Gönderen Konu: Tek Ekim mi Yoksa 2 Ekim mi Mantıklı ? Gelin Bu Konuyu Tartışalım  (Okunma sayısı 360 defa)

Conqueror1453

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
Herkese merhaba arkadaşlar iyi hafta sonları diliyorum. Bende forumun sıkı takipçilerindenim.

1. EKİM YONTEMİNDE
Saç Ekim sonuçlarına baktığımda Bazı  Ekim merkezleri tek ekim'de 4500-5500 grefte kadar  saçı eşit alana dağıtıp tepe dahil bir ekim'de işi çözmeye çalışıyor.

2.EKİM YÖNTEMİNDE
Bazı merkezler ise 2 Ekim planlıyor. Saç ekilecek alanı daraltip yani saç çizgisini fazla abartmadan biraz geri çekip sadece tepe kellik başlangıç yerine kadar ekiyor.  Dar alana 4000-4500 greft ekince sık ve doğal bir görünüm sağlıyor. Hastanın dönorü yetiyorsa 2. Ekim planlamasında tepede kapatılıp güzel bir görüntü ortaya çıkabiliyor.

2. Ekim yöntemi eğer hastanın da greft sayısı yetiyorsa sıklık ve doğallık bakımından mantıklı geliyor.

Sizlerin düşünce ve görüşleri nedir ?

Yorumlarınız için teşekkürler

(Hintell hocam hafta sonu olduğu için konuyu herkes görsün diye buraya açtım. Anlayışla karsilayacagini umuyorum )

Celal200048

• Jr. Member
  • **
Benim operasyonum iki seans olarak planlandı. Sıklık konusuna çok önem verdiğim için bu karardan  memnunum. Donör kapasitemin yeterli olması bu planlamayı mümkün kıldı bence bu noktada belirleyici olan herkesin kendi donör kapasitedidir.
  • Ekim Tarihi: 06.09.2025
  • Ekim Merkezi ismi Muğla Büşra can hair transplant
  • Greft Miktarı 5500
  • Yaşınız 25
  • Medikal Tedavi Oral Biotin, topikal finasterid minoxidil

phoenixtr

• Jr. Member
  • **
Ben 2. yöntemi seçtim. Tek ekimde 4500-5000 greft ile yapınca açıklık çoksa "çim adam" gibi olma durumu var. Bazıları tek seferde 6-7 bin falan da ekiyor ama bunun da başka riskleri var.

Ayrıca 2 ekim planlanırsa ilk ekimin kötü gitmesi halinde 2. ekimde bu da düzeltilebilir. Bunun için 2. ekimde farklı bir ekim merkezine de gitme şansı olur. Tek seferde 7000 greft yerine 4500 grefti riske etmek gibi yani.
  • Ekim Tarihi: 16 Aralık 2025
  • Ekim Merkezi ismi Ahmet Tosun - The Hair Clinic
  • Greft Miktarı 4900
  • Yaşınız 37
  • Medikal Tedavi Xpecia, Biotin, HairForte, D3K2

Conqueror1453

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
Donor kapasitesi ile alakalı durum tabi

Conqueror1453

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
Ben 2. yöntemi seçtim. Tek ekimde 4500-5000 greft ile yapınca açıklık çoksa "çim adam" gibi olma durumu var. Bazıları tek seferde 6-7 bin falan da ekiyor ama bunun da başka riskleri var.

Ayrıca 2 ekim planlanırsa ilk ekimin kötü gitmesi halinde 2. ekimde bu da düzeltilebilir. Bunun için 2. ekimde farklı bir ekim merkezine de gitme şansı olur. Tek seferde 7000 greft yerine 4500 grefti riske etmek gibi yani.

Ekilen saçların yanında olan mevcut dökülmeyen saçlar zamanla dökülünce seyrek görüntü oluşabiliyor

phoenixtr

• Jr. Member
  • **
Ekilen saçların yanında olan mevcut dökülmeyen saçlar zamanla dökülünce seyrek görüntü oluşabiliyor

Ayrıca bu da var tabi. Ben 2. ekimde tepe bölgesi ve biraz daha dökülen saçların yerine sıklaştırma düşünüyorum. Donörün durumuna göre tabi. Ama belki şanslı olurum da saç klonlama işi çıkar. ;D
  • Ekim Tarihi: 16 Aralık 2025
  • Ekim Merkezi ismi Ahmet Tosun - The Hair Clinic
  • Greft Miktarı 4900
  • Yaşınız 37
  • Medikal Tedavi Xpecia, Biotin, HairForte, D3K2

Facebook Twitter Instagram