Gönderen Konu: Asuman Hair 4700 Greft yaş 29 (saç ekim tarihi 28 ekim 2025)  (Okunma sayısı 1350 defa)

GrkNNN

• Yeni üye
  • *
Herkese Selamlar Saygılar,

Uzun zamandan beridir saç ekim sonuçlarını incelediğim bu forumda kendi saç ekim sonuçlarını paylaşarak hem tavsiyeler alıp  hem de herkesin bu süreçte daha kolay seçim yapabilmesine yardımcı olmaya çalışacağım.

Umarım konu başlığını doğru kategoride açmışımdır.

Öncelikle  saç ekim kararı vermek ektirmek ve sonrasında bakımları yapmanın her bir adımı sonuç alma ve emeğin karşılığını alma açısından ayrı ayrı olarak hepsi çok önemlidir.
(ekim öncesi doner bölgeyi hazırlayıp sağlıklı beslenme, ekimde  kişinin saç ekim  ihtiyacına göre güvenilir  bir klinik bulması ve sonrasında yine sağlıklı beslenme ile uzun vadede doğru saç bakımlarını yapmak)

Belli aralıklarla güncel halimi  paylaşacağım.

Saç ekiminin yapılacağı alanın  geniş olması nedeni ile önce medekste ektirmeyi düşünüyordum ama asuman hair ile yaptığım karşılaştırmalar ve araştırmalar sonucunda donör bölgeme de güvenerek Asuman hairi seçtim.( ön çizgideki kalınlıkta seçme nedenlerimden biri oldu)
Saç ekimi yapılırken süreci iyi bilen, psikolojik olarak yanınızda olan ve bu  uzun ekim sürecinde sabırla işi yapan, tek derdi para alma olmayan ekimden sonrada sürekli konuşabileceğiniz bir ekiple çalışmak aşırı derece mühim.

Çünkü her ne kadar sürece hakim olsak da bilmek ile yaşamak bambaşka şeylermiş onu anladım. 

Ekim sonrasında kan değerleri, vitamin gibi tahlil değerlerine göre eksik olanlar yada şüphe duyulanlar için  takviyeler tavsiye edildi. 

Şuan için  saç ekimi güzel ve sık görünüyor beni tatmin etti. Tabii ki nihai sonuç  gelmeden erken konuşmak doğru olmayacaktır. Ama şuan için  içim rahat ve iyi gittiğine inanıyorum.
Bu gün ekimin 3. Günü  ve hafif kaşınmalar başladı.
Terleme  enfeksiyona sebebiyet verebileceğin den dolayı  dikkat etmemi, saç tutunma oranını maksimum olabilmesi için dolaşımın sağlıklı olması yani uzanma pozisyonunda 35 derece bir diklik olması gerektiği gibi bilgiler verdi.

bilgi ve önerilerinizi paylaşırsanız memnun olurum.

(28.10.2025 tarihinde 4700 greft saç ekimi yapılmıştır.)

Urbester

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Asuman Hair 4700 Greft yaş 29 (saç ekim tarihi 28 ekim 2025)
« Yanıtla #1 : 31 Ekim 2025, 17:26:28 »
Hayırlı olsun, inşallah istediğin saçlara kavuşursun takipteyiz dostum. Ön hat tasarımını beğendim
Tedavi:
-Finasterid 1mg/gün
-Xpecia      1adet/gün
-Minoxidil   2kez/gün
-Prozinc şampuan 5 gün
-Konazol şampuan 2 gün
-Prozinc losyon 1kez/gün
-Dermaroller 3 günde 1

Hublot

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #2 : 31 Ekim 2025, 17:27:59 »
Güzel temiz bir çalışma olmuş.

GrkNNN

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #3 : 31 Ekim 2025, 18:01:48 »
güzel  yorumlarınız için teşekkür ederim. 10. gün paylaşım yapacağım tekrar.

Miraç Batur

• Full Member
« Yanıtla #4 : 02 Kasım 2025, 13:02:05 »
Kitap gibi bi ekim olmuş sıklığı güzel duruyo sonucu merakla bekliyorum takipteyim
  • Yaşınız 23
  • Medikal Tedavi Agf-39 mezotetapi(forte) 10 seans

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #5 : 02 Kasım 2025, 23:08:54 »
saç ekim öncesi resımlerını ekle lütfen dostum
Global Moderator

yusufff.1990

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #6 : 03 Kasım 2025, 08:02:36 »
Hayırlı olsun reis, inşallah istediğin saçlara kavuşursun. Ön hat dizaynı çok iyi

GrkNNN

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #7 : 03 Kasım 2025, 20:14:12 »
İyi akşamlar,
Yorumlarınız  çok motive edici. Teşekkür ederim hepinize. Öncesinin fotolarınıda ekliyorum. 10. günde  paylaşım yapacağım tekrar.

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #8 : 03 Kasım 2025, 23:39:27 »
hayırlı olsun açık alan için çok güzel bir saç ekim planlaması yapmış asuman hanım
sıklık ön çizgi greft dağılımı çok iyi düşünürsen finasterid ile destekle bence araştırıp

Global Moderator

GrkNNN

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #9 : 04 Kasım 2025, 11:41:37 »
hayırlı olsun açık alan için çok güzel bir saç ekim planlaması yapmış asuman hanım
sıklık ön çizgi greft dağılımı çok iyi düşünürsen finasterid ile destekle bence araştırıp

Beğenmenize çok sevindim. Finasteridin yan etkileri biraz endişelendirdi ama ikinci hafta dan sonra belki başlayabilirim.

haldun1985

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #10 : 05 Kasım 2025, 14:46:27 »
Hayırlı olsun ekimin Hocam, Asuman hanımın ekimlerini ve planlamasını beğeniyorum. Tek ekim yeterli olur mu bilmiyorum ama inşallah sonuç beklediğin gibi olur

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #11 : 05 Kasım 2025, 15:09:30 »
Beğenmenize çok sevindim. Finasteridin yan etkileri biraz endişelendirdi ama ikinci hafta dan sonra belki başlayabilirim.

Sorun hissedersen 2 ay dan sonra kesersin başla bence hemen düşünüyorsan tabiki rica ederim
Global Moderator

GrkNNN

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #12 : 06 Kasım 2025, 09:14:36 »
Hayırlı olsun ekimin Hocam, Asuman hanımın ekimlerini ve planlamasını beğeniyorum. Tek ekim yeterli olur mu bilmiyorum ama inşallah sonuç beklediğin gibi olur
Teşekkür ederim. ekilen kökler tutarsa tek ekim şuan için yeterli olur gibi. Belki ileride açılma olursa yine ekerim. ama tabi köklerin ikili üçlü olmasıda büyük bir etken. bakalım 9. ayda netleşir gibi.

GrkNNN

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #13 : 06 Kasım 2025, 09:16:11 »

Sorun hissedersen 2 ay dan sonra kesersin başla bence hemen düşünüyorsan tabiki rica ederim
Dediğiniz gibi  bir şey olursa bırakırım. Tavsiyeniz için sağolun.

GrkNNN

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #14 : 08 Kasım 2025, 12:07:29 »
Selamlar,

Bu gün ekimin 11. günü ve  tüm kabuklar döküldü. Kabuk dökülmesinden sonra kafamın rahatladığını  hava aldığını hissediyorum.
Finasterid ilacına başladım ve herhangi bir yan etki görene kadar devam  edeceğim. Kabuk dökme sırasında  bir miktar saçın dökülmesi normal kabul ediliyor.

-Bilgi olarak bir kaç şey paylaşmak istiyorum.

Ekim yapılan bölgede önceden bir miktar bile olsa saç varsa orada kabuklanma ve kabuklanmanın dökülmesi biraz daha kolay oluyor ancak daha öncesinde hiç saç olmayan  bölge de ise  kabuklar biraz daha zor kalkıyor.(kendi deneyimim).

Araştırırken şuna da denk geldim. Donör bölgede metal para büyüklüğünde dökülmeler olursa buda şok dökülmesi olarak kabul ediliyor ve 3. aydan sonra  kök alınan nokta haricindeki kısım düzelmeye başlıyormuş.

Kaşınmalar ilk haftaya oranla azaldı(donör bölgede ara ara oluyor). Donör bölgedeki sertlik ve iyileşme ise bayağı bir iyi durumda.(Saç yıkamalarından sonra donör bölgeyi olabildiğince yumuşak bir şekilde kurutulması ve donör bölgedeki kabuklara çok dokunmamanızı tavsiye ederim yoksa  ağrı yapabiliyor. )

Bakımlar biraz daha kolaylaştı. Yani ilk 10 gün hasta bakımı   sonrasında  biraz daha günlük bakım gibi oluyor. En önemlisi istediğim pozisyonda rahat uyuyabilme lüksüne tekrar kavuşmak çok güzel :)
Kabuk dökme işlemi saç köklerinin hava alabilmesi için zamanında yapılması lazım. 1. ay dolduğunda tekrar görsel paylaşacağım.

Facebook Twitter Instagram