Gönderen Konu: finasterid-dutasterid reçetelimi  (Okunma sayısı 520 defa)

caputodeoro

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: finasterid-dutasterid reçetelimi
« Yanıtla #15 : 23 Kasım 2025, 20:40:59 »
Bu cağda bu cehalet hiç bir şey bilmiyorsan Merck grafiklerine bak( merck finasteride üreticisi)
tek hap tutmaz, fakat uzun süre kullanıldığı taktirde vücutta birikme olur bu yüzden bırakır bırakmaz dht seviyeleri eski haline gelmez, zaman alır

Alper1

• Hero Member
« Yanıtla #16 : 23 Kasım 2025, 22:35:41 »
Bu cağda bu cehalet hiç bir şey bilmiyorsan Merck grafiklerine bak( merck finasteride üreticisi)
Bana cahil diyene bak :))))
Şimdi git merck'in finasteride prospektüsünü oku öyle gel boş boş insanlara yanlış bilgi yayma kimsenin de zamanı ve umuduyla oynama.

caputodeoro

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #17 : 24 Kasım 2025, 00:09:33 »
Bana cahil diyene bak :))))
Şimdi git merck'in finasteride prospektüsünü oku öyle gel boş boş insanlara yanlış bilgi yayma kimsenin de zamanı ve umuduyla oynama.
yani ben bile mesajlarını okurken güldüm arkadaşın
balık ekmek salata misali  :)
Insanlara yardım etmek,geçtiğimiz yollardan geçenlere destek olmak bizi mutlu eder

Insan hiçbir bilgiyi veya dünyevi şeyi mezara götüremez, bilgi paylaşmakta bir zekâttır.....

Saç derisi 5-alfaredüktaz'ını hedef alan
Topical Finasteride

https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=39773.0

Alper1

• Hero Member
« Yanıtla #18 : 24 Kasım 2025, 22:35:12 »
yani ben bile mesajlarını okurken güldüm arkadaşın
balık ekmek salata misali  :)
Yalan yanlış bilgi vermesini de geçtim biz yorum yapmasak bu konuyu okuyacak olan insanlar gerçekten de 7 gün falan etki ettiğini zannedecek ve öyle kullanmaya başlayacak daha sonra sonucu hüsranla bitecek.

mem

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #19 : 27 Kasım 2025, 04:02:06 »
Yalan yanlış bilgi vermesini de geçtim biz yorum yapmasak bu konuyu okuyacak olan insanlar gerçekten de 7 gün falan etki ettiğini zannedecek ve öyle kullanmaya başlayacak daha sonra sonucu hüsranla bitecek.
Cehalet bir sürü politikasıdır. Cahil insanlar birbirinden güç alır. Merak etmeyin birazcık tıbbı bilgisi olan reseptör duyarlığı hormonla alakası yok diyen insana kimse inanmaz. Reseptör duyarlığı genlerin emirleriyle ya hormonla olur yada norotrasmitle başka yolu yok. Finas konusu gelince ben grafiğe bak diyor adam bana diyor prospektüsünü oku . Adam daha firmanın yayınladığı grafiklere ulaşamıyor . Ulaşmayı bilmiyor burada millete tavsiye veriyor .Firma diyorki bir doz sonrası en az 7 gün dht düşük kalıyor. Bu daha firma çalışması oysa bir hafta finas alıp yıllarca dht seviyesi eski yerine gelmeyen insanlar var . Yeni çalışmalarda kalıcı şekilde yanetkileri ortaya çıkarıyor. Yanetki yapmanın sebebi dht nin eski seviyeye gelememesi. Zaten finasın kalıcı yanetki yapmasının sebebi bu. Dht 24/7 üretilen bir şey değil. vucut  intiyaç duyduğunda üretir.

Gercekten forumun eski halinde eser kalmamış .
« Son Düzenleme: 27 Kasım 2025, 04:54:21 Gönderen: mem »

caputodeoro

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #20 : 27 Kasım 2025, 11:10:34 »
Cehalet bir sürü politikasıdır. Cahil insanlar birbirinden güç alır. Merak etmeyin birazcık tıbbı bilgisi olan reseptör duyarlığı hormonla alakası yok diyen insana kimse inanmaz. Reseptör duyarlığı genlerin emirleriyle ya hormonla olur yada norotrasmitle başka yolu yok. Finas konusu gelince ben grafiğe bak diyor adam bana diyor prospektüsünü oku . Adam daha firmanın yayınladığı grafiklere ulaşamıyor . Ulaşmayı bilmiyor burada millete tavsiye veriyor .Firma diyorki bir doz sonrası en az 7 gün dht düşük kalıyor. Bu daha firma çalışması oysa bir hafta finas alıp yıllarca dht seviyesi eski yerine gelmeyen insanlar var . Yeni çalışmalarda kalıcı şekilde yanetkileri ortaya çıkarıyor. Yanetki yapmanın sebebi dht nin eski seviyeye gelememesi. Zaten finasın kalıcı yanetki yapmasının sebebi bu. Dht 24/7 üretilen bir şey değil. vucut  intiyaç duyduğunda üretir.

finasın kalıcı yan etki yapacağı 3 kriteri ben belirledim yorumladım onu bi güzel oku ha okumam dersen buraya yazıyorum

yaşlılıkta uzun dönem kullanımında vücut recovery zor yapıyor kalıcıymış gibi gözüküyor

cinsiyetsel bir değişiklik veya dht ile ilgili vücutta genlerden gelen bi problemler varsa finasterid bunları körükleyip tamamen işlevsiz hale getirebilme riski taşıyor bu şekilde kalıcı olabiliyor yani varolan bi sorunu geri döndürülemez hale getirebilir

ergenlikte kullanımı kalıcı yan etki yapıyor.
Insanlara yardım etmek,geçtiğimiz yollardan geçenlere destek olmak bizi mutlu eder

Insan hiçbir bilgiyi veya dünyevi şeyi mezara götüremez, bilgi paylaşmakta bir zekâttır.....

Saç derisi 5-alfaredüktaz'ını hedef alan
Topical Finasteride

https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=39773.0

Alper1

• Hero Member
« Yanıtla #21 : 27 Kasım 2025, 19:14:51 »
Bu daha firma çalışması oysa bir hafta finas alıp yıllarca dht seviyesi eski yerine gelmeyen insanlar var . Yeni çalışmalarda kalıcı şekilde yanetkileri ortaya çıkarıyor.
Şu yazdıklarına kendin inanıyor musun merak ediyorum hangi kanıta hangi veriye hangi çalışmaya dayanarak bunları söyledin? Falanca kişi şöyle olmuş falanca kişi böyle olmuşla iş yürümez bana veri sun kanıt sun insanlara korku tüccarlığı yapma.

Alper1

• Hero Member
« Yanıtla #22 : 27 Kasım 2025, 19:17:03 »

Keşke grafiklere bakarken sadece boş boş bakmasaydın detaylarına inseydin ''aa bak 7 gün boyunca etki ediyormuş o zaman hemen foruma gireyim de insanlara bilmiş bilmiş konuşayım'' demeseydin. Merck grafikte 7 gün boyunca etki ediyor dediğinde 7 gün boyunca ilk gün ki gibi etki ettiğini zannetme yani 7.güne kadar kademe kademe o DHT seviyesi eski haline geliyor bile. Sana şöyle söyleyeyim 7 gün boyunca DHT'yi minimum tutma olayı hiç bilimsel veri ve çalışmayla desteklenmez ve tavsiye edilmez onu zaten bir kenara bırakıyorum onun haricinde örneğin dutasterid'in kandan atılmasının 30 gün boyunca sürmesi DHT seviyelerinin 30 gün boyunca düşük olacağı anlamına gelmez. Dutasterid kullandıktan sonra her geçen gün DHT seviyeleri yavaşça yükselmeye başlar yani 30 gün boyunca aynı seviyede kalmaz. En basit haliyle şöyle açıklayayım;
A kişisinin DHT seviyesi 300 bu kişi dutasteridi kullandı ve seviyesi 100'e düştü. A kişisi 30 gün boyunca DHT seviyesinin 100'de kalacağını zannetti fakat öyle olmadığını anladı çünkü 10. günde DHT seviyesi 150'ye 20. günde 250'ye 30.günde 300'e yani eski seviyesine geri geldi."
Bu senaryoyu finasteride de uyarlayabiliriz sorun olmaz çünkü her halükarda aynı kapıya çıkacak.
Bu iki ilaçta da temel prensip ilaçların belirtilen dozlar ve belirtilen günler içinde kullanıp DHT seviyelerinin dalgalanmasına yol açmamak sürekli sabit bir çizgide ilerlemesini sağlamaktır. O yüzden prospektüste ne yazıyorsa ona uygun kullanmak gerekiyor çünkü yapılan bütün AGA çalışmaları bu dozlar üzerinden yapıldı ve deneklere bu şekilde ilaçlar verildi.
« Son Düzenleme: 27 Kasım 2025, 19:37:27 Gönderen: Alper1 »
  • Yaşınız 23

Facebook Twitter Instagram