Hocam yanlis anlama ama konuyla ilgili varsa bir makale ya da tibbi bir kaynak atabilir misin? 20-30 mmhg civari bir yukselis kesinlikle normal degil ve bildigim kadariyla hic bir makaledede adi adverse effect (yan etki, tam cevirisi yok) olarak gecmiyor. Semptomatik degil zaten ama yine de benim adima sikinti. 160-170mmhg civari tansiyon oldugu zaman zaten etkilerini hissetmeye basliyorsunuz, 5-10mmhg daha fazla olsa belki hastanelik olacagim. Yani donorum var saci ektiririm, fin/dut is gordugu kadar gorur ya da en kotu kazitirim basbaya kel gezerim ama kalp isi sakat eger basina bir is gelirse

.
Hocam ayrica ben bu ilaci yeni kullanmiyorum, 50 gun boyunca araliksiz kullandim ancak sadece 4 gun boyunca almadim, almama sebebim ise minoxidil'in kandaki half-life'i yalnizca 4 saat iken etki suresi 72 saat. Evet 72 saat. Pfizer uretimi LONITEN ilacinin prospektusunde 75 saat olarak belirtilmis. Hatta 5mg'ye gecmek istemek istedigim icin zaten bu tansiyon olcum isine girdim, bir tansiyon olcumu yapayim dedim ve sok oldum.
Bu kaynakta 72 degil 75 saat olarak yaziyor ama wikipedia'da 72 saat. Yani kesin tam 3 gun suruyor. Ben bu yuzden ben 4 gun minoxidili almadim ve aradan sonra tekrar aldigimda tansiyonu 25-30 civari oynatti. Kaldi ki black box warning iceren bir ilac bu ve yuksek dozda tansiyon hastalarina veriliyor.
https://labeling.pfizer.com/ShowLabeling.aspx?id=2199Ingilizce, Turkce vs. farketmez. Dergipark, ncbi, pubmed, fda/ncbi, jstor nereden geldigi onemli degil. 1-2 makale okuyup durumu ogrenebilirsem ya da resmi adam gibi bir tibbi kaynaga basvurursam o zaman tekrar alabilirim. Ama anekdotal olarak guvenmeye kalirsa is o zaman olmaz. Varsa sacim kotu olsun hatta hic olmasin ama kalp/damarlar saglam olsun.
Yanitin icin yine de tesekkur ederim, saygilar.