Gönderen Konu: SAÇ DÖKÜLMESİ YAŞAYANLAR (ÖNEMLİ)  (Okunma sayısı 439 defa)

BurakDemircioğlu

• ERS CLİNİC 29 31.10.2025 3700greft
  • Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
SAÇ DÖKÜLMESİ YAŞAYANLAR (ÖNEMLİ)
« : 11 Kasım 2025, 13:27:47 »
Selam dostlar,
Ekimimin 12. günündeyim. Süreç genel olarak iyi gidiyor ama son günlerde iyileşme hızının biraz yavaş olduğunu fark ettim.
“Acaba içeriden bir eksiklik mi var?” diye düşünerek kan tahlili yaptırdım. Sonuçlar gelince sebep netleşti.

📋 Tahlil Özeti (06.11.2025):
   •   D Vitamini: 11 µg/L → ciddi eksiklik (normal 30–100 µg/L)
   •   B12: 283 ng/L → alt sınırda (saç için ideal genelde 500+ ng/L)
   •   Ferritin: 68 µg/L → normal ama saç için düşük (100+ daha ideal)
   •   Çinko, Demir, Tiroid, Testosteron: normal

💡 Doktor Yorumu:
D vitamini saç köklerinin büyüme fazına geçmesini destekliyor. Eksik olduğunda kökler dinlenme fazına girip dökülmeyi artırabiliyor.
B12 ise saç köklerine oksijen taşınmasında görevli, düşük seviyede saç telleri zayıf ve cansız olabiliyor.

💊 Şu anda kullandığım takviyeler ve ilaçlar:
   •   Biotin 5000 mcg (günlük 1)
   •   Xpecia (günde 2 tablet)
   •   Finasterid (Proscar 4/1, günlük 1 parça)
   •   B12 takviyesi (doktor önerisiyle)
   •   D Vitamini damla (haftalık doz şeklinde)

🍽️ Ek olarak ferritini yükseltmek için beslenmeye dikkat ediyorum: kırmızı et, yumurta sarısı, yeşil sebze, ceviz gibi gıdaları artırdım.

🧠 Tavsiyem:
Saç ekimi sonrası süreçte sadece dış bakım değil, kan değerlerini dengelemek de çok önemli.
Greft tutunması, yeni saç çıkışı ve genel saç sağlığı için bu değerler doğrudan etkili.
Özellikle D vitamini, B12 ve ferritin düşükse, ekim sonrası süreç yavaş ilerleyebiliyor.

Kısacası; ekimi yaptırdım ama asıl toparlanmanın vücudun iç dengesinde olduğunu fark ettim.
Takviyeleri düzenli kullanacağım, 2-3 ay sonra gelişmeleri burada güncellerim.

Sizde de ekim sonrası düşük D vitamini ya da B12 çıktı mı?
Takviyelerden sonra fark hissettiniz mi?
Yani sadece dıştan saça bakmak yeterli gelmeyebilir öncelikle saç için bi uzmana gözükmenizde fayda var
Teşekkürler :)

Ahmetbsr21

• Saç Ekimi Sonuçları☑️
  • Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: SAÇ DÖKÜLMESİ YAŞAYANLAR (ÖNEMLİ)
« Yanıtla #1 : 12 Kasım 2025, 01:40:28 »
Selam dostlar,
Ekimimin 12. günündeyim. Süreç genel olarak iyi gidiyor ama son günlerde iyileşme hızının biraz yavaş olduğunu fark ettim.
“Acaba içeriden bir eksiklik mi var?” diye düşünerek kan tahlili yaptırdım. Sonuçlar gelince sebep netleşti.

💡 Doktor Yorumu:
D vitamini saç köklerinin büyüme fazına geçmesini destekliyor. Eksik olduğunda kökler dinlenme fazına girip dökülmeyi artırabiliyor.
B12 ise saç köklerine oksijen taşınmasında görevli, düşük seviyede saç telleri zayıf ve cansız olabiliyor.

🍽️ Ek olarak ferritini yükseltmek için beslenmeye dikkat ediyorum: kırmızı et, yumurta sarısı, yeşil sebze, ceviz gibi gıdaları artırdım.

🧠 Tavsiyem:
Saç ekimi sonrası süreçte sadece dış bakım değil, kan değerlerini dengelemek de çok önemli.
Greft tutunması, yeni saç çıkışı ve genel saç sağlığı için bu değerler doğrudan etkili.
Özellikle D vitamini, B12 ve ferritin düşükse, ekim sonrası süreç yavaş ilerleyebiliyor.

Kısacası; ekimi yaptırdım ama asıl toparlanmanın vücudun iç dengesinde olduğunu fark ettim.

Yani sadece dıştan saça bakmak yeterli gelmeyebilir öncelikle saç için bi uzmana gözükmenizde fayda var
ya şöyle bişey var koray Erdoğan ekim yapanlara ekim yapıldıktan sonra finasterid öneriyor greftlerin daha sağlıklı tok çıkması açısından tekli greft çiftli yada quadrolu çıkabiliyor onun dışında epey sağlıklı bi yaşam sürdürmek gerekiyor diye biliyorum
bu arada vitamin seviyelerinizi düzenlemekte fayda var
« Son Düzenleme: 16 Kasım 2025, 00:16:15 Gönderen: Ahmetbsr21 »
Minoxidil & finasterid sprey hazırlama konum

https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=39674.0

Finasterid Sprey Hazırlama Konum ;

https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=39310.0

Kellik belirtileri nelerdir konum ;

https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=39178.0

BurakDemircioğlu

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #2 : 12 Kasım 2025, 03:58:01 »
ya şöyle bişey var koray Erdoğan ekim yapanlara ekim yapıldıktan sonra finasterid öneriyor greftlerin daha sağlıklı tok çıkması açısından tekli greft çiftli yada quadrolu çıkabiliyor onun dışında epey sağlıklı bi yaşam sürdürmek gerekiyor diye biliyorum
ilk önce sorunun kaynağını bulmak daha doğru değilmi basit bi vitamin eksiği yüzünden belki testesteronlarla oynamak nekadar doğru
Sonuçta finans saça etki eden bişey değil yüksek olan dht yi baskıladığı için işe yarayan bir ürün yüksek olmayan dhtyi baskılarsan ne olur :) ben yanlış olur önce sağlıklı yaşam sonra hormanel :)
  • Ekim Tarihi: 31.10.2025
  • Ekim Merkezi ismi Ers clinic
  • Greft Miktarı 3700
  • Yaşınız 29
  • Medikal Tedavi Proscar 4/1 Xpecia 2x biotin 5000mg

Ahmetbsr21

• Saç Ekimi Sonuçları☑️
  • Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 12 Kasım 2025, 12:54:31 »
ilk önce sorunun kaynağını bulmak daha doğru değilmi basit bi vitamin eksiği yüzünden belki testesteronlarla oynamak nekadar doğru
Sonuçta finans saça etki eden bişey değil yüksek olan dht yi baskıladığı için işe yarayan bir ürün yüksek olmayan dhtyi baskılarsan ne olur :) ben yanlış olur önce sağlıklı yaşam sonra hormanel :)
yüksek olmayan dht saçınızı döküyorsa sizin hormonlarla değil reseptörlerle sorununuz vardır
Finasterid kullanılan bi dönemde saç ekimi oluyorsanız ki saçlarınızın dayanıklılığı bayağı artıcak varsayıyorum bu genelde çoğu erkekte böyle,
saç kökünün ekim esnasında enseden alınıp ön bölgeye ekildiği taktirde fire verme oranları oluyor, finasterid o fire verme oranını epey bir düşürüyor
enseden alınan saç kökleride kiminde inceliyor, tepedeki incelmenin aşağı inmesi sebebiyle
incelmiş,hafif retrogradlı dayanıksız saç kökünü alıp ektiği taktirde onun tutunması zor olacaktır,

ha bide en önemlisi DEMİR
bunun saçlara kan akışını sağlaması çok önemli ki demir eksikliğindede saçlar cılızlaşıyor birçok kez şahit olmuşluğum var

umarım açıklayıcı olmuşumdur
« Son Düzenleme: 16 Kasım 2025, 00:37:34 Gönderen: Ahmetbsr21 »
Minoxidil & finasterid sprey hazırlama konum

https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=39674.0

Finasterid Sprey Hazırlama Konum ;

https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=39310.0

Kellik belirtileri nelerdir konum ;

https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=39178.0

caputodeoro

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #4 : 16 Kasım 2025, 17:23:06 »
Selam dostlar,

💡 Doktor Yorumu:

🧠 Tavsiyem:

güzel bilgilendirici bir konu olmuş elinize sağlık. insan bedeninde dermal papilayı etkileyen birsürü etmen vardır kim bilir daha bilmediğimiz neler neler var.
Insanlara yardım etmek,geçtiğimiz yollardan geçenlere destek olmak bizi mutlu eder

Insan hiçbir bilgiyi veya dünyevi şeyi mezara götüremez, bilgi paylaşmakta bir zekâttır.....

Saç derisi 5-alfaredüktaz'ını hedef alan
Topical Finasteride

https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=39773.0

BurakDemircioğlu

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #5 : 16 Kasım 2025, 19:46:12 »
yüksek olmayan dht saçınızı döküyorsa sizin hormonlarla değil reseptörlerle sorununuz vardır
Finasterid kullanılan bi dönemde saç ekimi oluyorsanız ki saçlarınızın dayanıklılığı bayağı artıcak varsayıyorum bu genelde çoğu erkekte böyle,
saç kökünün ekim esnasında enseden alınıp ön bölgeye ekildiği taktirde fire verme oranları oluyor, finasterid o fire verme oranını epey bir düşürüyor
enseden alınan saç kökleride kiminde inceliyor, tepedeki incelmenin aşağı inmesi sebebiyle
incelmiş,hafif retrogradlı dayanıksız saç kökünü alıp ektiği taktirde onun tutunması zor olacaktır,

ha bide en önemlisi DEMİR
bunun saçlara kan akışını sağlaması çok önemli ki demir eksikliğindede saçlar cılızlaşıyor birçok kez şahit olmuşluğum var

umarım açıklayıcı olmuşumdur
ben 2017 den 2023 e kadar aktif finans kullanmış birisiyim sadece ben dökülmenin ondan olmadığını başka nedenlerinde etkili olduğunu söylemek istedim
Ben ön çizgimi kaybettiğim için ektirdim ne yaparsam yapayım ön çizgimi getiremedim
  • Greft Miktarı 3700
  • Yaşınız 29

BurakDemircioğlu

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #6 : 16 Kasım 2025, 19:48:31 »
güzel bilgilendirici bir konu olmuş elinize sağlık. insan bedeninde dermal papilayı etkileyen birsürü etmen vardır kim bilir daha bilmediğimiz neler neler var.
tabikide ben testestoronlarımı ölçtürdüm herşey stabil olması gerektiği igibi çıktı ama dökülmem devam ediyordu
Ama sadece ondan kaynaklı olmadığını daha çok araştırınca öğrendim
D vitamini sağlık için çok çok önemliymiş ve benim d vitaminim nerdeğse sıfır çıktı acil destek seviyesi
Umarım yardımcı olduğum insanlarda olur gereksiz ilaç kullanımı hem sağlığa hem karaciğere hem beklentiye zarar
  • Greft Miktarı 3700
  • Yaşınız 29

Facebook Twitter Instagram