötü bir duruma geldi 23 yaşında nw3 olduk durum cidden sıkıntı ilk başlarda minoxil kullanıyordum 5-6 ay kadar lakin beklediğim sonucu yeteri kadar alamadım biraz geliştirdi ama gerçekten çok faydası olmadı sonrasında agresif dökülme olduğu belli olunca zaten finasterid,xpecia tablet ve d vitamini takviyesi ile tedavime devam etme kararı aldım şuanda önlerde hala saç var ama minyatürize olmuş şekilde tepe bölgem ciddi oranda seyreldi ama tamamen saçlar gitmiş durumda değil neyse ki fin ve minox sizce 1 senede güzel iş çıkartır mı bu arada ekim düşünmüştüm lakin şunu fark ettim pek çok yer bu yaşta tavsiye etmediler çünkü 30lu yaşlarıma kadar büyük ihtmal dökülmem yine devam edecektir bunu çoğu yer bana söyledi açıkçası donör alanım çok iyi değil ama çok kötü de değil idare eder durumda bu süre zarfında donör bölgemi fin minox ve takviyelerle vs güçlendirip dökülmem durduğunda ekim düşünüyorum sizin tavsiyeniz ne yönde olur çünkü donördeki greftler sınırlı gerçekten 2.ekim işine hiç bir kere girmeyi düşünmüyorum 1 defa yaptırıp kafam rahat olsun istiyorum ama işte şuanda da pek mümkün gözükmüyor agresif dökülmeden dolayı ekilenler gitsin istemiyorum 1 senelik fin +minoxla bu saç idare eder düzeye getirilebilir mi sevgili arkadaşlar ben sanki olur diye düşünüyorum ama sizlere de sormak istedim bu arada tedavi planımda bahsetmeyi unuttum prp ve mezoterapiler de var her 2 haftada bir seanslarıma gidiyorum bu şekilde saçlarımı güçlendirip ekime girmek daha doğru olur değil mi ve dökülmeyi olabildiğince baskılayarak sanırım bu tedaviler sonrasında %80 oranında dökülmem durur diye düşünüyorum çitayı biraz arttırmam gerekti saçlar gerçekten kötü durumda umarım toparlar vertexte azıcık bir açılma var ama orası çok dert değil fin ve minox kesin toparlar onu biliyorumda ön bölge ve tepe bölgesi için de umarım aynısı olur yardımlarınıza ihtiyacım var sevgili arkadaşlar

orkunak

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
İngilizcen yeterliyse Reddit'te r/tressless diye bir bölüm var her gün millet min/fin vs. ile saçlarının gelişimlerini resimli paylaşıyor, ben olsam orayı takip ederdim eğer bu tür ilaçlarla/kimyasallarla devam edeceksen. İnsana niye saç ektirdim dedirtecek inanılmaz sonuçlar oluyor ara sıra..

Chn

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Sadece minox ile dökülme durmuyor malesef isterseniz fin ve xpecia ile destekleyin  dht nedeniyle dökülen saçları belki bu takviye işe yararsa durdurabilir

Violator

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
Minoxili bırakmalısın. Saç derisini kurutuyor, kullanmayı kestiğinde saçların eskisinden daha kötü hale gelecek ayrıca fiyatı çok yüksek, uzun vade de başa çıkamazsın. Finasteride için yaşın çok genç. Peniste küçülme olacak, göğüslerin yağlanacak/meme bezin büyüyecek, geç boşalma sorunu yaşayacaksın. Bu yan etkiler 30'lu ve 40'lu yaşlara geldiğinde pişmanlık boyutuna ulaşabilir. 1-2 yıl içinde saç ekimini düşünebilirsin. 30-35 yaşına geldiğinde 2.(sıkılıştırma) ekimi yaptırırsın.
  • Yaşınız 36

Conqueror1453

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
 Bir kan testi yaptır vitamin değerlerine bir baktır doktor gözetiminde.

Mert Erbeden

• Yeni üye
  • *
tüm vitamin değerlerime baktırdım sadece d vitamini biraz düşük çıkmıştı hocam onun da takviyesini artık almaya başladım şuanda agresif bir tedavi uygulamak zorundayım bence finası bırakırsam çok pişman olurum ondan bir kere kesin eminim minox da zaten günde 1 defa kullanıyorum çünkü minyatür olanlar da gider eğer bırakırsam yani bu da daha fazla açıklık demek mevcut olanları korumam gerekli şuan için sonrasında ekim planlıyorum pek çok doktor da siz mevcut olanı önce bir koruyun ekimi sonra düşünürüz dedi ki bu yaşlar en aktif saç dökülmesinin olduğu yıllardır bence şimdiden iyice önlem almak lazım doktora finasteridi sorduğum zaman sen bilirsin dedi kullanma/kullan gibi bir şey demedi ama bence pişman etmez başka türlü minox tek başına koruyamaz çünkü zaten 20li yaşların başında finas kullanılabilir aşağı yukarı gelişim sona eriyor hatta 24 sayılırım 20nin altında bilerek kullanmadım
  • Medikal Tedavi finasterid(günde 1mg),minoxil xpecia,prp,mezoterapi(belirli aralıklarda) ve d vitamini takviyeleri

Mert Erbeden

• Yeni üye
  • *
Zaten tek başına minoxil asla işe yaramaz bu dökülme safhasından en azından çıkar saç yine dökülür çıkar yine dökülür kısır döngüye sokar o yüzden minox+finas çok mantıklı bir tedavi olarak geliyor ki zaten 23-24 yaşlar da bence aşırı da erken değil en azından reşit olduk yani zaten hormanlar da tam bu yaşlarda gelişim olarak bitiyor bence pek zararı olmaz ayrıca mecburen de biraz da olsa risk almak zorundayım bu yaşta bu dökülme hiç normal değil bırakırsam net 2 seneye hepsi gidecek biliyorum çünkü en azından şu dökülme dursa işimi garantiye alıp ektireceğim
  • Medikal Tedavi finasterid(günde 1mg),minoxil xpecia,prp,mezoterapi(belirli aralıklarda) ve d vitamini takviyeleri

Mert Erbeden

• Yeni üye
  • *
dün biraz fini araştırmıştım aslında çok güzel sonuçları var ki bence benim tam dökülme tipim ve mevcut açıklık fine tam uyumlu diye düşünüyorum saç çizgim nw3 seviyesine gelmiş olsa bile minyatürler ve seyrekler kalınlaşıp kurtulabilir hala dolayısıyla kesinlikle bırakmamayı düşünüyorum en azından 1 sene kadar sonrasında zaten açık alan kalırsa duruma ektiririm sadece minox da denedim hocam ama gerçekten pek verimli olmadı benim dökülme safhamda çünkü ilerlerdi biraz o foruma da arada bakıyorum güzel fin ve minox sonuçları var bence hallederim gibi

Conqueror1453

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
Üroloji ve cildiye doktorlarına danışmadan Fin ve minoxa baslama herkesin bünyesi ve alerjik yapısı bir degildir.Allah kellik çeken her kardeşimizin yardımcısı olsun. Zor Baba yaşamayan bilmez

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
minoxil kullanma fint + xğecia genel dökülme var donör de de sanki dökülme var
Global Moderator

Mert Erbeden

• Yeni üye
  • *
Genel seyrelme var diyen birkaç yer oldu aslında bunun için finas ve minox tavsiye ettiler bana minoxu uzun bir süre kullandım lakin bırakırsam daha kötü olur diye bırakmadım haftaya prp yaptırmaya gideceğim zaten o gün yine bir sorarım bu genel seyrelme durumunu finas mecbur kullanmaya devam edeceğim saçlar daha kötüye gitmeden bana da sanki donör biraz risk altında gibi geldi umarım şu genel seyrelmeyi çözerim ya mevcut tedavim iyidir heralde değil mi şu donörü ne yapıp edip sağlam tutmam lazım finas 6 ayda orayı halleder mi ki?

pisikletadam

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
toparlar ama ön taraftan çok bir şey bekleme orası gelişmez .ön taraf ancak ekimle düzelir.

Facebook Twitter Instagram