Selamlar,
Bu gün ekimin 11. günü ve tüm kabuklar döküldü. Kabuk dökülmesinden sonra kafamın rahatladığını hava aldığını hissediyorum.
Finasterid ilacına başladım ve herhangi bir yan etki görene kadar devam edeceğim. Kabuk dökme sırasında bir miktar saçın dökülmesi normal kabul ediliyor.
-Bilgi olarak bir kaç şey paylaşmak istiyorum.
Ekim yapılan bölgede önceden bir miktar bile olsa saç varsa orada kabuklanma ve kabuklanmanın dökülmesi biraz daha kolay oluyor ancak daha öncesinde hiç saç olmayan bölge de ise kabuklar biraz daha zor kalkıyor.(kendi deneyimim).
Araştırırken şuna da denk geldim. Donör bölgede metal para büyüklüğünde dökülmeler olursa buda şok dökülmesi olarak kabul ediliyor ve 3. aydan sonra kök alınan nokta haricindeki kısım düzelmeye başlıyormuş.
Kaşınmalar ilk haftaya oranla azaldı(donör bölgede ara ara oluyor). Donör bölgedeki sertlik ve iyileşme ise bayağı bir iyi durumda.(Saç yıkamalarından sonra donör bölgeyi olabildiğince yumuşak bir şekilde kurutulması ve donör bölgedeki kabuklara çok dokunmamanızı tavsiye ederim yoksa ağrı yapabiliyor. )
Bakımlar biraz daha kolaylaştı. Yani ilk 10 gün hasta bakımı sonrasında biraz daha günlük bakım gibi oluyor. En önemlisi istediğim pozisyonda rahat uyuyabilme lüksüne tekrar kavuşmak çok güzel

Kabuk dökme işlemi saç köklerinin hava alabilmesi için zamanında yapılması lazım. 1. ay dolduğunda tekrar görsel paylaşacağım.